Прашања и одговори за бесплатен пробен период на HBO Max

Еве неколку често поставувани прашања и одговори:

Дали има бесплатен пробен период?

Повеќето оператори за HBO Max не нудат бесплатен пробен период за новите претплатници. Ако претплатата или промотивната понуда вклучува бесплатен пробен период, бесплатниот пробен период ќе биде споменат кога ќе се регистрираш.

За време на бесплатен пробен период, може да гледаш сè на HBO Max. Ако уживаш во HBO Max, не прави ништо и претплатата автоматски ќе се обновува во секој период на наплата додека не ја откажеш.

Кој се квалификува за бесплатен пробен период?

Ако претплатата или промотивната понуда вклучува бесплатен пробен период, критериумите за подобност се наведени кога се регистрираш. На пример, некои промотивни понуди се достапни само за новите претплатници на HBO Max.

Колку трае пробниот период?

Ако претплатата или промотивната понуда вклучува бесплатен пробен период, траењето на пробниот период е наведено кога се регистрираш.

Кога и како ќе ми биде наплатено?

Кога ќе го започнеш бесплатниот пробен период, треба да имаш начин на плаќање за да може претплатата да продолжи по завршувањето на пробниот период. Првата наплата се извршува на денот пред да заврши бесплатниот пробен период (ова зависи од давателот на услуги за наплата).

По бесплатниот пробен период, претплатата автоматски ќе се обновува во секој период на наплата додека не ја откажеш. За да не ти биде наплатено за следниот период на наплата, треба да ја откажеш претплатата најмалку 24 часа пред следниот датум на наплата.

Имаш прашања? Види ги нашите Прашања и одговори за наплата.

Зошто ми наплатија за бесплатен пробен период?

Ако забележиш дека ти е наплатено откако ќе започнеш со бесплатниот пробен период, еве неколку можни причини:

  • Понудата не вклучува бесплатен пробен период.  Ако твојата претплата или промотивна понуда не вклучува бесплатен пробен период, ќе ти биде наплатено за HBO Max кога ќе се регистрираш. Во моментов не е вклучен бесплатен пробен период кога се претплатуваш на HBO Max преку продавница за апликации или на HBOMax.com.
  • Не се квалификуваш за бесплатен пробен период.  Ако твојата претплата или промотивна понуда вклучува бесплатен пробен период, критериумите за подобност се наведени кога се регистрираш. На пример, некои промотивни понуди се достапни само за новите претплатници на HBO Max. Ако мислиш дека ти е погрешно наплатено, за помош контактирај со твојот давател на услуги за наплата (види Кој ми наплаќа подолу).
  • Задршка при овластување.  Претстојната наплата што чека е веројатно задршка при овластување. Направена е задршка при овластување за да се осигуриме дека твојот начин на плаќање е валиден и дека може успешно да се наплати во иднина (штом ќе заврши бесплатниот пробен период).
    Задршката при овластување е привремена и треба да се отстрани во рок од 7-10 дена (времето е различно во зависност од финансиската институција). Задршката при овластување не е наплата, но може да влијае на твоето достапно салдо. Може да контактираш со твојата финансиска институција за да дознаеш кога ќе се отстрани задршката при овластување и кога износот на задршката ќе се врати назад на твоето достапно салдо.
Кој ми наплаќа?

За да дознаеш кој ти наплаќа, може да направиш кое било од следниве:

  • Телефон или таблет:  Отворете го HBO Max, а потоа допрете го вашиот профил (горе десно). Потоа допрете ја иконата Поставки (запченик, горе десно) и допрете или одете на Претплата.
  • Компјутер:  Одете на HBOMax.com и најавете се (по потреба). Потоа изберете го вашиот профил (горе десно), Поставки и потоа најдете Претплата.
  • ТВ уред:  Отворете го HBO Max, изберете ја иконата Поставки (запченик, долу лево) а потоа изберете Сметка.
  • HBOMax.com/account:  најави се на твојата сметка на HBOMax.com/account.
  • Извод од банка:  Прегледај го твојот извод од банка за наплата на претплата на HBO Max. (Ако претплатата е дел од телевизиски пакет или мобилен план, нема да видиш посебна наплата за HBO Max.)
Како да го откажам мојот пробен период?

За да не ти биде наплатено за следниот период на наплата, треба да ја откажеш претплатата најмалку 24 часа пред да заврши бесплатниот пробен период. Ако откажеш порано, може да продолжиш да гледаш додека не заврши пробниот период.

Други прашања?