Wijzig een door Apple gefactureerd abonnement

Als je je hebt ingeschreven via de HBO Max-app op je iPhone, iPad of Apple TV, dan wordt je abonnement gefactureerd via Apple.

Bevestig eerst dat je abonnement door Apple wordt gefactureerd:

Mijn betaalprovider zoeken
  1. Open HBO Max of log in op HBOMax.com op je computer. Kun je niet inloggen?
  2. Kies een van de volgende opties:
    • Telefoon of tablet: Tik op je profiel (rechtsboven), dan op het icoon Instellingen (tandwiel, rechtsboven) en tik op of scrol naar Abonnement.
    • Ander tv-apparaat: Kies het pictogram Instellingen (tandwiel, linksonder) en kies dan Account.
    • Computer: Kies je profiel (rechtsboven), dan Instellingen en zoek Abonnement.
      Abonnementsgegevens zijn alleen beschikbaar bij Profielen voor volwassenen.
  3. Hier kun je zien wie jou facturen stuurt voor je abonnement:
    • iTunes: Zie informatie hieronder.
    • Een andere provider: Vind je betaalprovider op deze pagina.

Andere manieren om je betaalprovider te vinden:

• HBOMax.com/account: Log in op HBOMax.com/account.
  • Bankafschrift: Je kunt ook controleren of de abonnementskosten voor HBO Max op je bankafschrift staan. Als er op je bankafschrift iTunes Store, App Store, Apple of iets dergelijks staat vermeld bij je abonnementskosten, dan wordt je abonnement door Apple gefactureerd.

Veelgestelde vragen over door Apple gefactureerde abonnementen

Hoe zeg ik mijn door Apple gefactureerde abonnement op?

Je abonnement wordt automatisch verlengd totdat je het opzegt. Zie Wanneer is mijn volgende factuurdatum? om te zien wanneer je abonnement wordt verlengd.

Belangrijk
Zeg je abonnement minimaal 24 uur voor je volgende factuurdatum op om te voorkomen dat je voor de volgende factuurperiode moet betalen. Je abonnement wordt niet opgezegd als je de HBO Max-app verwijdert.

Volg de stappen van Apple of de stappen hieronder om je abonnement op te zeggen.

Welk apparaat gebruik je?

iPhone of iPad

Zo zeg je je abonnement op:

1. Open de Instellingen-app op je iOS-apparaat.
  2. Tik op je naam.
  3. Tik op Abonnementen (log in met je Apple ID indien nodig).
  4. Zoek je HBO Max-abonnement en tik erop. Kies Abonnement opzeggen.
Apple TV

Zo zeg je je abonnement op:

1. Open Instellingen op je Apple TV.
  2. Selecteer Gebruikers en accounts en selecteer een account.
  3. Selecteer Abonnementen.
  4. Selecteer HBO Max en dan Abonnement opzeggen.
Computer

Ga naar de pagina Een abonnement opzeggen van Apple om te zien hoe je kunt opzeggen.

Kun je geen HBO Max-abonnement vinden?

Probeer het volgende:

1. Zorg dat je bent ingelogd met dezelfde Apple ID die je hebt gebruikt om je abonnement af te sluiten.
  2. Ga naar het Apple-apparaat waarop je je HBO Max-abonnement hebt afgesloten en bekijk je abonnementen door de bovenstaande stappen te volgen.
  3. Zie het artikel Abonnement staat niet vermeld van Apple.

Je ontvangt een e-mail van Apple ter bevestiging nadat je je abonnement hebt opgezegd. Je kunt blijven streamen tot het einde van de factuurperiode van je abonnement.

Wanneer is mijn volgende factuurdatum?

De eerste keer dat er kosten worden afgeschreven is wanneer je je abonnement afsluit. Daarna wordt je abonnement op vaste data automatisch verlengd totdat je het opzegt. Je betaalt voor je abonnement aan het begin van je factuurperiode.

