Порака или код за грешка „Нешто не е во ред“

Ако добиете „Нешто не е во ред“-порака или код HBO Max за грешка, еве неколку работи со кои што може да се обидете:

Работи со кои можете да се обидете

Можеби ќе треба да пробате повеќе од едно од овие решенија за да го решите проблемот.

Рестартирајте го HBO Max
 • Телефон, таблет или телевизиски уред: Присилно затворете го HBO Max, потоа повторно отворете ја апликацијата и обидете се да стримувате.
 • Компјутер: Затворете го и повторно отворете го прелистувачот, а потоа вратете се на HBOMax.com и обидете се да стримувате.
Пуштете друга серија или филм

Обидете се да стримувате различни серии и филмови за да видите дали проблемот се случува со секоја серија или филм, или само со одредена серија или филм. Ако грешката се случува само со одредена серија или филм, контактирајте со нас и известете нè.

Ажурирајте го HBO Max

Проверете дали ја имате најновата верзија на апликацијата HBO Max. За да го направите ова, отворете ја продавницата за апликации на вашиот уред, пребарајте за HBO Max и видете дали има достапно ажурирање. Ако има ажурирање за апликацијата, преземете го и повторно обидете се да стримувате.

Компјутер: Одете на HBOMax.com и направете тврдо освежување на страницата (ова не е исто како копчето Повторно вчитај во вашиот прелистувач). За да дознаете како да го направите ова, пребарајте на Интернет за „тврдо освежување“ + името на вашиот прелистувач (нпр. „тврдо освежување на Chrome“).

Одјавете се и рестартирајте го вашиот уред.
 1. Одјавете се од HBO Max. За помош, видете Како да се одјавам?
 2. Исклучете го вашиот уред.
 3. Почекајте 10 секунди и повторно вклучете го.
 4. Отворете го HBO Max и најавете се, а потоа повторно обидете се да стримувате.
Обидете се со друг уред

Обидете се да го стримувате HBO Max на друг поддржан уред. Ова ќе помогне да се утврди дали проблемот е ограничен на одреден уред.

Компјутер: Обидете се да користите друг поддржан прелистувач.

Обидете се со решавање проблеми на уредот.

Изберете го уредот што го користите и обидете се со чекорите за решавање проблеми:

Рестартирајте ги вашите мрежни уреди.
 1. Исклучете го напојувањето од вашите мрежни уреди (модем, рутер, итн.).
 2. Почекајте 30 секунди.
 3. Повторно поврзете го напојувањето на вашиот модем и почекајте да се поврзе на Интернет (околу 1 минута).
 4. Повторно поврзете го напојувањето на вашиот рутер и почекајте да се поврзе на Интернет.
 5. Отворете го HBO Max и повторно обидете се да стримувате.

Сè уште ви треба помош?

Забележете ја пораката или кодот за грешка на екранот (ако е применливо) и наведете ги кога ќе контактирате со нас.