Ondertiteling en audiotracks

Voor sommige programma's en films zijn meerdere talen voor de audio en ondertiteling beschikbaar. Vaste ondertitels zijn momenteel alleen beschikbaar in het Engels. Zie Zoek en speel content af in andere talen om titels in andere talen te zoeken.

Nederlandse ondertiteling en audio
Voor sommige programma's en films zijn nog geen Nederlandse ondertiteling en audiotracks beschikbaar. We voegen zo snel mogelijk Nederlandse ondertiteling en audiotracks toe aan onze content.

Welk apparaat gebruik je?

Je kunt (vaste) ondertiteling aan- of uitzetten, de weergave van de ondertiteling aanpassen en een audiotrack kiezen. Zo doe je dat:

Android-telefoon of -tablet

(Vaste) ondertiteling

Zo wijzig je de (vaste) ondertiteling:

1. Speel een titel af en tik op het scherm.
  2. Tik rechtsboven in de hoek op de knop Audio en ondertiteling (tekstballon).
  3. Kies een van de volgende opties:
    • Ondertiteling: Tik onder Ondertiteling op een taal.
    • Vaste ondertiteling: Tik onder Ondertiteling op vaste ondertitels in Engels of Uit.
  4. Tik op Instellingen voor ondertiteling, wijzig de weergave-instellingen en tik op Opslaan om de weergave van de ondertiteling te wijzigen.
  5. Tik op X om je wijzigingen op te slaan.

Vaste ondertitels zijn momenteel alleen beschikbaar in het Engels.

Audiotracks

Voor sommige programma's en films zijn meerdere audiotracks beschikbaar. Zo wijzig je audiotracks:

1. Speel een titel af en tik op het scherm.
  2. Tik rechtsboven in de hoek op de knop Audio en ondertiteling (tekstballon).
  3. Tik onder Audio op een taal en dan op X om te sluiten.
iPhone, iPad of iPod Touch

(Vaste) ondertiteling

Zo wijzig je de (vaste) ondertiteling:

1. Speel een titel af en tik op het scherm.
  2. Tik rechtsboven in de hoek op de knop Audio en ondertiteling (tekstballon).
  3. Kies een van de volgende opties:
    • Ondertiteling: Tik onder Ondertiteling op een taal.
    • Vaste ondertiteling: Tik onder Ondertiteling op vaste ondertitels in Engels of Uit.
  4. Tik op X om je wijzigingen op te slaan.

Vaste ondertitels zijn momenteel alleen beschikbaar in het Engels.

Ga op je iOS-apparaat naar het startscherm en dan naar Instellingen > Toegankelijkheid > Ondertiteling > Stijl om de weergave van de ondertiteling te wijzigen. Zie Ondertiteling op iOS-apparaten voor meer informatie.

Audiotracks

Voor sommige programma's en films zijn meerdere audiotracks beschikbaar. Zo wijzig je audiotracks:

1. Speel een titel af en tik op het scherm.
  2. Tik rechtsboven in de hoek op de knop Audio en ondertiteling (tekstballon).
  3. Tik onder Audio op een taal en dan op X om te sluiten.

Je kunt (vaste) ondertiteling aan- of uitzetten, de weergave van de ondertiteling aanpassen en een audiotrack kiezen. Zo doe je dat:

(Vaste) ondertiteling

1. Speel een titel af en klik op het scherm.
  2. Kies de knop Audio en ondertiteling (tekstballon) rechtsonder in de hoek.
  3. Kies een van de volgende opties:
    • Ondertiteling: Kies een taal onder Ondertiteling.
    • Vaste ondertiteling: Klik onder Ondertiteling op vaste ondertitels Engels of Uit.
  4. Kies Instellingen voor ondertiteling om de weergave van de ondertiteling te wijzigen.
  5. Klik op X om je wijzigingen op te slaan.

Vaste ondertitels zijn momenteel alleen beschikbaar in het Engels.

