Programma's en films van HBO Max downloaden

Je kunt programma's en films downloaden op je telefoon of tablet en deze later zonder internetverbinding kijken.

Hoe kan ik een titel downloaden?

Om een titel te downloaden heb je het volgende nodig:

Zo download je een titel:

1. Open de HBO Max-app op je telefoon of tablet.
  2. Zorg dat je bent ingelogd en bent verbonden met een wifi-netwerk. Standaard staat ingesteld dat je alleen kunt downloaden als je verbonden bent met een wifi-netwerk. Om dit te wijzigen, tik je op het profielicoon > Instellingen (linksboven) > Video-opties en schakel je Alleen via wifi downloaden uit.
  3. Kies een aflevering of film die je wilt downloaden. De meeste programma's en films kunnen worden gedownload.
  4. Tik op het icoon Downloaden (pijl die naar beneden wijst).
  5. De cirkel geeft de voortgang van de download weer. Je kunt op dit icoon tikken om het downloaden te pauzeren en te hervatten. Om te zien hoe ver je downloads zijn, kun je ook op het profielicoon tikken en dan op Downloads.

Standaardabonnement: Je account heeft ruimte voor maximaal 30 downloads tegelijk (verlopen items worden niet meegeteld). Dit geldt voor alle profielen en apparaten.

Basisabonnement: Je account heeft ruimte voor maximaal vijf downloads tegelijk (verlopen items worden niet meegeteld).

Zodra je een download afspeelt, heb je 48 uur om de download af te kijken voordat die verloopt. Als de download is verlopen kun je die verlengen of verwijderen.

• Audio en ondertiteling. Je kunt de taal voor de audio en ondertiteling kiezen zodra je begint te kijken. Voor sommige programma's en films moet je een taal kiezen voordat je kunt downloaden.
  • Dubbele downloads. Op je account kan maximaal vijf keer dezelfde titel gedownload worden (verdeeld over alle profielen en apparaten).
  • Opslaan op een SD-kaart. Titels die je downloadt, worden opgeslagen in het interne geheugen van je apparaat en kunnen niet worden opgeslagen op een SD-kaart.
Hoe kan ik mijn downloads kijken?

Zo bekijk je je downloads:

• Tik op het profielicoon (onderrand op een telefoon, linkerrand op een tablet) en dan op Downloads (je moet ingelogd zijn om je downloads te bekijken of af te spelen).

Zo kijk je een download:

• Tik op het profielicoon, tik op Downloads en tik dan op het icoon Afspelen (driehoek) op een van je downloads.

Je kunt downloads afspelen als je op reis bent in een ander land. Zie Stream HBO Max als je op reis bent voor meer informatie.

• Hoeveel? Bij een standaardabonnement heeft je account ruimte voor maximaal 30 downloads verdeeld over alle profielen en apparaten (het basisabonnement heeft ruimte voor vijf downloads). Als je de limiet van je account hebt bereikt, moet je downloads op een apparaat verwijderen voordat je een andere titel kunt downloaden. Ga naar je profiel en kies Apparaten beheren om te zien op welke mobiele apparaten je account is gebruikt.
  • Verlopen. Downloads die niet worden gekeken, verlopen na 30 dagen of 48 uur nadat je een download hebt afgespeeld (of wanneer de titel niet meer beschikbaar is op HBO Max). Als een download is verlopen kun je die verlengen of verwijderen.
  • Sloticoon. Onder Downloads zie je alle downloads op je apparaat, ongeacht welk profiel de titel heeft gedownload. Kindprofielen kunnen geen downloads kijken die beperkt zijn door ouderlijk toezicht (bij deze downloads staat een slotje).
Waarom kan ik een download niet afspelen?

Als je problemen hebt met het afspelen van een download, probeer dan het volgende:

1. Tik op het profielicoon terwijl je verbonden bent met internet om zeker te weten dat je bent ingelogd.
  2. Sluit de HBO Max-app.
  3. Schakel op je telefoon of tablet de vliegtuigmodus in of schakel de wifi-verbinding uit.
  4. Open HBO Max. De pagina Downloads wordt automatisch geopend.
  5. Tik op het icoon Afspelen (driehoek) op een van je downloads.
Streamen via een mobiel netwerk

Als je een 3G- of snellere mobiele verbinding hebt, kun je HBO Max streamen via je mobiele netwerk door je mobiele data te gebruiken. Probeer echter vooral te streamen via een wifi-verbinding aangezien het streamen van video's veel data verbruikt.

Zo voorkom je dat je via een mobiel netwerk streamt:

1. Open HBO Max op je telefoon of tablet en tik op het profielicoon (log in indien nodig).
  2. Tik op het icoon Instellingen (linksboven) en dan op Video-opties.

Schakel Alleen via wifi streamen in zodat je alleen via wifi kunt streamen.

Als je een waarschuwing wilt krijgen voordat je gaat streamen via je mobiele netwerk, schakel dan Waarschuwing bij mobiel streamen in.

De downloadkwaliteit wijzigen

Programma's en films worden automatisch gedownload in de hoogste kwaliteit die beschikbaar is voor je apparaat.

Zo verander je de kwaliteit van je downloads:

1. Tik op het profielicoon en dan op het icoon Instellingen (linksboven).
  2. Tik op Video-opties.
  3. Tik op Downloadkwaliteit en kies dan:
    • Hoogste kwaliteit: Download de hoogste kwaliteit (grotere bestanden, meer tijd nodig om te downloaden).
    • Snelste download: Download een lagere kwaliteit (kleinere bestanden, minder tijd nodig om te downloaden).

De instelling Downloadkwaliteit is van toepassing op alle profielen op je telefoon of tablet. De hoogste downloadkwaliteit is 1080p.

Hoe kan ik downloads verlengen?

Als een download verloopt, moet die verlengd worden voordat je de download kunt kijken.

Zo verleng je een download:

1. Tik op het profielicoon en dan op Downloads.
  2. Tik op het icoon ! op je verlopen download en tik dan op Verlengen (een download verlengen kan alleen als je verbonden bent met internet).

Waarom is mijn download verlopen?

• Downloads die niet worden bekeken, verlopen 30 dagen na het downloaden (of wanneer de titel niet meer beschikbaar is op HBO Max). Ga naar je lijst met downloads om te zien wanneer je downloads verlopen.
  • Zodra je een download afspeelt, heb je 48 uur om de download af te kijken voordat die verloopt.
  • Je kunt een download meerdere keren verlengen. Downloads die niet meer beschikbaar zijn op de HBO Max vervallen automatisch en kunnen niet worden verlengd.
Hoe verwijder ik downloads?

Zo verwijder je een download:

1. Tik op het profielicoon en dan op Downloads.
  2. Tik op Bewerken.
  3. Tik op de X naast een download om die te verwijderen. Tik op Alles wissen om al je downloads te verwijderen.
  4. Tik op Klaar als je klaar bent met bewerken.