Прекини несакано користење на твојата сметка

Ако мислите дека некој може да има пристап до вашата сметка на HBO Max без ваша дозвола, сменете ја лозинката и одјавете се од сите уреди.

Не можете да пристапите до е-поштата на сметката?
За да ја промените лозинката, потребен ви е пристап до адресата на е-поштата поврзана со вашата сметка. Ако немате пристап до оваа е-поштата, ве молиме контактирајте со нас за помош.

Чекор 1: Променете ја лозинката

Еве како да ја промените лозинката:

 1. Направете едно од следниве:
  • Телефон или таблет: Допрете го вашиот профил (горе десно), а потоа иконата Поставки️ (запченик, горе десно).
  • Компјутер: Најавете се на HBOMax.com, изберете го вашиот профил (горе десно), а потоа изберете Поставки. Потребна ви е помош за да се најавите?
  • Телевизиски уред: Не можете да ја промените лозинката на телевизорот.
 2. Изберете Сметка (Сметката е достапна само на профилите за возрасни).
 3. Изберете ја иконата Уреди (лист и молив) веднаш до полето што сакате да го промените. Ќе ви испратиме е-пошта со код за потврда на адресата на е-пошта на вашата сметка (онаа што се појавува на екранот Проверете го вашето приемно сандаче за е-пошта). Предметот на е-поштата е „Ова е твојот еднократен код“.
 4. Чувајте го HBO Max отворен додека ја проверувате вашата е-пошта.
 5. Отворете ја е-поштата „Ова е твојот еднократен код“ и пронајдете го кодот од 6 знаци. Не ја добивте е-поштата?
 6. Вратете се на HBO Max, внесете го кодот за потврда со 6 знаци и изберете Продолжи.
  Истечен или погрешен код
  Ако кодот истече или добиете грешка, изберете Земете нов код и обидете се повторно со овие чекори. Сè уште добивате грешка? Контактирајте со нас.
 7. Променете ја вашата лозинка и изберете Зачувај.

Чекор 2: Одјавување од сите уреди.

Следно, одјавете се од сите уреди. Еве како:

 1. Допрете го вашиот профил (горе десно), а потоа иконата Поставки️ (запченик, горе десно).
 2. Допрете или одете на Уреди. Допрете Управување со уреди (ако е достапно). (Само профилите За возрасни можат да управуваат со уреди.)
 3. Изберете Одјави се од сите уреди.
 1. Изберете го вашиот профил (горе десно), изберете Поставки, а потоа одете надолу на Уреди.
 2. Изберете Управување со уреди.
 3. Изберете Одјави се од сите уреди.

Се одјавивте и се вративте на почетниот екран. Сега повторно најавете се користејќи ја вашата нова лозинка од чекор 1.

Одјавувањето на вашата сметка од сите уреди може да потрае до 4 часа. Ако некој од вашето домаќинство стримува серија или филм, нема да биде одјавен од HBO Max до крајот на нивната серија или филм.