Wijzig een door Google gefactureerd abonnement

Als je je via de HBO Max-app op je Android-apparaat hebt ingeschreven, wordt je abonnement gefactureerd via Google Play.

Bevestig eerst dat je abonnement door Google wordt gefactureerd:

Mijn betaalprovider zoeken
  1. Open HBO Max of log in op HBOMax.com op je computer. Kun je niet inloggen?
  2. Kies een van de volgende opties:
    • Telefoon of tablet: Tik op je profiel (rechtsboven), dan op het icoon Instellingen (tandwiel, rechtsboven) en tik op of scrol naar Abonnement.
    • Tv-apparaat: Kies het pictogram Instellingen (tandwiel, linksonder) en kies dan Account.
    • Computer: Kies je profiel (rechtsboven), dan Instellingen en zoek Abonnement.
      Abonnementsgegevens zijn alleen beschikbaar bij Profielen voor volwassenen.
  3. Hier kun je zien wie jou facturen stuurt voor je abonnement:
    • Google Play: Zie informatie hieronder.
    • Een andere provider: Vind je betaalprovider op deze pagina.

Andere manieren om je betaalprovider te vinden:

• HBOMax.com/account: Log in op HBOMax.com/account.
  • Bankafschrift: Je kunt ook controleren of de abonnementskosten voor HBO Max op je bankafschrift staan. Als er op je bankafschrift Google, Google Play of iets dergelijks staat vermeld bij je abonnementskosten, wordt je abonnement waarschijnlijk via de Google Play Store gefactureerd.

Veelgestelde vragen over via Google gefactureerde abonnementen

Hoe zeg ik mijn door Google gefactureerde abonnement op?

Je abonnement wordt elke factuurperiode automatisch verlengd totdat je het opzegt. Zie Wanneer is mijn volgende factuurdatum? om te zien wanneer je abonnement wordt verlengd.

Belangrijk
Zeg je abonnement minimaal 24 uur voor je volgende factuurdatum op om te voorkomen dat je voor de volgende factuurperiode moet betalen. Je abonnement wordt niet opgezegd als je de HBO Max-app verwijdert.

Volg de stappen van Google of de stappen hieronder om je abonnement op te zeggen.

Welk apparaat gebruik je?

Android-telefoon of -tablet:
  1. Open de Play Store-app op de Android-telefoon of -tablet waarop je je HBO Max-abonnement hebt afgesloten.
  2. Tik rechtsboven op je profielicoon.
  3. Tik op Betalingen en abonnementen en dan op Abonnementen.
  4. Tik op HBO Max in je lijst met abonnementen en dan op Abonnement opzeggen.
Computer
  1. Ga naar play.google.com.
  2. Zorg dat je bent ingelogd op het Google-account waarmee je je HBO Max-abonnement hebt afgesloten (klik rechtsboven in de hoek om van Google-account te wisselen indien nodig).
  3. Kies Mijn abonnementen aan de linkerkant.
  4. Zoek HBO Max in je lijst met abonnementen.
  5. Kies Beheren en dan Abonnement opzeggen.

Je ontvangt een e-mail van Google Play ter bevestiging van je opzegging. Je kunt blijven streamen totdat de factuurperiode van je abonnement afloopt.

Kun je geen HBO Max-abonnement vinden?

Probeer het volgende:

• Zorg dat je bent ingelogd op het Google-account waarmee je je HBO Max-abonnement hebt afgesloten (klik rechtsboven in de hoek op je computer of gebruik de Menu-knop op je telefoon om van Google-account te wisselen indien nodig).
  • Ga naar het Android-apparaat waarop je je HBO Max-abonnement hebt afgesloten om te zien met welk Google-account je bent ingelogd. Neem contact op met Google Play Help als je het Google-account met je HBO Max-abonnement niet kunt vinden.

Wanneer wordt mijn abonnement verlengd?

De eerste keer dat er kosten worden afgeschreven is wanneer je je abonnement afsluit. Daarna wordt je abonnement op vaste data automatisch verlengd totdat je het opzegt. Je betaalt voor je abonnement aan het begin van je factuurperiode.

