Jag får ett HDCP-fel

High-bandwidth Digital Content Protection (HDCP) är ett system som är utformat för att skydda digitalt innehåll från obehörig duplicering.

Din uppsättning (enheter, kablar, adaptrar och programvarudrivrutiner) måste vara HDCP 2.1+-kompatibel för att streama HBO Max. Om din uppsättning inte är HDCP 2.1+-kompatibel så får du ett HDCP-fel när du försöker streama något.

Vad du ska göra

Använd den enhet som du använder:

TV, telefon eller surfplatta
4K HDR
Vissa filmer är tillgängliga för att streaming i 4K på utvalda enheter. Läs mer på Titta i 4K HDR.

Om du får ett HDCP-fel så kan du prova dessa steg:

1. Om du använder en mediaspelare som streamar (t.ex. en Apple TV) så kopplar du bort enheten, väntar en minut och ansluter den igen. Öppna därefter HBO Max och försök spela upp en video igen.
  2. Koppla bort och anslut båda ändarna på din HDMI-kabel igen.
  3. Prova att använda en annan HDMI 2.0+-kabel.
  4. Prova att vända på ändarna på din HDMI-kabel.
  5. Prova att använda en annan HDMI-port på din TV.
  6. Kringgå din mottagare eller stereoutrustning genom att ansluta din streamingenhet direkt till din TV.

Om du fortfarande får ett HDCP-felmeddelande så ska du se till att alla komponenter i din enhetsuppsättning (inklusive set-top-boxar, kablar, adaptrar, TV eller bildskärm och ljudutrustning) är HDCP 2.1+-kompatibla (HDCP 2.2 krävs för att spela upp titlar i 4K HDR). Mer information om din enhet finns i dokumentationen och hos kundsupporten för din enhet.

Dator

Om du får ett HDCP-fel så kan du prova dessa steg:

1. Kontrollera om det finns en uppdatering tillgänglig för din webbläsare. För att få reda på hur du gör detta, sök på internet efter "uppdatera" + webbläsarnamn (d.v.s. "uppdatera Chrome"). Se Webbläsare som stöds.
  2. Inaktivera plugin-program och tillägg i webbläsaren. Därefter stänger du och öppnar din webbläsare igen innan du provar att spela upp en video igen.
  3. Om din dator har flera bildskärmar så kan du prova att streama HBO Max på din primära bildskärm.
  4. Prova stegen på Sida som buffrar eller pausar.
  5. Prova att använda en annan webbläsare.

Om du fortfarande får ett HDCP-felmeddelande så ska du se till att dina adaptrar, grafikkort, programvara, drivrutiner, videokablar och bildskärmar alla är HDCP 2.1+-kompatibla.