Undertexter, textning och ljudspår

Vissa serier och filmer har flera språk för ljud- och undertext tillgängliga. Undertext är för närvarande endast tillgängligt på engelska. För hjälp med att hitta titlar på andra språk, se Hur ändrar jag språket?

Vilken enhet använder du?

Du kan aktivera eller inaktivera textning eller undertexter, anpassa deras utseende och välja ett ljudspår. Gör så här:

Android-telefon eller surfplatta

Undertexter eller textning

Så här ändrar du undertexter eller textning:

1. Börja titta på något och tryck sedan på skärmen.
  2. I det övre högra hörnet trycker du på knappen Ljud och undertexter (pratbubbla).
  3. Gör en av följande:
    • Undertexter: Tryck på ett språk under Undertexter.
    • Undertext: Under undertexter, tryck på English CC eller Av.
  4. Tryck på X för att spara dina ändringar.

Ändra stilen för undertexter och bildtexter:

• Tryck på din profil (uppe till höger), ikonen Inställningar (kugghjul, uppe till höger), tryck sedan på eller bläddra till Inställningar för textning och välj Hantera inställningar (om tillgängligt).

Undertext är för närvarande endast tillgängligt på engelska.

Ljudspår

Vissa serier och filmer har flera ljudspår. Så här byter du ljudspår:

1. Börja titta på något och tryck sedan på skärmen.
  2. I det övre högra hörnet trycker du på knappen Ljud och undertexter (pratbubbla).
  3. Under Ljud, tryck på ett språk och tryck sedan på X för att stänga.
iPhone, iPad eller iPod touch

Undertexter eller textning

Så här ändrar du undertexter eller textning:

1. Börja titta på något och tryck sedan på skärmen.
  2. I det övre högra hörnet trycker du på knappen Ljud och undertexter (pratbubbla).
  3. Gör en av följande:
    • Undertexter: Tryck på ett språk under Undertexter.
    • Undertext: Under undertexter, tryck på English CC eller Av.
  4. Tryck på X för att spara dina ändringar.

För att anpassa dina undertexter, gå till startskärmen på din iOS -enhet och sedan Inställningar > Tillgänglighet > Undertexter och textning > Stil. För mer information, se Undertexter och textning på iOS.

Undertext är för närvarande endast tillgängligt på engelska.

Ljudspår

Vissa serier och filmer har flera ljudspår. Så här byter du ljudspår:

1. Börja titta på något och tryck sedan på skärmen.
  2. I det övre högra hörnet trycker du på knappen Ljud och undertexter (pratbubbla).
  3. Under Ljud, tryck på ett språk och tryck sedan på X för att stänga.

Du kan aktivera eller inaktivera textning eller undertexter, anpassa deras utseende och välja ett ljudspår. Gör så här:

Undertexter eller textning

1. Börja titta på något och tryck sedan på skärmen.
  2. Välj knappen Ljud och undertexter i nedre högra hörnet (pratbubbla).
  3. Gör en av följande:
    • Undertexter: Välj ett språk under Undertexter.
    • Undertext: Under undertexter, tryck på English CC eller Av.
  4. Tryck på X för att spara dina ändringar.

Ändra stilen för undertexter och bildtexter:

• Välj din profil (uppe till höger), sedan Inställningar, bläddra ner till Inställningar för textning och välj Hantera inställningar.

Undertext är för närvarande endast tillgängligt på engelska.

Ljudspår

Vissa serier och filmer har flera ljudspår. Så här byter du ljudspår:

1. Börja titta på något och tryck sedan på skärmen.
  2. Klicka på knappen Ljud och undertexter i nedre högra hörnet (pratbubbla).
  3. Under Ljud, välj ett språk och tryck sedan på X för att stänga.

Safari: Kan inte stänga av textning

Knappen för Ljud och Undertextning går inte att ställa in på den textning du ställt in systeminställningarna för macOS. För att stänga av undertextningen som du ställt in i systeminställningarna för Mac, gör följande:

1. På Apple-menyn (uppe till vänster) väljer du Systeminställningar.
  2. Välj Tillgänglighet och därefter Textning.
  3. Rensa kryssrutan för Vald textning och undertext. Om kryssrutan redan är avmarkerad så markerar du kryssrutan och avmarkerar den igen.

När du går tillbaka till HBO Max klickar du på knappen Ljud och Undertexter för att aktivera eller inaktivera undertext.

Välj den enhet som du använder:

Android TV

Du kan aktivera eller inaktivera textning eller undertexter, anpassa deras utseende och välja ett ljudspår.

