Waarom zie ik een afschrijving nadat ik mijn abonnement heb opgezegd?

Als je een afschrijving voor HBO Max ziet nadat je je abonnement hebt opgezegd, kan dat komen door het volgende:

Je hebt je abonnement opgezegd vlak voor de datum waarop het automatisch wordt verlengd

Je hebt je abonnement mogelijk minder dan 24 uur voor je volgende factuurdatum opgezegd. Sommige providers brengen je abonnement één of twee dagen voordat je volgende factuurperiode begint in rekening (dit verschilt per provider).

Belangrijk
Als je een afschrijving ziet nadat je je abonnement hebt opgezegd, controleer dan of je abonnement daadwerkelijk is opgezegd (zie de volgende sectie).

Je abonnement loopt nog

Als je een afschrijving ziet nadat je je abonnement hebt opgezegd, loopt het mogelijk nog. Controleer of je abonnement een vervaldatum heeft en/of is opgezegd.

Zoek je betaalprovider hieronder om de status van je abonnement te controleren:

• Apple: Volg de stappen van Apple om je abonnement op te zeggen. Als je HBO Max-abonnement is opgezegd, zie je een einddatum van het abonnement (en is de optie om je abonnement op te zeggen niet beschikbaar).
  • Google Play: Ga naar de pagina Abonnementen van Google en log in bij het Google-account dat bij je HBO Max-abonnement hoort. Als je abonnement is opgezegd, kun je het hervatten of verlengen. Zie ook: Stappen van Google om je abonnement op te zeggen.
  • HBO Europe, s.r.o. of HBO Nordic AB: Open HBO Max op je telefoon, tablet of computer. Ga naar je profiel, kies Abonnement en kies dan Abonnement beheren. Als je abonnement is opgezegd, maar nog niet is verlopen, zie je de optie om je abonnement te hervatten (als je abonnement wel is verlopen, zie je de optie om te verlengen). Heb je hulp nodig? Zie Wijzig een door HBO gefactureerd abonnement.
  • Samsung: Log in op je Samsung-account via samsungcheckout.com en kies Abonnementen in het menu Aankoopgeschiedenis. Zoek HBO Max en kies Uitschrijven (indien beschikbaar). Zie ook: Stappen van Samsung om je abonnement op te zeggen.
  • KPN: Meld je aan bij je KPN-account op MijnKPN om de status van je HBO Max-abonnement te controleren. Neem contact op met KPN als je hulp nodig hebt.
  • Odido: Meld je aan bij je Odido-account op Odido.nl om de status van je HBO Max-abonnement te controleren. Neem contact op met Odido als je hulp nodig hebt.
  • VodafoneZiggo: Log in op je VodafoneZiggo-account.

Zie Wie stuurt mij facturen als je niet zeker weet wie je betaalprovider is (of als die hierboven niet vermeld staat). Als je weet wie je betaalprovider is, kies die dan op de pagina Hoe zeg ik mijn abonnement op.

Bevestiging van opzegging
Sommige betaalproviders sturen je een e-mail wanneer je een abonnement opzegt. Kijk in je inbox voor een e-mail ter bevestiging van de opzegging van je HBO Max-abonnement.

Je hebt meer dan één abonnement

Je hebt mogelijk meerdere HBO Max-accounts.

Om meerdere accounts te vinden...

Zo zie je of je meer dan één account hebt:

1. Open HBO Max op elk apparaat dat je gebruikt (telefoon, tablet, televisie, computer).
  2. Kies een van de volgende opties:
    • Telefoon of tablet: Open HBO Max, kies het icoon Instellingen (tandwiel, rechtsboven) en dan Account.
    • Computer: Kies je profiel (rechtsboven), dan Instellingen en zoek Account.
    • Tv-apparaat: Kies het icoon Instellingen (tandwiel, linksonder) en kies dan Account.
  3. Noteer het e-mailadres van je account.

Ben je ingelogd met meerdere e-mailadressen?

Als je meer dan één e-mailadres vindt, heb je meerdere HBO Max-accounts. Zie voor elk account onder Instellingen wie jou facturen stuurt (zie Wie stuurt mij facturen?) om dit op te lossen.

Zodra je weet wie jou facturen stuurt, kun je beslissen welk abonnement je wilt opzeggen (zie Hoe zeg ik mijn abonnement op?).

Vind je slechts één account?

Als je met hetzelfde account bent ingelogd op alle apparaten en je ziet elke maand meerdere afschrijvingen, neem dan contact met ons op. Zorg dat je de volgende informatie bij de hand hebt:

• Het e-mailadres van je HBO Max-account
  • Info over afschrijvingen op de rekening van je creditcard of PayPal