Je vindt je volgende factuurdatum in de Apple App Store. Zo doe je dat:

1. Open de Instellingen-app op je iOS-apparaat.
  2. Tik op je naam.
  3. Tik op Abonnementen (log in met je Apple ID indien nodig).
  4. Zoek je HBO Max-abonnement en tik erop.
  5. Hier zie je je volgende factuurdatum.

Hoe wijzig ik mijn abonnement of factuurperiode?

Als je abonnement via Apple wordt gefactureerd, kun je overstappen naar het Standaard-abonnement op je iPad, iPhone of Apple TV. Je kunt ook je factuurperiode veranderen.

iPhone of iPad

Zo wijzig je je factuurperiode:

1. Open HBO Max en tik op je profiel (rechtsboven). Kun je niet inloggen?
  2. Tik op het icoon Instellingen (tandwiel, rechtsboven) en tik op of scrol naar Abonnement.
  3. Tik op Wisselen van abonnement.
  4. Kies je abonnement op basis van de factuurperiode (maandelijks of jaarlijks).
    Abonnees met een Basic-abonnement: Als je overstapt op een Standaard-abonnement, kun je niet meer terug naar het Basic-abonnement.
  5. Kies Abonnement selecteren en bevestig je wijziging.
  6. Tik op Abonneren en voer indien nodig je Apple ID-wachtwoord in.

De wijziging in de factuurperiode van je abonnement wordt doorgevoerd. Je ontvangt een e-mail van Apple ter bevestiging van je wijziging.

Apple TV

Zo wissel je van factuurperiode:

1. Open HBO Max en kies het pictogram Instellingen (tandwiel, linksonder).
  2. Kies Account en dan Wisselen van abonnement.
  3. Kies je abonnement op basis van de factuurperiode (maandelijks of jaarlijks).
    Abonnees met een Basic-abonnement: Als je overstapt op een Standaard-abonnement, kun je niet meer terug naar het Basic-abonnement.
  4. Kies Abonnement selecteren en bevestig je wijziging.
  5. Volg de instructies op het scherm om je abonnementswijziging via Apple te voltooien.

De wijziging in de factuurperiode van je abonnement wordt doorgevoerd. Je ontvangt een e-mail van Apple ter bevestiging van je wijziging.

Wanneer gaat deze wijziging in?

Abonnementswijziging

• Wisselen naar Standaard: Deze wijziging gaat meteen in. Je hebt nu toegang tot alle functies van een Standaard-abonnement. Apple betaalt de kosten voor de resterende dagen van de factuurperiode van je mobiele abonnement terug en brengt het Standaard-abonnement (plus eventuele belasting) in rekening. Je volgende factuurdatum wordt aangepast.

Wijziging in factuurperiode

• Wisselen naar maandelijkse facturering: Deze wijziging gaat in op je volgende factuurdatum (aan het einde van je jaarlijkse factuurperiode).
  • Wisselen naar jaarlijkse facturering: Deze wijziging gaat meteen in. Apple betaalt de kosten voor de resterende dagen van het maandelijkse abonnement terug en brengt de kosten voor het jaarlijkse abonnement (plus eventuele belasting) in rekening. Je volgende factuurdatum is over één jaar.

Hoe wijzig ik mijn betaalmethode?

Door Apple gefactureerde abonnementen worden gefactureerd via de betaalmethode van je Apple ID.

Zo wijzig je de betaalmethode op je iPhone of iPad:

1. Open de Instellingen-app op je iOS-apparaat.
  2. Tik op je naam.
  3. Tik op Betaling en verzending (log in met je Apple ID indien nodig).
  4. Tik op de betaalmethode die je wilt wijzigen en bewerk je informatie.

Ga voor meer informatie naar het artikel Apple ID-betaalmethode wijzigen van Apple.

Hoe zie ik mijn factuurgeschiedenis?

Ga naar het artikel Aankoopgeschiedenis van Apple om je factuurgeschiedenis te bekijken.