Како да го откажам HBO Max?

Работи што треба да ги знаеш
 • Претплатата на HBO Max автоматски ќе се обновува додека не ја откажеш.
 • Откажи 1-2 дена пред да започне следниот циклус на наплата (ова се разликува во зависност од операторот).
 • Кога ќе ја откажеш претплатата, може да продолжите да гледаш до крајот на периодот за наплата.
 • Бришењето на апликацијата HBO Max не ја откажува претплатата.

Претплатите на HBO Max се достапни преку многу оператори и чекорите за откажување се разликуваат во зависност од операторот за наплата. Твојот оператор за наплата е оној преку кого се имаш регистрирано или кој ти наплаќа за HBO Max.

Кој ми наплаќа?

За да го најдеш твојот оператор за наплата, направи го следново:

 1. Отвори ја HBO Max или најави се на HBOMax.com на твојот компјутер. Не можеш да се најавите?
 2. Направи едно од следниве:
  • Телефон или таблет: Допри го вашиот профил (горе десно), иконата Поставки (запченик, горе десно), а потоа допри или оди на Претплата.
  • Телевизиски уред: Избери ја иконата Поставки (запченик, долу лево), а потоа избери Сметка.
  • Компјутер: Избери го вашиот профил (горе десно), потоа избери Поставки и најди Претплата.
   Информациите за претплатата се достапни само на профилите за возрасни.
 3. Овде може да видиш преку кого ти се наплаќа претплатата.
 4. За да откриеш како да ја откажеш претплатата, избери го твојот оператор подолу.

Други начини како да го пронајдеш твојот оператор за наплата:

 • HBOMax.com/account: Оди на HBOMax.com/account и најави се на твојата сметка.
 • Извод од банка: Провери дали во твојот извод од банка е регистрирана наплата за претплата на HBO Max. (Ако твојата претплата е дел од телевизиски пакет или план за мобилен телефон, можеби нема да видиш индивидуална наплата за HBO Max.)

Откажи ја претплатата

Ако ти се наплаќа преку нас (HBO Nordic  AB или HBO Europe, s.r.o.), еве како да откажеш:

Мобилна апликација HBO Max

На телефонот или таблетот, направи го следново:

 1. Отворете го HBO Max на телефон или таблет, а потоа допрете го вашиот профил (горе десно). Не можеш да се најавиш?
 2. Допри ја иконата Поставки (запченик, горе десно) и потоа допри или оди на Претплата.
 3. Избери Управување со претплата. Ако немаш опција за Управување со претплата, види преку кого се наплаќа твојата претплата и најди го во делот Трети лица оператори за наплата подолу.
 4. Допри на Откажи претплата.
 5. Потврди го откажувањето и забележи го датумот на истекување. Можете да продолжиш да гледаш додека не ти истече претплатата на крајот на периодот за наплата.
Компјутер

На компјутерот, направи го следново:

 1. Оди на HBOMax.com на компјутерот и најави се (ако е потребно). Не можеш да се најавиш?
 2. Избери го вашиот профил (горе десно), потоа избери Поставки и најди Претплата.
 3. Избери Управување со претплата. Ако немаш опција Управување со претплата, види преку кого ти се наплаќа претплатата и најди го во делот Трети лица оператори за наплата подолу.
 4. Избери Откажи претплата.
 5. Потврди го откажувањето и забележи го датумот на истекување. Може да продолжиш да гледаш додека не ти истече претплатата на крајот на периодот за наплата.

Трети лица оператори за наплата

Чекорите за откажување се разликуваат во зависност од операторот за наплата. За да дознаеш како да ја откажеш претплатата, најди го твојот оператор подолу:

 • Apple iTunes или App Store
 • Google Play
 • Samsung TV
 • Телевизиски или мобилен оператор: Најави се на веб-локацијата на твојот телевизиски оператор, оди во нивниот Центар за помош или контактирај со твојот телевизиски оператор.
 • Друг оператор: Најави се на веб-локацијата на твојот оператор и управувај со твојата претплата или оди во Центарот за помош на твојот оператор.

Ако имаш прашања за наплатата, види ги нашите Прашања и одговори за наплата.

Не можам да се најавам и сакам да откажам

Ако не можеш да се најавиш, обиди се со ресетирање на лозинката или обиди се да се најавиш на друг уред. Исто така, може да провериш во твојот извод од банка дали е регистрирана наплата на претплата на HBO Max. Откако ќе дознаеш кој ти наплаќа, најди го во списокот погоре. Меѓутоа, ако твојата претплата е дел од телевизиски пакет или безжичен план, можеби нема да видиш индивидуална наплата за HBO Max.