Audiotracks

Voor sommige programma's en films zijn meerdere audiotracks beschikbaar. Zo wijzig je audiotracks:

1. Speel een titel af en klik op het scherm.
  2. Klik rechtsonder in de hoek op de knop Audio en ondertiteling (tekstballon).
  3. Kies een taal onder Audio en klik dan op X om te sluiten.

Safari: Kan vaste ondertitels niet uitzetten

De knop Audio en ondertiteling verandert niets aan de vaste ondertitels die je hebt ingesteld in de Systeemvoorkeuren van macOS. Doe het volgende om de vaste ondertitels die zijn ingesteld in de Systeemvoorkeuren van je Mac uit te zetten:

1. Kies het Apple-menu (linksboven in de hoek) en selecteer Systeemvoorkeuren.
  2. Kies Toegankelijkheid en dan Ondertitels.
  3. Vink het vakje voor Bij voorkeur vaste ondertitels en audiodescriptie uit. Als het vakje al uitgevinkt was, vink het dan aan en weer uit.

Klik op de knop Audio en ondertiteling wanneer je HBO Max weer opent om vaste ondertitels aan of uit te zetten.

Kies het apparaat dat je gebruikt:

Android TV

Je kunt (vaste) ondertiteling aan- of uitzetten, de weergave van de ondertiteling aanpassen en een audiotrack kiezen.

(Vaste) ondertiteling

Zo wijzig je de (vaste) ondertiteling:

1. Speel een titel af en druk op de knop Selecteren op je afstandsbediening (in het midden van de navigatiepijlen).
  2. Ga naar beneden en kies de knop Audio en ondertiteling (tekstballon).
  3. Kies een van de volgende opties:
    • Ondertiteling: Kies een taal voor de ondertiteling.
    • Vaste ondertiteling: Kies vaste ondertitels Engels.
  4. Druk op de knop Terug om je wijzigingen op te slaan.

De weergave van vaste ondertitels wijzigen

Kies je profielicoon (linksboven in de hoek) en dan Vaste ondertiteling om de weergave van de ondertiteling te wijzigen. Hier kun je het lettertype, de kleur, de grootte en de doorzichtigheid van de vaste ondertiteling aanpassen.

Vaste ondertitels zijn momenteel alleen beschikbaar in het Engels.

Audiotracks

Voor sommige programma's en films zijn meerdere audiotracks beschikbaar. Zo wijzig je audiotracks:

1. Speel een titel af en druk op de knop Selecteren op je afstandsbediening (in het midden van de navigatiepijlen).
  2. Ga naar beneden en kies de knop Audio en ondertiteling (tekstballon).
  3. Kies een taal onder Audio (indien beschikbaar).
  4. Druk op de knop Terug om je wijzigingen op te slaan.
Apple TV

Je kunt (vaste) ondertiteling aan- of uitzetten, de weergave van de ondertiteling aanpassen en een audiotrack kiezen. Zo doe je dat:

(Vaste) ondertiteling

Zo wijzig je de (vaste) ondertiteling:

1. Speel een titel af en druk op pauze om het afspeelmenu te zien.
  2. Swipe omhoog en kies Ondertiteling.
  3. Kies een van de volgende opties:
    • Ondertiteling: Kies een taal voor de ondertiteling.
    • Vaste ondertiteling: Selecteer Ondertiteling en kies dan vaste ondertitels English of Uit.
  4. Speel de titel weer af om je wijzigingen op te slaan.

De weergave van vaste ondertitels wijzigen

Ga op je Apple TV naar Instellingen > Toegankelijkheid > Ondertiteling > Stijl om de weergave van de ondertiteling te wijzigen. Hier kun je het lettertype, de kleur, de grootte en de doorzichtigheid van de vaste ondertiteling aanpassen.

Vaste ondertitels zijn momenteel alleen beschikbaar in het Engels.

Zie Ondertiteling op Apple TV voor meer informatie.

