Tekstitys, tekstitys kuulovammaisille ja vaihtoehtoinen ääni

Joissakin ohjelmissa ja elokuvissa on saatavana useita äänen ja tekstityksen kieliä. Voit myös ottaa kuulovammaisille tarkoitetun tekstityksen käyttöön tai poistaa sen käytöstä kaikilla laitteilla. Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys on tällä hetkellä saatavana vain englanniksi.

Jos tarvitset apua nimikkeiden etsimisessä muilla kielillä, katso kohtaa Sisällön etsiminen ja toistaminen muilla kielillä.

Mitä laitetta käytät?

Valitse käyttämäsi laite:

Android TV

Voit ottaa kuulovammaisille tarkoitetun tekstityksen tai tekstityksen käyttöön tai pois käytöstä, mukauttaa niiden ulkoasua ja valita vaihtoehtoisen ääniraidan.

Tekstitys tai tekstitys kuulovammaisille

Tekstityksen tai kuulovammaisille tarkoitetun tekstityksen vaihtaminen:

1. Ala katsella jotakin ja paina sitten kaukosäätimen Valitse-painiketta (navigointirenkaan keskusta).
  2. Siirry alaspäin ja valitse äänen ja tekstityksen painike (puhekupla).
  3. Tee yksi seuraavista:
    • Tekstitys: Valitse tekstityksen kieli.
    • Tekstitys kuulovammaisille: Valitse Englanninkielinen tekstitys kuulovammaisille.
  4. Tallenna muutokset painamalla takaisin-painiketta.

Kuulovammaisille tarkoitetun tekstityksen ulkoasun vaihtaminen

Voit vaihtaa kuulovammaisille tarkoitetun tekstityksen tyyliä valitsemalla profiilikuvakkeesi (vasemmasta yläkulmasta) ja valitsemalla sitten kohdan Tekstitys kuulovammaisille. Tässä kohdassa voit säätää kuulovammaisille tarkoitetun tekstityksen fonttia, väriä, kokoa ja läpinäkyvyyttä.

Vaihtoehtoinen ääni

Joissakin ohjelmissa ja elokuvissa on saatavilla vaihtoehtoisia ääniraitoja. Ääniraitojen vaihtaminen:

1. Ala katsella jotakin ja paina sitten kaukosäätimen Valitse-painiketta (navigointirenkaan keskusta).
  2. Siirry alaspäin ja valitse äänen ja tekstityksen painike (puhekupla).
  3. Valitse kieli kohdasta Ääni (jos käytettävissä).
  4. Tallenna muutokset painamalla takaisin-painiketta.
Apple TV

Voit ottaa kuulovammaisille tarkoitetun tekstityksen tai tekstityksen käyttöön tai pois käytöstä, mukauttaa niiden ulkoasua ja valita vaihtoehtoisen ääniraidan.

Tekstitys tai tekstitys kuulovammaisille

Tekstityksen tai kuulovammaisille tarkoitetun tekstityksen vaihtaminen:

1. Ala katsella jotakin, pyyhkäise sitten Apple TV:n kaukosäätimestä alaspäin.
  2. Valitse Tekstitys.
  3. Tee yksi seuraavista:
    • Tekstitys: Valitse tekstityksen kieli.
    • Tekstitys kuulovammaisille: Valitse Tekstitys: ja sitten Englanti kuulovammaisille, tai Pois.
  4. Tallenna muutokset pyyhkäisemällä ylöspäin.

Kuulovammaisille tarkoitetun tekstityksen ulkoasun vaihtaminen

Jos haluat vaihtaa kuulovammaisille tarkoitetun tekstityksen tyyliä, siirry Apple TV:ssä kohtaan Asetukset > Saavutettavuus > Tekstitys ja tekstitys kuulovammaisille > Tyyli. Tässä kohdassa voit säätää kuulovammaisille tarkoitetun tekstityksen fonttia, väriä, kokoa ja läpinäkyvyyttä.

Katso lisätietoja kohdasta Tekstityksen ja kuvailevan tekstityksen käyttäminen Apple TV:ssä.