Zo zie je de datum waarop je abonnement automatisch wordt verlengd:

Android-telefoon of -tablet:
  1. Open de Play Store-app.
  2. Tik rechtsboven op je profielicoon.
  3. Tik op Betalingen en abonnementen en dan op Abonnementen.
  4. Zoek HBO Max in je lijst met abonnementen.
  5. Noteer je volgende factuurdatum.
Computer
  1. Ga naar play.google.com.
  2. Zorg dat je bent ingelogd op het Google-account waarmee je je HBO Max-abonnement hebt afgesloten (klik rechtsboven in de hoek om van Google-account te wisselen indien nodig).
  3. Kies Mijn abonnementen aan de linkerkant.
  4. Zoek HBO Max in je lijst met abonnementen.
  5. Noteer wanneer je abonnement wordt verlengd.

Hoe wijzig ik mijn abonnement of factuurperiode?

Als je abonnement via Google Play wordt gefactureerd, kun je overstappen op het Standaard-abonnement op Android-telefoon of -tablet of Android TV. Je kunt ook je factuurperiode (maandelijks of jaarlijks) veranderen.

Belangrijk
Als je wisselt naar jaarlijkse facturering of het standaardabonnement, worden de kosten voor de resterende tijd van je abonnement door Google omgezet in een tegoed dat wordt gebruikt voor je nieuwe abonnement. Je volgende factuurdatum wordt aangepast zodra dat tegoed is opgebruikt.
Android-telefoon of -tablet:

Zo wijzig je je abonnement:

1. Open HBO Max op je telefoon of tablet en tik op je profiel (rechtsboven). Kun je niet inloggen?
  2. Tik op het icoon Instellingen (tandwiel, rechtsboven) en tik op of scrol naar Abonnement.
  3. Tik op Wisselen van abonnement.
  4. Kies je abonnement op basis van de factuurperiode (maandelijks of jaarlijks).
    Abonnees met een Basic-abonnement: Als je overstapt op een Standaard-abonnement, kun je niet meer terug naar het Basic-abonnement.
  5. Tik op Abonnement selecteren en bevestig je wijziging.
  6. Voltooi je inschrijving via Google Play.

De wijziging in je abonnement wordt doorgevoerd. Je ontvangt een e-mail van Google Play ter bevestiging van de wijziging in je abonnement.

Android TV

Zo wijzig je je abonnement:

1. Open HBO Max
  2. Kies het icoon Instellingen (linksonder) en kies dan Account.
  3. Kies Wisselen van abonnement.
  4. Kies je abonnement op basis van de factuurperiode (maandelijks of jaarlijks).
    Abonnees met een Basic-abonnement: Als je overstapt op een Standaard-abonnement, kun je niet meer terug naar het Basic-abonnement.
  5. Kies Abonnement selecteren
  6. Voltooi je inschrijving via Google Play.

De wijziging in je abonnement wordt doorgevoerd. Je ontvangt een e-mail van Google Play ter bevestiging van de wijziging.

Wanneer gaat deze wijziging in?

Abonnementswijziging

• Wisselen naar Standaard: Deze wijziging gaat meteen in. Je hebt nu toegang tot alle functies van een Standaard-abonnement. Google zet de kosten voor de resterende tijd van je Basis-abonnement om in een tegoed dat wordt gebruikt voor je nieuwe abonnement. Je volgende factuurdatum wordt aangepast zodra dat tegoed is opgebruikt.

Wijziging in factuurperiode

• Wisselen naar maandelijkse facturering: Deze wijziging gaat in op je volgende factuurdatum (aan het einde van je jaarlijkse factuurperiode).
  • Wisselen naar jaarlijkse facturering: Deze wijziging gaat meteen in. Google zet de kosten voor de resterende tijd van je maandelijkse abonnement om in een tegoed dat wordt gebruikt voor je nieuwe jaarlijkse abonnement. Je volgende factuurdatum wordt aangepast zodra dat tegoed is opgebruikt.

Hoe wijzig ik mijn betaalmethode?

Ga naar het artikel Je betaalmethode wijzigen van Google om te zien hoe je je betaalmethode kunt wijzigen.

Hoe zie ik mijn factuurgeschiedenis?

Je kunt je aankoopgeschiedenis bekijken in de app of op de website van Google Play. Ga naar het artikel Je aankoopgeschiedenis bekijken van Google om te zien hoe je dit kunt doen.