Како да го променам мојот начин на плаќање?

Претплатите на HBO Max се достапни преку многу оператори, а чекорите за промена на плаќањето се разликуваат во зависност од операторот за наплата. Твојот оператор за наплата е оној преку кого се имаш регистрирано или кој ти наплаќа за HBO Max.

Кој ми наплаќа?

За да го најдеш твојот оператор за наплата, направи го следново:

 1. Отвори ја HBO Max или најави се на HBOMax.com на компјутерот. Не можеш да се најавиш?
 2. Направи едно од следниве:
  • Телефон или таблет: Допри го вашиот профил (горе десно), иконата Поставки (запченик, горе десно), а потоа допри или оди на Претплата.
  • Компјутер: Избери го вашиот профил (горе десно), потоа избери Поставки и најди Претплата.
   Информациите за претплатата се достапни само на профилите за возрасни.
  • Телевизиски уред: Избери ја иконата Поставки (долу лево), а потоа избери Сметка.
 3. Овде може да видиш преку кого ти се наплаќа претплатата.
 4. За да дознаеш како да го промениш начинот на плаќање, најди го твојот оператор подолу.

Други начини како да го пронајдеш твојот оператор за наплата

 • HBOMax.com/account: Оди на HBOMax.com/account и најави се на твојата сметка.
 • Извод од банка: Провери во твојот извод од банка дали е регистрирана наплата на претплата на HBO Max. (Ако твојата претплата е дел од телевизиски пакет или безжичен план, можеби нема да видиш индивидуална наплата за HBO Max.)

Промени го начинот на плаќање

Ако ти се наплаќа преку нас (HBO Nordic  AB или HBO Europe, s.r.o.), еве како да го промениш начинот на плаќање:

Телефон или таблет

На твојот телефон или таблет, направи го следново:

 1. Отворете го HBO Max, а потоа допрете го вашиот профил (горе десно). Не можеш да се најавиш?
 2. Допри ја иконата Поставки (запченик, горе десно) и потоа допри или оди на Претплата.
 3. Избери Управување со претплата. Ако немаш опција Управување со претплата, види преку кого ти се наплаќа претплатата и најди го во делот Трети лица оператори за наплата подолу.
 4. Допри на Уреди начин на плаќање.
 5. Уреди ги твоите податоци за плаќање и избери Зачувај.
 6. Твојата банка може да побара да го потврдиш твојот идентитет преку 3D-Secure пред да ја одобрат трансакцијата. Ако имаш проблеми со 3D-Secure, контактирај со банката.

Твоите ажурирани податоци за плаќање ќе се користат за следната наплата на претплатата.

Грешка во плаќањето
Ако настане грешка или не можеш да го зачуваш начинот на плаќање, види Не можам да го променам начинот на плаќање.
Компјутер

На компјутерот, направи го следново:

 1. Оди на HBOMax.com на компјутерот и најави се (ако е потребно). Не можеш да се најавиш?
 2. Избери го вашиот профил (горе десно), потоа избери Поставки и најди Претплата.
 3. Избери Управување со претплата. Ако немаш опција Управување со претплата, види преку кого ти се наплаќа претплатата и најди го во делот Трети лица оператори за наплата подолу.
 4. Уреди ги твоите податоци за плаќање и избери Зачувај.
 5. Твојата банка може да побара да го потврдиш твојот идентитет преку 3D-Secure пред да ја одобрат трансакцијата. Ако имаш проблеми со 3D-Secure, контактирај со банката.

Твоите ажурирани податоци за плаќање ќе се користат за следната наплата на претплатата.

Грешка во плаќањето
Ако настане грешка или не можеш да го зачуваш начинот на плаќање, види Не можам да го променам начинот на плаќање.

Ако ти се наплаќа преку нас (HBO Nordic AB или HBO Europe, s.r.o.), начинот на плаќање може да го промениш и со најава на HBOMax.com/account.

Трети лица оператори за наплата

Чекорите за промена на плаќањето се разликуваат во зависност од операторот за наплата. За да дознаеш како да ги промениш податоците за плаќање, најди го твојот оператор за наплата подолу:

Ако Имаш проблеми да го промениш начинот на плаќање, контактирај со твојот оператор за наплата за помош.

Други прашања за наплата? Види ги нашите Прашања и одговори за наплата.