Problemen met HBO Max oplossen op je computer

Als video's bufferen, zie HBO Max blijft bufferen of vastlopen.

De hoogste resolutie die door HBOMax.com wordt ondersteund is 1080p. Als de resolutie van je beeldscherm hoger is dan 1080p worden video's mogelijk niet op volledig scherm afgespeeld of ze worden afgesneden. Wijzig de resolutie van je scherm om dit probleem op te lossen.

Als je problemen hebt met streamen op HBOMax.com, probeer dan het volgende:

Controleer je verbinding

Open hiervoor een nieuw browservenster en zoek naar 'internetsnelheid testen'. Test dan je internetsnelheid. De downloadsnelheid moet minimaal 5 Mbps zijn om een video in HD te streamen. Als video's bufferen, zie HBO Max blijft bufferen of vastlopen.

Laad HBOMax.com opnieuw

Ga naar HBOMax.com en voer een 'hard refresh' van de pagina uit (dit is niet heftzelfde als de knop Vernieuwen in je browser). Zoek op internet naar 'hard refresh' + de naam van je browser (bijvoorbeeld 'hard refresh Chrome') om te zien hoe je dit doet.

Houd de Ctrl-toets ingedrukt en klik op de knop Vernieuwen als je de Chrome-browser op een computer gebruikt (houd de Shift-toets ingedrukt en klik op de knop Vernieuwen als je Chrome op een Mac gebruikt). Probeer nogmaals te streamen als de pagina opnieuw geladen is.

Werk je browser bij

Zorg dat je een ondersteunde browser gebruikt. Zie Ondersteunde browsers.

Werk je browser bij naar de nieuwste versie als je browser wordt ondersteund. Zoek op internet naar 'update' + de naam van je browser (bijvoorbeeld 'update Chrome-browser') om te zien hoe je dit doet.

Log uit en start je computer opnieuw op
  1. Kies je profiel (rechtsboven) op HBOMax.com en kies Uitloggen.
  2. Sluit het browservenster en start je computer opnieuw op.
  3. Ga naar HBOMax.com, log in en probeer opnieuw te streamen.
Wijzig je instellingen voor automatisch afspelen

Wijzig de instellingen van je browser om automatisch afspelen toe te staan voor de website play.hbomax.com. Zoek op internet naar 'automatisch afspelen' + de naam van je browser (bijvoorbeeld 'automatisch afspelen Chrome-browser') om te zien hoe je dit doet.

Safari op Mac

Als je Safari 11 of een nieuwere versie op je Mac gebruikt, volg dan deze stappen:

1. Open de Safari-browser en ga naar play.HBOMax.com.
  2. Kies in het Safarimenu Instellingen voor deze website.
  3. Beweeg met je cursor naast Automatisch afspelen en kies Automatisch afspelen toestaan.
  4. Laad de pagina opnieuw (druk Command + R in).

Als dat niet werkt, werk dan je macOS bij (waar ook de Safari-browser onder valt) naar de nieuwste versie die beschikbaar is voor jouw computer. Zie het artikel Houd je Mac up-to-date van Apple om te zien hoe je dit kunt doen.

Gebruik een andere browser

Gebruik een andere ondersteunde browser.

Als er geen problemen optreden bij een andere browser, controleer dan je browserconfiguratie:

• Zorg ervoor dat cookies van derden zijn ingeschakeld.
  • Schakel advertentieblokkering uit.
  • Schakel de privé- of incognitomodus uit.
  • Schakel plug-ins, extensies en add-ons in je browser uit.
Wis de cache
  1. Wis de cache van je browser. Zoek in de helpfunctie van je browser naar 'cache wissen' om te zien hoe je dit kunt doen.
  2. Sluit je browser en open deze opnieuw.
  3. Log in op HBOMax.com en probeer opnieuw te streamen.
Volledig scherm inschakelen
Speel een titel af, beweeg met je muis en klik rechtsonder in de hoek op het pictogram Volledig scherm (pijlen die naar buiten wijzen). Klik opnieuw op het pictogram Volledig scherm of druk op de Esc-toets om het volledige scherm af te sluiten.

Andere problemen met de browser oplossen