Решавање проблеми на HBO Max на вашиот компјутер

Ако видеата баферираат, видете Бафери или паузи на HBO Max.

Највисоката резолуција поддржана од HBOMax.com е 1080 p. Ако резолуцијата на вашиот екран е поголема од 1080 p, видеата можеби нема да се пуштаат на цел екран или може да бидат исечени. За да го решите ова, обидете се да ја промените резолуцијата на екранот.

Ако имате проблеми со стримување на HBOMax.com, еве неколку работи со коишто можете да се обидете:

Тестирајте ја вашата врска

За да го направите ова, отворете нов прозорец на прелистувачот и побарајте „тест за брзина на Интернет“. Потоа извршете тест за брзина. За да стримувате HD-видео, потребна ви е минимална брзина на преземање од 5 Mbps. Ако видеата баферираат, видете Бафери или паузи на HBO Max.

Повторно вчитајте го HBOMax.com.

Одете на HBOMax.com и направете тврдо освежување на страницата (ова не е исто како копчето Повторно вчитај во вашиот прелистувач). За да дознаете како да го направите ова, пребарајте на Интернет за „тврдо освежување“ + името на вашиот прелистувач (нпр. „тврдо освежување на Chrome“).

Ако го користите прелистувачот Chrome на компјутер, држете го копчето Ctrl и кликнете на копчето Повторно вчитај (за Chrome на Mac, држете го копчето Shift и кликнете на копчето Повторно вчитај). Откако страницата повторно ќе се вчита, обидете се повторно да стримувате.

Ажурирајте го вашиот прелистувач

Проверете дали користите поддржан прелистувач. Видете Поддржани прелистувачи.

Ако вашиот прелистувач е поддржан, ажурирајте го вашиот прелистувач на најновата верзија. За да дознаете како да го направите ова, пребарајте на Интернет за „ажурирање + името на вашиот прелистувач“ (нпр. ажурирање на прелистувачот Chrome).

Одјавете се и рестартирајте го вашиот компјутер.
 1. На HBOMax.com, изберете ја иконата за вашиот профил (горе десно), а потоа изберете Одјава.
 2. Затворете го прозорецот на прелистувачот и рестартирајте го вашиот компјутер.
 3. Одете на Go to HBOMax.com и најавете се, а потоа повторно обидете се да стримувате.
Променете ја поставката за автоматско пуштање

Промена на поставките на вашиот прелистувач за да дозволите автоматско пуштање за веб-страницата play.hbomax.com. За да дознаете како да го направите ова, пребарувајте на Интернет за „автоматско пуштање + името на вашиот прелистувач“ (нпр. автоматско пуштање на прелистувачот Chrome).

Safari на Mac

Ако користите Safari 11 или понова верзија на вашиот Mac, обидете се со овие чекори:

 1. Отворете го прелистувачот Safari и одете на play.HBOMax.com.
 2. Од менито на Safari, изберете Поставки за оваа веб-страница.
 3. Поставете го глувчето покрај Автоматско пуштање и изберете Дозволи ги сите автоматски пуштања.
 4. Повторно вчитајте ја страницата (притиснете Команда + Р).

Ако ова не помогне, ажурирајте го вашиот macOS (кој го вклучува прелистувачот Safari) на најновата верзија што може да ја користи вашиот компјутер. За да дознаете како, видете ја статијата Одржувајте го вашиот Mac ажуриран на Apple.

Обидете се со друг прелистувач

Обидете се да користите различен поддржан прелистувач.

Ако немате никакви проблеми со различен прелистувач, проверете ја конфигурацијата на прелистувачот:

 • Проверете дали колачињата од трети лица се овозможени.
 • Оневозможете го софтверот за блокирање реклами.
 • Исклучете го приватното прелистување или режимот инкогнито.
 • Оневозможете дополнителни компоненти, екстензии и додатоци на прелистувачот.
Исчистете го кешот
 1. Исчистете го кешот на вашиот прелистувач. За да дознаете како да го направите ова, пребарајте „чистење кеш“ во помошта на вашиот прелистувач.
 2. Затворете го и повторно отворете го прелистувачот.
 3. Најавете се на HBOMax.com и повторно обидете се да стримувате.
Пуштање на целиот екран
Откако ќе почнете да гледате нешто, поместете го глувчето во долниот десен агол и кликнете на иконата за гледање на цел екран (стрелка насочена нанадвор). За да излезете од режимот на цел екран, повторно кликнете на иконата за гледање на цел екран или притиснете го копчето Esc.

Повеќе решавање проблеми на прелистувачот