Audiotracks

Voor sommige programma's en films zijn meerdere audiotracks beschikbaar. Zo wijzig je audiotracks:

1. Speel een titel af en druk op pauze om het afspeelmenu te zien.
  2. Swipe omhoog en kies Audio (naast de ondertiteling).
  3. Kies een andere taal (indien beschikbaar).
  4. Speel de titel weer af om je wijzigingen op te slaan.
LG TV

Je kunt (vaste) ondertiteling aan- of uitzetten, de weergave van de ondertiteling aanpassen en een audiotrack kiezen.

(Vaste) ondertiteling

Zo wijzig je de (vaste) ondertiteling:

1. Speel een titel af en druk op de knop Selecteren op je afstandsbediening (midden van de D-pad-knop).
  2. Ga naar beneden en kies de knop Audio en ondertiteling (tekstballon).
  3. Kies een van de volgende opties:
    • Ondertiteling: Kies een taal voor de ondertiteling.
    • Vaste ondertiteling: Kies vaste ondertitels Engels.
  4. Druk op de knop Terug om je wijzigingen op te slaan.

De weergave van vaste ondertitels wijzigen

Kies het icoon Instellingen (linksonder) en dan Vaste ondertiteling om de weergave van de ondertiteling te wijzigen. Hier kun je het lettertype, de kleur, de grootte en de doorzichtigheid van de vaste ondertiteling aanpassen.

Vaste ondertitels zijn momenteel alleen beschikbaar in het Engels.

Audiotracks

Voor sommige programma's en films zijn meerdere audiotracks beschikbaar. Zo wijzig je audiotracks:

1. Speel een titel af en druk op de knop Selecteren op je afstandsbediening (midden van de D-pad-knop).
  2. Ga naar beneden en kies de knop Audio en ondertiteling (tekstballon).
  3. Kies een taal onder Audio (indien beschikbaar).
  4. Druk op de knop Terug om je wijzigingen op te slaan.
PlayStation-console (in bepaalde landen)

(Vaste) ondertiteling

Zo wijzig je de (vaste) ondertiteling:

1. Speel een titel af en druk op de knop X op de controller van je PlayStation.
  2. Ga naar beneden en kies de knop Audio en ondertiteling (tekstballon).
  3. Kies een van de volgende opties:
    • Ondertiteling: Kies een taal voor de ondertiteling
    • Vaste ondertitels: Kies vaste ondertitels Engels.
  4. Druk op de knop O om je wijzigingen op te slaan.

De weergave van vaste ondertitels wijzigen

Kies het icoon Instellingen (linksonder) en dan Vaste ondertiteling om de weergave van de ondertiteling te wijzigen. Hier kun je het lettertype, de kleur, de grootte en de doorzichtigheid van de vaste ondertiteling aanpassen.

Vaste ondertitels zijn momenteel alleen beschikbaar in het Engels.

Audiotracks

Voor sommige programma's en films zijn meerdere audiotracks beschikbaar. Zo wijzig je audiotracks:

1. Speel een titel af en druk op de knop X op de controller van je PlayStation.
  2. Ga naar beneden en kies de knop Audio en ondertiteling (tekstballon).
  3. Kies een taal voor de audio.
  4. Druk op de knop O om je wijzigingen op te slaan.
Samsung TV

Je kunt (vaste) ondertiteling aan- of uitzetten, de weergave van de ondertiteling aanpassen en een audiotrack kiezen. Zo doe je dat:

(Vaste) ondertiteling

Zo wijzig je de (vaste) ondertiteling:

1. Speel een titel af en druk op de knop Omlaag op je afstandsbediening.
  2. Kies de knop Audio en ondertiteling (tekstballon).
  3. Kies een van de volgende opties:
    • Ondertiteling: Kies een taal voor de ondertiteling.
    • Vaste ondertiteling: Kies vaste ondertitels Engels.
  4. Druk op de knop Terug om je wijzigingen op te slaan.

Wijzig de instellingen voor vaste ondertitels op je Samsung TV als de bovenstaande stappen niet werken. Om dit te doen, ga je naar Instellingen > Algemeen > Toegankelijkheid > Instellingen ondertiteling. Je kunt ook de knop voor vaste ondertitels op je afstandsbediening indrukken (instellingen en afstandsbedieningen verschillen per televisie).