Undertexter eller textning

Så här ändrar du undertexter eller textning:

1. Börja titta på något och tryck sedan på knappen Välj på fjärrkontrollen (i mitten av navigeringsringen).
  2. Gå ner och välj knappen Ljud och undertexter (pratbubbla).
  3. Gör något av följande:
    • Undertexter: Välj ett undertextspråk.
    • Textning: Välj Engelska CC.
  4. Tryck på bakåtknappen för att spara dina ändringar.

Ändra utseendet på undertext

För att ändra bildtextens stil väljer du ikonen Inställningar (kugghjul, nedre vänstra hörnet) och därefter Undertext. Här kan du justera undertextens typsnitt, färg, storlek och opacitet.

Undertext är för närvarande endast tillgängligt på engelska.

Ljudspår

Vissa serier och filmer har flera ljudspår. Så här byter du ljudspår:

1. Börja titta på något och tryck sedan på knappen Välj på fjärrkontrollen (i mitten av navigeringsringen).
  2. Gå ner och välj knappen Ljud och undertexter (pratbubbla).
  3. Under Ljud väljer du ett språk (om tillgängligt).
  4. Tryck på bakåtknappen för att spara dina ändringar.
Apple TV

Du kan aktivera eller inaktivera textning eller undertexter, anpassa deras utseende och välja ett ljudspår. Gör så här:

Undertexter eller textning

Så här ändrar du undertexter eller textning:

1. Börja titta på något och tryck sedan på knappen Spela/Pausa.
  2. Svep uppåt och välj Undertexter (pratbubbla).
  3. Gör något av följande:
    • Undertexter: Välj ett undertextspråk.
    • Textning: Välj Undertexter och därefter engelska SDH eller Av.
  4. Tryck på knappen Spela/Pausa för att spara ändringarna.

Ändra utseendet på undertext

Om du vill ändra bildtextstilen så går du till Inställningar > Tillgänglighet > Undertexter och textning > Stil. Här kan du justera undertextens typsnitt, färg, storlek och opacitet.

För mer information, se Undertexter och textning på Apple TV.

Undertext är för närvarande endast tillgängligt på engelska.

Ljudspår

Vissa serier och filmer har flera ljudspår. Så här byter du ljudspår:

1. Börja titta på något och tryck sedan på knappen Spela/Pausa.
  2. Svep uppåt och välj Ljud (bredvid Undertexter).
  3. Välj ett annat språk (om tillgängligt).
  4. Tryck på knappen Spela/Pausa för att spara ändringarna
LG Smart TV

Du kan aktivera eller inaktivera textning eller undertexter, anpassa deras utseende och välja ett ljudspår.

Undertexter eller textning

Så här ändrar du undertexter eller textning:

1. Börja titta på något och tryck därefter på Välj-knappen på fjärrkontrollen (knappen i mitten av navigeringsringen).
  2. Gå ner och välj knappen Ljud och undertexter (pratbubbla).
  3. Gör en av följande:
    • Undertexter: Välj ett undertextspråk.
    • Undertext: Välj Engelska CC.
  4. Tryck på bakåtknappen för att spara dina ändringar.

Ändra utseendet på undertext

För att ändra bildtextens stil väljer du ikonen Inställningar (kugghjul, nedre vänstra hörnet) och därefter Undertext. Här kan du justera undertextens typsnitt, färg, storlek och opacitet.

Undertext är för närvarande endast tillgängligt på engelska.

Ljudspår

Vissa serier och filmer har flera ljudspår. Så här byter du ljudspår:

1. Börja titta på något och tryck därefter på Välj-knappen på fjärrkontrollen (knappen i mitten av navigeringsringen).
  2. Gå ner och välj knappen Ljud och undertexter (pratbubbla).
  3. Under Ljud väljer du ett språk (om tillgängligt).
  4. Tryck på bakåtknappen för att spara dina ändringar.
PlayStation-konsol

Du kan aktivera eller inaktivera textning eller undertexter, anpassa deras utseende och välja ett ljudspår. Gör så här:

Undertexter eller textning

Så här ändrar du undertexter eller textning:

1. Börja titta på något och tryck sedan på X-knappen på din PlayStation-kontroll.
  2. Gå ner och välj knappen Ljud och undertexter (pratbubbla).
  3. Gör en av följande:
    • Undertexter: Välj ett undertextspråk
    • Undertext: Välj Engelska CC.
  4. Tryck på knappen O för att spara dina ändringar.

Ändra utseendet på undertext

För att ändra bildtextens stil väljer du ikonen Inställningar (kugghjul, nedre vänstra hörnet) och därefter Undertext. Här kan du justera undertextens typsnitt, färg, storlek och opacitet.

Undertext är för närvarande endast tillgängligt på engelska.

