Hoe annuleer ik HBO Max?

Wetenswaardigheden
  • Je HBO Max abonnement wordt automatisch vernieuwd op je volgende facturatiedatum, tenzij je het annuleert.
  • De manier van annuleren verschilt per provider, waarbij het nodig zou kunnen zijn ten minste 1 á 2 dagen voorafgaande de aankomende facturatiedatum te annuleren.
  • Met het verwijderen van de HBO Max app zeg je je abonnement niet op.

HBO Max abonnementen zijn beschikbaar via vele providers en de manier van annuleren en uiterste datum waarop dat te doen, verschilt per provider. Als je weet van wie je de factuur ontvangt, sla stap 2 dan over.

Hulp nodig met inloggen? Lees Lukt niet om in te loggen?

Stap 1: Bepaal van wie je de factuur ontvangt

Onder Instellingen kun je vinden wie jou de facturen stuurt. Open HBO Max of ga naar HBOMax.com om vervolgens:

• Mobiel of tablet: Tik profiel (rechtsboven), vervolgens op Instellingen (tandwiel, rechtsboven), en tik op of scroll naar Abonnement.
  • Computer: Kies profiel (rechtsboven), kies vervolgens Instellingen, en zoek naar Abonnement.
  • TV-apparaat: Kies het Instellingen-pictogram (tandwiel, linksonder), kies vervolgens Account.

Hier kun je zien via wie jouw abonnement wordt gefactureerd. (Informatie over het abonnement is alleen beschikbaar via Profiel voor volwassenen.)

Je kunt ook je bankafschrift controleren op HBO Max-abonnementskosten of je TV- of mobiele telefoonprovider vragen of die jou voor HBO Max factureren.

Stap 2: Volg de annuleringsstappen

Selecteer van wie je de facturen voor HBO Max ontvangt en volg de annuleringsstappen:

App store

Annuleringsstappen verschillen per (facturatie-)provider. Het kan nodig zijn ten minste 1 á 2 dagen voor je volgende facturatiedatum op te zeggen. Kies een app store:

Apple iTunes of App Store

Je kunt je abonnement als volgt opzeggen in iOS Instellingen:

1. Open de Instellingen app op je iPhone of iPad.
  2. Tik op je naam.
  3. Tik Abonnementen (indien gevraagd, log in met je Apple ID).
  4. Vind en tik je HBO Max-abonnement. Die kun je niet vinden? Wees er zeker van met de juiste Apple ID ingelogd te zijn. Ga voor hulp naar het ’Ik kan geen abonnement vinden dat ik wil annuleren’-artikel van Apple.
  5. Tik Annuleer Abonnement.

Voor verdere hulp, ga naar het ’Annuleer een abonnement’-artikel van Apple.

Je ontvangt een e-mail van Apple met een bevestiging van je opzegging. Je kunt doorgaan met streamen totdat je abonnement eindigt aan het einde van je abonnementsperiode.

Google Play

Je annuleert je abonnement als volgt:

1. Open op je Android-mobiel of tablet de Play Store
    app. Om op je computer te annuleren, ga naar Googles ’Annuleer abonnement op Google Play’-artikel.
  2. Tik rechtsboven op je profiel-icoon.
  3. Tik Betalingen & abonnementen en vervolgens Abonnementen.
  4. Tik op HBO Max in je lijst met abonnementen, en vervolgens op Annuleer abonnement.

Ga voor meer hulp naar Googles ‘Annuleer abonnement op Google Play’-artikel.

Je ontvangt een e-mail van Google Play die je opzegging bevestigd. Je kunt doorgaan met streamen totdat je abonnement eindigt aan het einde van je abonnementsperiode.

Samsung TV

Je kunt als volgt je abonnement annuleren via het internet:

1. Ga naar samsungcheckout.com en login op je Samsung-account.
  2. Vanuit je ‘Aankoopgeschiedenis’-menu kies je Abonnementen.
  3. Vind je HBO Max-abonnement en kies vervolgens Opzeggen.

Eenmaal geannuleerd, zal je een email van Samsung moeten ontvangen die je opzegging bevestigt. Je kunt doorgaan met streamen totdat je abonnement eindigt aan het einde van je abonnementsperiode.

Neem contact met ons op indien je hulp nodig hebt met het opzeggen van je abonnement.

TV- of mobiele provider

Log in op de website van je provider en ga naar hun hulpdienst of neem direct contact met hen op.

Het kan nodig zijn ten minste 1 á 2 dagen voor je aankomende facturatiedatum te annuleren.

HBO Nordic AB of HBO Europe, s.r.o.

Indien je door ons wordt gefactureerd (HBO Nordic AB of HBO Europe, s.r.o.), dien je te annuleren voor je aankomende facturatiedatum om te voorkomen dat kosten in rekening worden gebracht. Om je aankomende facturatiedatumte controleren, ga naar Instellingen en kies vervolgens Abonnement.

Mobiel of tablet
  1. Open HBO Max en tik vervolgens op je profiel (rechtsboven). Hulp nodig met inloggen?
  2. Tik het Instellingen-icoon (tandwiel, rechtsboven) en tik of scroll vervolgens naar Abonnement.
  3. Tik Beheer abonnement.
  4. Tik Annuleer abonnement.
  5. Bevestig je opzegging en onthou de einddatum.

Eenmaal geannuleerd, zal je een email van ons krijgen waarin wij de opzegging bevestigen. Je kunt doorgaan met streamen totdat je abonnement verloopt aan het einde van de abonnementsperiode.

Ga voor verdere hulp naar Verander een door HBO gefactureerd abonnement.

Computer
  1. Ga naar HBOMax.com en log in (indien nodig). Hulp nodig met inloggen?
  2. Kies je profiel (rechtsboven), kies vervolgens Instellingen en vind dan Abonnement.
  3. Kies Beheer abonnement.
  4. Kies Annuleer abonnement.
  5. Bevestig je opzegging en onthou de einddatum.

Eenmaal geannuleerd, zal je een email van ons krijgen waarin wij de opzegging bevestigen. Je kunt doorgaan met streamen totdat je abonnement verloopt aan het einde van de abonnementsperiode.

Ga voor verdere hulp naar Verander een door HBO gefactureerd abonnement.

Hulp nodig met inloggen? Lees Lukt niet om in te loggen?

Heb je vragen over de facturatie, ga dan naar onze Facturatie Q&A.