De weergave van vaste ondertitels wijzigen

Kies het icoon Instellingen (linksonder) en dan Vaste ondertiteling om de weergave van de ondertiteling te wijzigen. Hier kun je het lettertype, de kleur, de grootte en de doorzichtigheid van de vaste ondertiteling aanpassen.

Vaste ondertitels zijn momenteel alleen beschikbaar in het Engels.

Audiotracks

Voor sommige programma's en films zijn meerdere audiotracks beschikbaar. Zo wijzig je audiotracks:

1. Speel een titel af en druk op de knop Omlaag op je afstandsbediening.
  2. Kies de knop Audio en ondertiteling (tekstballon).
  3. Kies een taal onder Audio (indien beschikbaar).
  4. Druk op de knop Terug om je wijzigingen op te slaan.
Vodafone TV (in bepaalde landen)

Je kunt (vaste) ondertiteling aan- of uitzetten, de weergave van de ondertiteling aanpassen en een audiotrack kiezen. Zo doe je dat:

(Vaste) ondertiteling

Zo wijzig je de (vaste) ondertiteling:

1. Speel een titel af en druk op de knop OK op je afstandsbediening (midden van de D-pad-knop).
  2. Ga naar beneden en kies de knop Audio en ondertiteling (tekstballon).
  3. Kies een van de volgende opties:
    • Ondertiteling: Kies een taal voor de ondertiteling.
    • Vaste ondertiteling: Kies vaste ondertitels Engels.
  4. Druk op de knop Terug om je wijzigingen op te slaan.

De weergave van vaste ondertitels wijzigen

Kies het icoon Instellingen (linksonder) en dan Vaste ondertiteling om de weergave van de ondertiteling te wijzigen. Hier kun je het lettertype, de kleur, de grootte en de doorzichtigheid van de vaste ondertiteling aanpassen.

Vaste ondertitels zijn momenteel alleen beschikbaar in het Engels.

Audiotracks

Voor sommige programma's en films zijn meerdere audiotracks beschikbaar. Zo wijzig je audiotracks:

1. Speel een titel af en druk op de knop OK op je afstandsbediening (midden van de D-pad-knop).
  2. Ga naar beneden en kies de knop Audio en ondertiteling (tekstballon).
  3. Kies een taal onder Audio (indien beschikbaar).
  4. Druk op de knop Terug om je wijzigingen op te slaan.

NB.  Vodafone TV Gen 1- en Gen 3-apparaten ondersteunen momenteel geen alternatieve audio.

Xbox-console (in bepaalde landen)

Je kunt (vaste) ondertiteling aan- of uitzetten, de weergave van de ondertiteling aanpassen en een audiotrack kiezen. Zo doe je dat:

(Vaste) ondertiteling

Zo wijzig je de (vaste) ondertiteling:

1. Speel een titel af en druk op de knop A op de controller van je Xbox.
  2. Ga naar beneden en kies de knop Audio en ondertiteling (tekstballon).
  3. Kies een van de volgende opties:
    • Ondertiteling: Kies een taal voor de ondertiteling.
    • Vaste ondertiteling: Kies vaste ondertitels Engels.
  4. Druk op de knop B om je wijzigingen op te slaan.

Vaste ondertitels zijn momenteel alleen beschikbaar in het Engels.

De weergave van vaste ondertitels wijzigen

Om te zien hoe je de weergave van de ondertiteling kunt wijzigen, ga je naar Xbox: Instellingen voor vaste ondertiteling.

Audiotracks

Voor sommige programma's en films zijn meerdere audiotracks beschikbaar. Zo wijzig je audiotracks:

1. Speel een titel af en druk op de knop A op de controller van je Xbox.
  2. Ga naar beneden en kies de knop Audio en ondertiteling (tekstballon).
  3. Kies een taal voor de audio.
  4. Druk op de knop B om je wijzigingen op te slaan.