Pojavljuje mi se greška HDCP-a

Sistem za zaštitu digitalnog sadržaja visokog propusnog opsega (HDCP) je sistem osmišljen za zaštitu digitalnog sadržaja od neovlašćenog dupliranja.

Tvoja postavka (uređaji, kablovi, adapteri i softverski upravljački programi) moraju da budu usaglašeni sa HDCP 2.1+ kako bi mogao da se gleda HBO Max. Ako tvoja postavka nije usaglašena sa HDCP 2.1+, dobićeš grešku HDCP-a kada pokušaš nešto da gledaš.

Šta da uradiš:

Odaberi uređaj koji koristiš:

TV, telefon ili tablet

Ako ti se pojavljuje greška HDCP-a, pokušaj sa ovim koracima:

  1. Ako koristi medija plejer za gledanje (kao na primer Apple TV), isključi uređaj, sačekaj minut i ponovo ga uključi. Onda otvori HBO Max i pokušaj ponovo sa gledanjem videa.
  2. Isključi i ponovo uključi oba kraja HDMI kabla.
  3. Pokušaj da upotrebiš drugi HDMI 2.0+ kabl.
  4. Pokušaj da zameniš krajeve HDMI kabla.
  5. Pokušaj na drugom HDMI portu na TV uređaju.
  6. Zaobiđi prijemnik ili stereo opremu povezivanjem uređaja za gledanje direktno na TV uređaj.

Ako i dalje dobijaš poruku o grešci HDCP-a, proveri da li su sve komponente postavke uređaja (uključujući Set-Top Box dekoder, kablove, adapterei, TV ili monitor i audio opremu) usaglašeni sa HDCP 2.1+ (HDCP 2.2 je potreban za gledanje naslova u 4K HDR). Više podataka o svom uređaju potraži u dokumentaciji ili korisničkoj podršci za uređaj.

Računar

Ako ti se pojavljuje greška HDCP-a, pokušaj sa ovim koracima:

  1. Proveri da li je dostupno ažuriranje za tvoj pregledač. Da saznaš kako to da uradiš, pretraži na internetu ažuriraj + naziv pregledača (npr. „ažuriraj Chrome“). Pogledaj Podržani pregledači.
  2. Onemogući dodatne komponente pregledača i dodatke. Onda zatvori i ponovo otvori pregledač pre nego što ponovo pustiš video.
  3. Ako tvoj računar ima više monitora, pokušaj da gledaš HBO Max na osnovnom monitoru.
  4. Pokušaj sa koracima na stranici Kašnjenje ili pauziranje.
  5. Isprobaj drugi pregledač.

Ako i dalje dobijaš poruku o grešci HDCP-a, proveri da li su tvoji adapteri, grafička kartica, softver, upravljački programi, video kablovi i monitori usaglašeni sa HDCP 2.1+.