Vaihtoehtoinen ääni

Joissakin ohjelmissa ja elokuvissa on saatavilla vaihtoehtoisia ääniraitoja. Ääniraitojen vaihtaminen:

1. Ala katsella jotakin, pyyhkäise sitten Apple TV:n kaukosäätimestä alaspäin.
  2. Valitse Ääni.
  3. Valitse vaihtoehtoinen kieli (jos saatavilla).
  4. Tallenna muutokset pyyhkäisemällä ylöspäin.
LG Smart TV

Voit ottaa kuulovammaisille tarkoitetun tekstityksen tai tekstityksen käyttöön tai pois käytöstä, mukauttaa niiden ulkoasua ja valita vaihtoehtoisen ääniraidan.

Tekstitys tai tekstitys kuulovammaisille

Tekstityksen tai kuulovammaisille tarkoitetun tekstityksen vaihtaminen:

1. Ala katsella jotakin ja paina sitten kaukosäätimen Valitse-painiketta (suuntapainikkeiden keskellä olevaa painiketta).
  2. Siirry alaspäin ja valitse äänen ja tekstityksen painike (puhekupla).
  3. Tee yksi seuraavista:
    • Tekstitys: Valitse tekstityksen kieli.
    • Tekstitys kuulovammaisille: Valitse Englanninkielinen tekstitys kuulovammaisille.
  4. Tallenna muutokset painamalla takaisin-painiketta.

Kuulovammaisille tarkoitetun tekstityksen ulkoasun vaihtaminen

Voit vaihtaa kuulovammaisille tarkoitetun tekstityksen tyyliä valitsemalla asetuskuvake (vasemmasta alakulmasta) ja valitsemalla sitten kohdan Tekstitys kuulovammaisille. Tässä kohdassa voit säätää kuulovammaisille tarkoitetun tekstityksen fonttia, väriä, kokoa ja läpinäkyvyyttä.

Vaihtoehtoinen ääni

Joissakin ohjelmissa ja elokuvissa on saatavilla vaihtoehtoisia ääniraitoja. Ääniraitojen vaihtaminen:

1. Ala katsella jotakin ja paina sitten kaukosäätimen Valitse-painiketta (suuntapainikkeiden keskellä olevaa painiketta).
  2. Siirry alaspäin ja valitse äänen ja tekstityksen painike (puhekupla).
  3. Valitse kieli kohdasta Ääni (jos käytettävissä).
  4. Tallenna muutokset painamalla takaisin-painiketta.
PlayStation-konsoli

Tässä ohjeet siihen, kuinka voit ottaa kuulovammaisille tarkoitetun tekstityksen käyttöön tai poistaa sen käytöstä:

Vieritä videota toistettaessa alaspäin, jotta näet videosoittimen säätimet, ja vieritä sitten uudelleen alaspäin tekstitys kuulovammaisille -vaihtoehtoon.

Kuulovammaisille tarkoitetun tekstityksen ulkoasun vaihtaminen

Voit vaihtaa kuulovammaisille tarkoitetun tekstityksen tyyliä valitsemalla asetuskuvake (vasemmasta alakulmasta) ja valitsemalla sitten kohdan Tekstitys kuulovammaisille. Tässä kohdassa voit säätää kuulovammaisille tarkoitetun tekstityksen fonttia, väriä, kokoa ja läpinäkyvyyttä.

Samsung-televisio

Voit ottaa kuulovammaisille tarkoitetun tekstityksen tai tekstityksen käyttöön tai pois käytöstä, mukauttaa niiden ulkoasua ja valita vaihtoehtoisen ääniraidan.

Tekstitys tai tekstitys kuulovammaisille

Tekstityksen tai kuulovammaisille tarkoitetun tekstityksen vaihtaminen:

1. Ala katsella jotakin ja paina sitten kaukosäätimen Alas-painiketta.
  2. Valitse äänen ja tekstityksen painike (puhekupla).
  3. Valitse yksi seuraavista:
    • Tekstitys: Valitse tekstityksen kieli.
    • Tekstitys kuulovammaisille: Valitse Englanninkielinen tekstitys kuulovammaisille.
  4. Tallenna muutokset painamalla takaisin-painiketta.

Jos yllä mainitut kuulovammaisille tarkoitetun tekstityksen toimenpiteet eivät toimi, muuta Samsung-television kuulovammaisille tarkoitetun tekstityksen asetusta. Voit tehdä tämän siirtymällä kohtaan Asetukset > Yleistä > Saavutettavuus > Kuulovammaisille tarkoitetun tekstityksen asetukset tai painamalla kaukosäätimen CC-painiketta (asetukset ja kaukosäätimet vaihtelevat TV-mallin mukaan).

