Undertexter, textning och alternativt ljud

Vissa serier och filmer har flera språk för ljud- och undertext tillgängliga. Du kan även slå på och av undertext på alla enheter. Undertext är för närvarande endast tillgängligt på engelska.

För hjälp med att hitta titlar på andra språk, se Hitta och spela upp innehåll på andra språk.

Vilken enhet använder du?

Välj den enhet som du använder:

Android TV

Du kan aktivera eller inaktivera textning eller undertexter, anpassa deras utseende och välja ett alternativt ljudspår.

Undertexter eller textning

Så här ändrar du undertexter eller textning:

1. Börja titta på något och tryck sedan på knappen Välj på fjärrkontrollen (i mitten av navigeringsringen).
  2. Gå ner och välj knappen Ljud och undertexter (pratbubbla).
  3. Gör något av följande:
    • Undertexter: Välj ett undertextspråk.
    • Textning: Välj Engelska CC.
  4. Tryck på bakåtknappen för att spara dina ändringar.

Ändra utseendet på undertext

Om du vill ändra bildtexten väljer du din profilikon (övre vänstra hörnet) och väljer sedan Undertext. Här kan du justera undertextens typsnitt, färg, storlek och opacitet.

Alternativt ljud

Vissa program och filmer har alternativa ljudspår tillgängliga. Så här byter du ljudspår:

1. Börja titta på något och tryck sedan på knappen Välj på fjärrkontrollen (i mitten av navigeringsringen).
  2. Gå ner och välj knappen Ljud och undertexter (pratbubbla).
  3. Under Ljud väljer du ett språk (om tillgängligt).
  4. Tryck på bakåtknappen för att spara dina ändringar.
Apple TV

Du kan aktivera eller inaktivera textning eller undertexter, anpassa deras utseende och välja ett alternativt ljudspår.

Undertexter eller textning

Så här ändrar du undertexter eller textning:

1. Börja titta på något och svep sedan nedåt på Apple TV-fjärrkontrollen.
  2. Välj Undertexter.
  3. Gör något av följande:
    • Undertexter: Välj ett undertextspråk.
    • Textning: Välj Undertexter och därefter engelska SDH eller Av.
  4. Svep uppåt för att spara dina ändringar.

Ändra utseendet på undertext

Om du vill ändra bildtextstilen, går du till Inställningar > Tillgänglighet > Undertexter och textning > Stil. Här kan du justera undertextens typsnitt, färg, storlek och opacitet.

För mer information, se Undertexter och textning på Apple TV.

Alternativt ljud

Vissa program och filmer har alternativa ljudspår tillgängliga. Så här byter du ljudspår:

1. Börja titta på något och svep sedan nedåt på Apple TV-fjärrkontrollen.
  2. Välj Ljud.
  3. Välj ett annat språk (om tillgängligt).
  4. Svep uppåt för att spara dina ändringar.
LG Smart TV

Du kan aktivera eller inaktivera textning eller undertexter, anpassa deras utseende och välja ett alternativt ljudspår.

Undertexter eller textning

Så här ändrar du undertexter eller textning:

1. Börja titta på något och tryck därefter på Välj-knappen på fjärrkontrollen (knappen i mitten av navigeringsringen).
  2. Gå ner och välj knappen Ljud och undertexter (pratbubbla).
  3. Gör något av följande:
    • Undertexter: Välj ett undertextspråk.
    • Textning: Välj Engelska CC.
  4. Tryck på bakåtknappen för att spara dina ändringar.

Ändra utseendet på undertext

Om du vill ändra bildtexten väljer du ikonen för inställningar (nere till vänster) och väljer sedan Undertext. Här kan du justera undertextens typsnitt, färg, storlek och opacitet.

Alternativt ljud

Vissa program och filmer har alternativa ljudspår tillgängliga. Så här byter du ljudspår:

1. Börja titta på något och tryck därefter på Välj-knappen på fjärrkontrollen (knappen i mitten av navigeringsringen).
  2. Gå ner och välj knappen Ljud och undertexter (pratbubbla).
  3. Under Ljud väljer du ett språk (om tillgängligt).
  4. Tryck på bakåtknappen för att spara dina ändringar.
PlayStation-konsol

Så här aktiverar och inaktiverar du undertext:

När en video spelas upp bläddrar du ner för att se spelarkontrollerna och bläddrar därefter ner igen till alternativet undertext.

Ändra utseendet på undertext

Om du vill ändra bildtexten väljer du ikonen för inställningar (nere till vänster) och väljer sedan Undertext. Här kan du justera undertextens typsnitt, färg, storlek och opacitet.

Samsung TV

Du kan aktivera eller inaktivera textning eller undertexter, anpassa deras utseende och välja ett alternativt ljudspår.

Undertexter eller textning

Så här ändrar du undertexter eller textning:

1. Börja titta på något och tryck därefter på Nedåtknappen på fjärrkontrollen.
  2. Välj knappen Ljud och undertexter (pratbubbla).
  3. Välj en av följande:
    • Undertexter: Välj ett undertextspråk.
    • Textning: Välj Engelska CC.
  4. Tryck på bakåtknappen för att spara dina ändringar.

Om stegen för undertext inte fungerar ändrar du inställningen för undertext på din Samsung TV. För att göra detta går du till Inställningar > Allmänt > Tillgänglighet > Undertextinställningar eller provar att trycka på CC-knappen på fjärrkontrollen (inställningar och fjärrkontroller varierar beroende på TV-modell).