Ljudspår

Vissa serier och filmer har flera ljudspår. Så här byter du ljudspår:

1. Börja titta på något och tryck sedan på knappen X på din PlayStation-kontroll.
  2. Gå ner och välj knappen Ljud och undertexter (pratbubbla).
  3. Välj ett ljudspråk.
  4. Tryck på knappen O för att spara dina ändringar.
Samsung TV

Du kan aktivera eller inaktivera textning eller undertexter, anpassa deras utseende och välja ett ljudspår. Gör så här:

Undertexter eller textning

Så här ändrar du undertexter eller textning:

1. Börja titta på något och tryck därefter på Nedåtknappen på fjärrkontrollen.
  2. Välj knappen Ljud och undertexter (pratbubbla).
  3. Välj en av följande:
    • Undertexter: Välj ett undertextspråk.
    • Undertext: Välj Engelska CC.
  4. Tryck på bakåtknappen för att spara dina ändringar.

Om stegen för undertext inte fungerar ändrar du inställningen för undertext på din Samsung TV. För att göra detta går du till Inställningar > Allmänt > Tillgänglighet > Undertextinställningar eller provar att trycka på CC-knappen på fjärrkontrollen (inställningar och fjärrkontroller varierar beroende på TV-modell).

Ändra utseendet på undertext

För att ändra bildtextens stil väljer du ikonen Inställningar (kugghjul, nedre vänstra hörnet) och därefter Undertext. Här kan du justera undertextens typsnitt, färg, storlek och opacitet.

Undertext är för närvarande endast tillgängligt på engelska.

Ljudspår

Vissa serier och filmer har flera ljudspår. Så här byter du ljudspår:

1. Börja titta på något och tryck därefter på Nedåt-knappen på fjärrkontrollen.
  2. Välj knappen Ljud och undertexter (pratbubbla).
  3. Under Ljud väljer du ett språk (om tillgängligt).
  4. Tryck på bakåtknappen för att spara dina ändringar.
Vodafone TV (endast Spanien)

Du kan aktivera eller inaktivera textning eller undertexter, anpassa deras utseende och välja ett ljudspår. Gör så här:

Undertexter eller textning

Så här ändrar du undertexter eller textning:

1. Börja titta på något och tryck därefter på OK-knappen på fjärrkontrollen (knappen i mitten av navigeringsringen).
  2. Gå ner och välj knappen Ljud och undertexter (pratbubbla).
  3. Gör en av följande:
    • Undertexter: Välj ett undertextspråk.
    • Undertext: Välj Engelska CC.
  4. Tryck på bakåtknappen för att spara dina ändringar.

Ändra utseendet på undertext

För att ändra bildtextens stil väljer du ikonen Inställningar (kugghjul, nedre vänstra hörnet) och därefter Undertext. Här kan du justera undertextens typsnitt, färg, storlek och opacitet.

Obs  Vodafone TV TiVo-enheter stöder inte byte av stil på undertext.

Undertext är för närvarande endast tillgängligt på engelska.

Ljudspår

Vissa serier och filmer har flera ljudspår. Så här byter du ljudspår:

1. Börja titta på något och tryck därefter på OK-knappen på fjärrkontrollen (knappen i mitten av navigeringsringen).
  2. Gå ner och välj knappen Ljud och undertexter (pratbubbla).
  3. Under Ljud väljer du ett språk (om tillgängligt).
  4. Tryck på bakåtknappen för att spara dina ändringar.

Obs  Vodafone TV Gen 1- och Gen 3-enheter stöder inte alternativt ljud för närvarande.

Xbox-konsol

Du kan aktivera eller inaktivera textning eller undertexter, anpassa deras utseende och välja ett ljudspår. Gör så här:

Undertexter eller textning

Så här ändrar du undertexter eller textning:

1. Börja titta på något och tryck sedan på A-knappen på din Xbox-kontroll.
  2. Gå ner och välj knappen Ljud och undertexter (pratbubbla).
  3. Gör en av följande:
    • Undertexter: Välj ett undertextspråk.
    • Undertext: Välj Engelska CC.
  4. Tryck på B-knappen för att spara dina ändringar.

Ändra utseendet på undertext

Ta reda på hur du ändrar textningsstil genom att gå till Xbox: Inställningar för undertext.

Undertext är för närvarande endast tillgängligt på engelska.

Ljudspår

Vissa serier och filmer har flera ljudspår. Så här byter du ljudspår:

1. Börja titta på något och tryck sedan på A-knappen på din Xbox-kontroll.
  2. Gå ner och välj knappen Ljud och undertexter (pratbubbla).
  3. Välj ett ljudspråk.
  4. Tryck på B-knappen för att spara dina ändringar.