Kuulovammaisille tarkoitetun tekstityksen ulkoasun vaihtaminen

Voit vaihtaa kuulovammaisille tarkoitetun tekstityksen tyyliä valitsemalla profiilikuvakkeesi (vasemmasta yläkulmasta) ja valitsemalla sitten kohdan Tekstitys kuulovammaisille. Tässä kohdassa voit säätää kuulovammaisille tarkoitetun tekstityksen fonttia, väriä, kokoa ja läpinäkyvyyttä.

Vaihtoehtoinen ääni

Joissakin ohjelmissa ja elokuvissa on saatavilla vaihtoehtoisia ääniraitoja. Ääniraitojen vaihtaminen:

1. Ala katsella jotakin ja paina sitten kaukosäätimen Alas-painiketta.
  2. Valitse äänen ja tekstityksen painike (puhekupla).
  3. Valitse kieli kohdasta Ääni (jos käytettävissä).
  4. Tallenna muutokset painamalla takaisin-painiketta.
Xbox-konsoli

Voit ottaa kuulovammaisille tarkoitetun tekstityksen tai tekstityksen käyttöön tai pois käytöstä, mukauttaa niiden ulkoasua ja valita vaihtoehtoisen ääniraidan.

Tekstitys tai tekstitys kuulovammaisille

Tekstityksen tai kuulovammaisille tarkoitetun tekstityksen vaihtaminen:

1. Ala katsella jotakin ja paina sitten Xbox-ohjaimen A-painiketta.
  2. Siirry alaspäin ja valitse äänen ja tekstityksen painike (puhekupla).
  3. Tee yksi seuraavista:
    • Tekstitys: Valitse tekstityksen kieli.
    • Tekstitys kuulovammaisille: Valitse Englanninkielinen tekstitys kuulovammaisille.
  4. Tallenna muutokset painamalla B-painiketta.

Kuulovammaisille tarkoitetun tekstityksen ulkoasun vaihtaminen

Lue, kuinka voit vaihtaa kuulovammaisille tarkoitetun tekstityksen tyyliä, siirtymällä kohtaan Xbox: Kuulovammaisille tarkoitetun tekstityksen asetukset.

Vaihtoehtoinen ääni

Joissakin ohjelmissa ja elokuvissa on saatavilla vaihtoehtoisia ääniraitoja. Ääniraitojen vaihtaminen:

1. Ala katsella jotakin ja paina sitten Xbox-ohjaimen A-painiketta.
  2. Siirry alaspäin ja valitse äänen ja tekstityksen painike (puhekupla).
  3. Valitse äänen kieli.
  4. Tallenna muutokset painamalla B-painiketta.

Voit ottaa kuulovammaisille tarkoitetun tekstityksen tai tekstityksen käyttöön tai pois käytöstä, mukauttaa niiden ulkoasua ja valita vaihtoehtoisen ääniraidan.

Android-puhelin tai -tabletti

Tekstitys tai tekstitys kuulovammaisille

Tekstityksen tai kuulovammaisille tarkoitetun tekstityksen vaihtaminen:

1. Ala katsella jotakin ja napauta sitten näyttöä.
  2. Napauta oikeasta yläkulmasta äänen ja tekstityksen painiketta (puhekuplaa).
  3. Tee yksi seuraavista:
    • Tekstitys: Napauta kieltä Tekstitys-kohdasta.
    • Tekstitys kuulovammaisille:: Napauta Tekstitys-kohdasta kohtaa Englanninkielinen tekstitys kuulovammaisille tai Pois käytöstä.
  4. Jos haluat vaihtaa tekstityksen ja kuulovammaisille tarkoitetun tekstityksen tyyliä, napauta kohtaa Tekstitysasetukset, tee muutos ja napauta sitten Tallenna.
  5. Tallenna muutokset napauttamalla X-merkkiä.