Ändra utseendet på undertext

Om du vill ändra bildtexten väljer du din profilikon (övre vänstra hörnet) och väljer sedan Undertext. Här kan du justera undertextens typsnitt, färg, storlek och opacitet.

Alternativt ljud

Vissa program och filmer har alternativa ljudspår tillgängliga. Så här byter du ljudspår:

1. Börja titta på något och tryck därefter på Nedåt-knappen på fjärrkontrollen.
  2. Välj knappen Ljud och undertexter (pratbubbla).
  3. Under Ljud väljer du ett språk (om tillgängligt).
  4. Tryck på bakåtknappen för att spara dina ändringar.
Xbox-konsol

Du kan aktivera eller inaktivera textning eller undertexter, anpassa deras utseende och välja ett alternativt ljudspår.

Undertexter eller textning

Så här ändrar du undertexter eller textning:

1. Börja titta på något och tryck sedan på A-knappen på din Xbox-kontroll.
  2. Gå ner och välj knappen Ljud och undertexter (pratbubbla).
  3. Gör något av följande:
    • Undertexter: Välj ett undertextspråk.
    • Textning: Välj Engelska CC.
  4. Tryck på B-knappen för att spara dina ändringar.

Ändra utseendet på undertext

Ta reda på hur du ändrar textningsstil genom att gå till Xbox: Inställningar för undertext.

Alternativt ljud

Vissa program och filmer har alternativa ljudspår tillgängliga. Så här byter du ljudspår:

1. Börja titta på något och tryck sedan på A-knappen på din Xbox-kontroll.
  2. Gå ner och välj knappen Ljud och undertexter (pratbubbla).
  3. Välj ett ljudspråk.
  4. Tryck på B-knappen för att spara dina ändringar.

Du kan aktivera eller inaktivera textning eller undertexter, anpassa deras utseende och välja ett alternativt ljudspår.

Androidtelefon eller surfplatta

Undertexter eller textning

Så här ändrar du undertexter eller textning:

1. Börja titta på något och tryck sedan på skärmen.
  2. I det övre högra hörnet trycker du på knappen Ljud och undertexter (pratbubbla).
  3. Gör något av följande:
    • Undertexter: Tryck på ett språk under Undertexter.
    • Textning: Under undertexter, tryck på English CC eller Off.
  4. Om du vill ändra undertexter och textning trycker du på Bildtextinställningar, gör en ändring och trycker sedan på Spara.
  5. Tryck på X för att spara dina ändringar.

Alternativt ljud

Vissa program och filmer har alternativa ljudspår tillgängliga. Så här byter du ljudspår:

1. Börja titta på något och tryck sedan på skärmen.
  2. I det övre högra hörnet trycker du på knappen Ljud och undertexter (pratbubbla).
  3. Under Ljud, tryck på ett språk och tryck sedan på X för att stänga.
iPhone, iPad eller iPod touch

Undertexter eller textning

Så här ändrar du undertexter eller textning:

1. Börja titta på något och tryck sedan på skärmen.
  2. I det övre högra hörnet trycker du på knappen Ljud och undertexter (pratbubbla).
  3. Gör något av följande:
    • Undertexter: Tryck på ett språk under Undertexter.
    • Textning: Under undertexter, tryck på English CC eller Off.
  4. Tryck på X för att spara dina ändringar.

För att anpassa dina undertexter, gå till startskärmen på din iOS -enhet och sedan Inställningar > Tillgänglighet > Undertexter och textning > Stil. För mer information, se Undertexter och textning på iOS.

Alternativt ljud

Vissa program och filmer har alternativa ljudspår tillgängliga. Så här byter du ljudspår:

1. Börja titta på något och tryck sedan på skärmen.
  2. I det övre högra hörnet trycker du på knappen Ljud och undertexter (pratbubbla).
  3. Under Ljud, tryck på ett språk och tryck sedan på X för att stänga.

Du kan aktivera eller inaktivera textning eller undertexter, anpassa deras utseende och välja ett alternativt ljudspår.

Undertexter eller textning

1. Börja titta på något och tryck sedan på skärmen.
  2. Välj knappen Ljud och undertexter i nedre högra hörnet (pratbubbla).
  3. Gör något av följande:
    • Undertexter: Välj ett språk under Undertexter.
    • Textning: Under undertexter, tryck på English CC eller Off.
  4. Om du vill ändra undertexter och textning trycker du på Bildtextinställningar.
  5. Tryck på X för att spara dina ändringar.

Alternativt ljud

Vissa program och filmer har alternativa ljudspår tillgängliga. Så här byter du ljudspår:

1. Börja titta på något och tryck sedan på skärmen.
  2. Klicka på knappen Ljud och undertexter i nedre högra hörnet (pratbubbla).
  3. Under Ljud, välj ett språk och tryck sedan på X för att stänga.

Safari: Kan inte stänga av textning

Knappen för Ljud och Undertextning går inte att ställa in på den textning du ställt in systeminställningarna för macOS. För att stänga av undertextningen som du ställt in i systeminställningarna för Mac, gör följande:

1. På Apple-menyn (uppe till vänster) väljer du Systeminställningar.
  2. Välj Tillgänglighet och därefter Textning.
  3. Rensa kryssrutan för Vald textning och undertext. Om kryssrutan redan är avmarkerad så markerar du kryssrutan och avmarkerar den igen.

När du går tillbaka till HBO Max klickar du på knappen Ljud och Undertexter för att aktivera eller inaktivera undertext.