Како да го откажам HBO Max?

Работи што треба да ги знаете
 • Вашата претплата на HBO Max автоматски ќе се обновува додека не ја откажете.
 • Откажете 1-2 дена пред да започне следниот циклус на наплата (ова варира во зависност од давателот).
 • Кога ќе ја откажете претплатата, можете да продолжите со стримување до крајот на периодот за наплата.
 • Бришењето на апликацијата HBO Max не ја откажува вашата претплата.

Претплатите на HBO Max се достапни преку многу даватели и чекорите за откажување варираат во зависност од давателот на наплата. Вашиот давател на наплата е оној преку кого сте се пријавиле или кој ви наплаќа за HBO Max.

Кој ми наплаќа?

За да го најдете вашиот давател на наплата, направете го следново:

 1. Отворете го HBO Max или најавете се на HBOMax.com на вашиот компјутер. Не можете да се најавите?
 2. Направете едно од следниве:
  • Телефон или таблет: Допрете ја иконата Профил (на долниот раб за телефони, на левиот раб за таблети), а потоа иконата Поставки (горе лево). Изберете Претплата.
  • Телевизиски уред: Изберете ја иконата Поставки (долу лево), а потоа изберете Сметка.
  • Компјутер: Изберете го вашиот профил (горе десно), потоа изберете Претплата.
   Информациите за претплатата се достапни само на профилите за возрасни.
 3. Овде можете да видите преку кого се наплаќа вашата претплата.
 4. Дознајте како да ја откажете претплатата, изберете го вашиот давател подолу.

Други начини да го пронајдете вашиот давател на наплата:

 • HBOMax.com/account: Одете на HBOMax.com/account и најавете се на вашата сметка.
 • Извод од банка: Прегледајте го вашиот извод од банка за наплата на претплата на HBO Max. (Ако вашата претплата е дел од телевизиски пакет или план за мобилен телефон, можеби нема да видите индивидуална наплата за HBO Max.)

Откажете ја претплатата

Ако ви се наплаќа преку нас (HBO Nordic  AB или HBO Europe, s.r.o.), еве како да откажете:

Мобилна апликација HBO Max

На телефонот или таблетот, направете го следново:

 1. Отворете го HBO Max и потоа допрете ја иконата Профил (долниот раб на телефоните, левиот раб на таблетите). Не можете да се најавите?
 2. Допрете ја иконата Поставки (горе лево), а потоа допрете Претплата.
 3. Изберете Управување со претплата. Ако немате опција за Управување со претплата, забележете преку кого се наплаќа вашата претплата и пронајдете ги во делот Трети лица даватели на наплата подолу.
 4. Допрете Откажи претплата.
 5. Потврдете го откажувањето и забележете го датумот на истекување. Можете да продолжите со стримување додека вашата претплата не истече на крајот на периодот за наплата.
Компјутер

На компјутерот, направете го следново:

 1. Одете на HBOMax.com на компјутерот и најавете се (по потреба). Не можете да се најавите?
 2. Изберете го вашиот профил (горе десно) и потоа Претплата.
 3. Изберете Управување со претплата. Ако немате опција за Управување со претплата, забележете преку кого се наплаќа вашата претплата и пронајдете ги во делот Трети лица даватели на наплата подолу.
 4. Изберете Откажи претплата.
 5. Потврдете го откажувањето и забележете го датумот на истекување. Можете да продолжите со стримување додека вашата претплата не истече на крајот на периодот за наплата.

Трети лица даватели на наплата

Чекорите за откажување варираат во зависност од давателот на наплата. За да дознаете како да ја откажете претплатата, најдете го вашиот давател подолу:

 • Apple iTunes или App Store
 • Google Play
 • Samsung TV
 • Телевизиски или мобилен оператор: Најавете се на веб-страницата на вашиот телевизиски оператор, одете во нивниот Центар за помош или контактирајте со вашиот телевизиски оператор.
 • Друг давател: Најавете се на веб-страницата на вашиот давател и управувајте со вашата претплата или одете во Центарот за помош на вашиот давател.

Ако имате прашања за наплатата, видете ги нашите Прашања и одговори за наплата.

Не можам да се најавам и сакам да откажам

Ако не можете да се најавите, обидете се со ресетирање на лозинката или обидете се да се најавите на друг уред. Можете исто така да го прегледате вашиот извод од банка за наплата на претплата на HBO Max. Откако ќе дознаете кој ви наплаќа, најдете ги во листата погоре. Меѓутоа, ако вашата претплата е дел од телевизиски пакет или безжичен план, можеби нема да видите индивидуална наплата за HBO Max.