Vaihtoehtoinen ääni

Joissakin ohjelmissa ja elokuvissa on saatavilla vaihtoehtoisia ääniraitoja. Ääniraitojen vaihtaminen:

1. Ala katsella jotakin ja napauta sitten näyttöä.
  2. Napauta oikeasta yläkulmasta äänen ja tekstityksen painiketta (puhekuplaa).
  3. Napauta Ääni-kohdasta kieltä ja sulje se sitten napauttamalla X-merkkiä.
iPhone, iPad tai iPod touch

Tekstitys tai tekstitys kuulovammaisille

Tekstityksen tai kuulovammaisille tarkoitetun tekstityksen vaihtaminen:

1. Ala katsella jotakin ja napauta sitten näyttöä.
  2. Napauta oikeasta yläkulmasta äänen ja tekstityksen painiketta (puhekuplaa).
  3. Tee yksi seuraavista:
    • Tekstitys: Napauta kieltä Tekstitys-kohdasta.
    • Tekstitys kuulovammaisille: Napauta Tekstitys-kohdasta kohtaa Englanninkielinen tekstitys kuulovammaisille tai Pois käytöstä.
  4. Tallenna muutokset napauttamalla X-merkkiä

Jos haluat vaihtaa tekstityksen tyyliä, siirry iOS-laitteesi aloitusnäyttöön ja sitten kohtaan Asetukset > Saavutettavuus > Tekstitys ja tekstitys kuulovammaisille > Tyyli. Lisätietoja: katso Tekstitys ja tekstitys kuulovammaisille iOS:ssä.

Vaihtoehtoinen ääni

Joissakin ohjelmissa ja elokuvissa on saatavilla vaihtoehtoisia ääniraitoja. Ääniraitojen vaihtaminen:

1. Ala katsella jotakin ja napauta sitten näyttöä.
  2. Napauta oikeasta yläkulmasta äänen ja tekstityksen painiketta (puhekuplaa).
  3. Napauta Ääni-kohdasta kieltä ja sulje se sitten napauttamalla X-merkkiä.

Voit ottaa kuulovammaisille tarkoitetun tekstityksen tai tekstityksen käyttöön tai pois käytöstä, mukauttaa niiden ulkoasua ja valita vaihtoehtoisen ääniraidan.

Tekstitys tai tekstitys kuulovammaisille

1. Ala katsella jotakin ja napsauta sitten näyttöä.
  2. Valitse oikeasta alakulmasta äänen ja tekstityksen painike (puhekupla).
  3. Tee yksi seuraavista:
    • Tekstitys: Valitse kieli Tekstitys-kohdasta.
    • Tekstitys kuulovammaisille: Napsauta Tekstitys-kohdasta kohtaa Englanninkielinen tekstitys kuulovammaisille tai Pois käytöstä.
  4. Jos haluat vaihtaa tekstityksen ja kuulovammaisille tarkoitetun tekstityksen tyyliä, valitse Tekstitysasetukset.
  5. Tallenna muutokset napsauttamalla X-merkkiä.

Vaihtoehtoinen ääni

Joissakin ohjelmissa ja elokuvissa on saatavilla vaihtoehtoisia ääniraitoja. Ääniraitojen vaihtaminen:

1. Ala katsella jotakin ja napsauta sitten näyttöä.
  2. Napsauta oikeasta alakulmasta äänen ja tekstityksen painiketta (puhekuplaa).
  3. Valitse Ääni-kohdasta kieli ja sulje se sitten napsauttamalla X-merkkiä.

Safari: Tekstitystä ei saa poistettua käytöstä

Äänen ja tekstityksen painike ei vaihda pois kuulovammaisille tarkoitettua tekstitystä, jonka olet asettanut macOS:n Järjestelmäasetuksissa. Voit poistaa Macin Järjestelmäasetuksissa asetetun kuulovammaisille tarkoitetun tekstityksen käytöstä seuraavasti:

1. Valitse Omenavalikko (vasemmasta yläkulmasta) ja sitten Järjestelmäasetukset.
  2. Valitse Saavutettavuus ja sitten Tekstitys.
  3. Tyhjennä Suosi tekstitystä kuulovammaisille -valintaruutu. Jos valintaruutu on jo tyhjennetty, valitse valintaruutu ja tyhjennä se sitten uudelleen.

Kun palaat takaisin HBO Max, voit ottaa kuulovammaisille tarkoitetun tekstityksen käyttöön tai poistaa sen käytöstä napsauttamalla äänen ja tekstityksen painiketta.