Ik krijg een HDCP-foutmelding

HDCP, ofwel High-bandwidth Digital Content Protection, is een systeem dat digitale content beschermd tegen ongeautoriseerde duplicatie.

De onderdelen van je opstelling (apparaten, kabels, adapters en softwaredrivers) moeten HDCP 2.1+ ondersteunen om HBO Max te kunnen streamen. Als de onderdelen HDCP 2.1+ niet ondersteunen, krijg je een HDCP-foutmelding wanneer je een titel wilt streamen.

Wat te doen

Kies het apparaat dat je gebruikt:

Televisie, telefoon of tablet

Volg deze stappen als je een HDCP-foutmelding krijgt:

1. Als je een mediaspeler gebruikt (zoals een Apple TV), koppel die dan los, wacht een minuut en sluit de speler weer aan. Open dan HBO Max en probeer opnieuw een video af te spelen.
  2. Koppel beide uiteinden van je HDMI-kabel los en sluit ze vervolgens weer aan.
  3. Gebruik een andere HDMI 2.0+-kabel.
  4. Wissel de uiteinden van je HDMI-kabel.
  5. Gebruik een andere HDMI-uitgang op je televisie.
  6. Sluit je streamingapparaat rechtstreeks aan op je televisie zonder je ontvanger of stereoapparatuur te gebruiken.

Krijg je nog steeds een HDCP-foutmelding? Controleer dan of alle onderdelen van de opstelling van je apparaat (waaronder settopboxen, kabels, adapters, je televisie of beeldscherm en audio-apparatuur) HDCP 2.1+ ondersteunen (HDCP 2.2 is nodig om titels in 4K HDR af te spelen). Raadpleeg de documentatie van je apparaat of neem contact op met de klantenondersteuning van de fabrikant voor meer informatie.

Computer

Volg deze stappen als je een HDCP-foutmelding krijgt:

1. Kijk of er een update beschikbaar is voor je browser. Zoek op internet naar 'update' + de naam van je browser (bijvoorbeeld 'update Chrome') om te zien hoe je dit doet. Zie Ondersteunde browsers.
  2. Schakel plug-ins, en add-ons in je browser uit. Sluit dan je browser en open deze opnieuw voordat je weer een video afspeelt.
  3. Stream HBO Max op je hoofdscherm als er meerdere beeldschermen op je computer zijn aangesloten.
  4. Volg de stappen op de pagina Bufferen of vastlopen.
  5. Gebruik een andere browser.

Krijg je nog steeds een HDCP-foutmelding? Controleer dan of je adapters, videokaart, software, drivers, videokabels en beeldschermen allemaal HDCP 2.1+ ondersteunen.