Jak zablokować komuś dostęp do mojego konta

Jeśli przypuszczasz, że jakaś osoba może mieć dostęp do Twojego konta HBO Max bez Twojego pozwolenia, zmień hasło i wyloguj się na wszystkich urządzeniach.

Nie masz dostępu do adresu e-mail powiązanego z kontem?
Aby zmienić hasło, konieczny jest dostęp do adresu e-mail powiązanego z kontem. Jeśli nie masz dostępu do tego adresu, skontaktuj się z nami, aby uzyskać pomoc.

Krok 1: Zmień hasło

Hasło możesz zmienić w następujący sposób:

  1. Wykonaj jedną z następujących czynności:
    • Telefon lub tablet: Otwórz HBO Max, kliknij ikonę Profilu (w razie potrzeby zaloguj się), a następnie kliknij ikonę Ustawień (w lewym górnym rogu).
    • Komputer: Zaloguj się na stronie HBOMax.com, a następnie wybierz ikonę swojego profilu (w prawym górnym rogu). Potrzebujesz pomocy przy logowaniu?
    • Urządzenie TV: Na telewizorze nie można zmienić hasła.
  2. Wybierz Konto (opcja Konto jest dostępna tylko w profilu Dorosłego).
  3. Wybierz ikonę Edytuj obok pola, które chcesz zmienić. Wyślemy Ci wiadomość e-mail z kodem weryfikacyjnym na adres powiązany z Twoim kontem (widoczny na ekranie Sprawdź skrzynkę odbiorczą poczty e-mail). Temat wiadomości to „Twój kod jednorazowy”.
  4. Podczas sprawdzania wiadomości e-mail HBO Max powinno być otwarte.
  5. Otwórz wiadomość o temacie „Twój kod jednorazowy” i znajdź kod zawierający 6 znaków. Wiadomość nie przyszła?
  6. Wróć do HBO Max, wpisz kod weryfikacyjny zawierający 6 znaków i wybierz Kontynuuj.
    Kod wygasł lub jest nieprawidłowy
    Jeśli kod wygasł lub pojawił się błąd, wybierz Uzyskaj nowy kod i spróbuj wykonać wskazane czynności ponownie. Nadal pojawia się błąd? Skontaktuj się z nami.
  7. Zmień hasło i wybierz Zapisz.

Krok 2: Wyloguj się na wszystkich urządzeniach

Następnie wyloguj się na wszystkich urządzeniach. Zrobisz to w następujący sposób:

  1. Wykonaj jedną z następujących czynności:
    • Telefon lub tablet: Kliknij ikonę Profilu (na telefonie u dołu ekranu, na tablecie po lewej stronie), a następnie ikonę Ustawień (w lewym górnym rogu).
    • Komputer: Wybierz ikonę Profilu (w prawym górnym rogu).
  2. Wybierz Zarządzaj urządzeniami.
  3. Wybierz Wyloguj się ze wszystkich urządzeń.

Nastąpi wylogowanie i powrót do strony głównej. Zaloguj się ponownie, używając nowego hasła z kroku 1.

Wylogowanie z konta na wszystkich urządzeniach może potrwać do 4 godzin. Jeśli ktoś w Twoim domu ogląda program lub film, wylogowanie z HBO Max nie nastąpi przed jego końcem.