Добивам HDCP-грешка

Заштита на дигитална содржина со висок пропусен опсег (HDCP) е систем дизајниран да ја заштити дигиталната содржина од неовластено умножување.

Твоето поставување (уреди, кабли, адаптери и драјвери на софтверот) мора да биде во согласност со HDCP 2.1+ за да се емитува HBO Max. Ако твоето поставување не е во согласност со HDCP 2.1+, ќе добиеш HDCP-грешка кога ќе се обидеш да гледаш нешто.

Што да направиш

Избери го уредот што го користиш:

Телевизор, телефон или таблет

Ако добиеш грешка HDCP, обиди се со овие чекори:

 1. Ако користиш медиа-плеер за гледање (како што е Apple TV), исклучи го уредот, почекај една минута и повторно вклучи го. Потоа, отвори ја HBO Max и повторно обиди се да гледаш видео.
 2. Извади ги и повторно поврзи ги двата краја на HDMI-кабелот.
 3. Обиди се да користиш друг HDMI 2.0+ кабел.
 4. Обиди се да ги смениш краевите на HDMI-кабелот.
 5. Обиди се да го приклучиш кабелот во друга HDMI-порта на телевизорот.
 6. Заобиколи го приемникот или стереоопремата со поврзување на уредот за гледање директно со телевизорот.

Ако сè уште добиваш порака за HDCP-грешка, провери дали сите компоненти од поставувањето на уредот (вклучувајќи сет-топ кутии, кабли, адаптери, телевизор или монитор и аудиоопрема) се во согласност со HDCP 2.1+ (HDCP 2.2 е потребно за пуштање наслови во 4K HDR). За повеќе помош со уредот, прочитај ја документацијата или контактирај со службата за поддршка на корисници за твојот уред.

Компјутер

Ако добиеш грешка HDCP, обиди се со овие чекори:

 1. Провери дали има достапно ажурирање за твојот прелистувач. За да дознаеш како да го направиш ова, пребарај на интернет за ажурирање + името на прелистувачот (нпр. „ажурирање Chrome“). Види Поддржани прелистувачи.
 2. Оневозможи ги дополнителните компоненти и додатоците на прелистувачот. Потоа, затвори го и повторно отвори го прелистувачот пред да се обидеш повторно да гледаш видео.
 3. Ако твојот компјутер има повеќе монитори, обиди се да гледаш HBO Max на примарниот монитор.
 4. Обиди се со чекорите на Страницата за баферирање или паузирање.
 5. Обиди се на друг прелистувач.

Ако сè уште добиваш порака за HDCP-грешка, провери дали твоите адаптери, графичка картичка, софтвер, драјвери, видеокабли и монитори се во согласност со HDCP 2.1+.