Ändra ett Apple-fakturerat abonnemang

Om du registrerade dig med HBO Max-appen på din iPhone, iPad eller Apple TV kommer ditt abonnemang att faktureras via Apple.

Bekräfta först att ditt abonnemang faktureras av Apple:

Hitta min faktureringsleverantör
  1. Öppna HBO Max eller logga in på HBOMax.com på din dator. Kan du inte logga in?
  2. Gör något av följande:
    • Telefon eller surfplatta: Tryck på din profil (uppe till höger), ikonen Inställningar (kugghjul, uppe till höger) och tryck sedan på eller bläddra till Abonnemang.
    • TV-enhet: Välj ikonen för inställningar (kugghjul, nedre vänstra hörnet) och därefter Konto.
    • Dator: Välj din profil (uppe till höger), välj sedan Inställningar och hitta Abonnemang.
      Abonnemangsinformation är endast tillgänglig för Vuxenprofiler.
  3. Här kan du se vem ditt abonnemang faktureras genom:
    • iTunes: Se information nedan.
    • Annan leverantör: Hitta din faktureringsleverantör på den här sidan.

Andra sätt att hitta din faktureringsleverantör:

• HBOMax.com/account Gå till HBOMax.com/account och logga in på ditt HBO Max-konto.
  • Kontoutdrag: Du kan även granska ditt kontoutdrag för en HBO Max-abonnemangsdebitering. Om din abonnemangsdebitering listar iTunes Store, App Store, Apple eller liknande faktureras ditt abonnemang av Apple.

Frågor och svar om Apple-fakturerat abonnemang

Hur avbryter jag mitt Apple-fakturerade abonnemang?

Ditt abonnemang förnyas automatiskt tills du avbryter det. För att få reda på när ditt abonnemang förnyas, se När är mitt nästa betalningsdatum?

Viktigt
För att undvika att debiteras för din nästa faktureringsperiod ska du avbryta ditt abonnemang minst 24 timmar före ditt nästa betalningsdatum. Att avinstallera HBO Max-appen avbryter inte ditt abonnemang.

För att avbryta följer du Apples annulleringssteg eller stegen nedan.

Vilken enhet använder du?

iPhone eller iPad

Så här avbryter du ditt abonnemang:

1. Öppna appen med inställningar på din iOS-enhet.
  2. Tryck på ditt namn
  3. Tryck på Abonnemang (logga in med ditt Apple-ID om nödvändigt).
  4. Hitta och tryck på ditt HBO Max-abonnemang. Välj Avbryt abonnemang.
Apple TV

Så här avbryter du ditt abonnemang:

1. Öppna Inställningar på din Apple TV.
  2. Välj Användare och konton, och därefter konto.
  3. Välj Abonnemang.
  4. Välj HBO Max och därefter Avbryt abonnemang.
Dator

För information om hur du avbryter, gå till Apples sida Hur man avbryter ett abonnemang.

Kan du inte hitta ett HBO Max-abonnemang?

Prova följande:

1. Se till att du är inloggad med samma Apple-ID som du använde för att köpa ditt abonnemang.
  2. Gå till Apple-enheten där du startade ditt HBO Max-abonnemang och se dina abonnemang med hjälp av stegen ovan.
  3. Se Apples artikel Abonnemanget är inte listat.

När du har avbrutit bör du få ett e-postmeddelande från Apple som bekräftar din annullering. Du kan fortsätta streama tills ditt abonnemang löper ut i slutet av din faktureringscykel.

Vad är mitt nästa betalningsdatum?

Din första debitering inträffar när du startar ditt abonnemang. Därefter förnyas ditt abonnemang automatiskt tills du avbryter det. Du betalar för ditt abonnemang i början av din faktureringsperiod.

Du hittar ditt nästa betalningsdatum i Apple App Store. Gör så här:

1. Öppna appen med inställningar på din iOS-enhet.
  2. Tryck på ditt namn.
  3. Tryck på Abonnemang (logga in med ditt Apple-ID om nödvändigt).
  4. Hitta och tryck på ditt HBO Max-abonnemang.
  5. Här kan du se ditt nästa betalningsdatum.

Om du vill byta från månadsvis till årlig fakturering (35 % billigare), se Hur byter jag plan?

Hur ändrar jag min faktureringsperiod?

Om ditt abonnemang faktureras via Apple kan du ändra din faktureringsperiod (månadsvis eller årligen) på din iPhone, iPad eller Apple TV.

Viktigt
När du byter till årlig fakturering kommer Apple att återbetala dig för de återstående dagarna i din månatliga abonnemangsperiod och debitera dig det årliga priset (plus tillämpliga skatter). Ditt nästa betalningsdatum är om 1 år.
iPhone eller iPad

Så här ändrar du din faktureringsperiod:

1. Öppna HBO Max och tryck sedan på din profil (uppe till höger). Kan du inte logga in?
  2. Tryck på ikonen Inställningar (kugghjul, uppe till höger) och tryck sedan på eller bläddra till Abonnemang.
  3. Tryck på Byt plan.
    Om Byt plan inte är tillgängligt ska du notera genom vem ditt abonnemang faktureras och se Visa mitt abonnemang.
  4. Välj en faktureringsperiod: Månadsvis eller årligen.
  5. Välj Fortsätt och bekräfta ändringen.

Ditt abonnemang har uppdaterats till din nya faktureringsperiod. Du bör få ett e-postmeddelande från Apple som bekräftar ändringen.

Apple TV

Så här ändrar du din faktureringsperiod:

1. Öppna HBO Max och välj sedan ikonen för inställningar (kugghjul, nedre vänstra hörnet).
  2. Välj Konto och därefter Byt plan.
    Om Byt plan inte är tillgängligt ska du notera genom vem ditt abonnemang faktureras och se Visa mitt abonnemang.
  3. Välj en faktureringsperiod: Månadsvis eller årligen.
  4. Välj Fortsätt och bekräfta ändringen.

Ditt abonnemang har uppdaterats till din nya faktureringsperiod. Du bör få ett e-postmeddelande från Apple som bekräftar ändringen.

När kommer förändringen att träda i kraft?

• Byt till månadsfakturering: Denna ändring träder i kraft på ditt nästa betalningsdatum (i slutet av din årliga faktureringsperiod).
  • Byta till årlig fakturering: Denna förändring träder i kraft omedelbart. Apple kommer återbetala dig för de återstående dagarna i din månatliga abonnemangsperiod och debitera dig det årliga priset (plus tillämpliga skatter). Ditt nästa betalningsdatum är om 1 år.

Hur ändrar jag min betalningsmetod?

Apple-fakturerade abonnemang faktureras via din Apple ID-betalningsmetod.

För att ändra din betalningsmetod på din iPhone eller iPad:

1. Öppna appen med inställningar på din iOS-enhet.
  2. Tryck på ditt namn.
  3. Tryck på Betalning och frakt (logga in med ditt Apple-ID om nödvändigt).
  4. Tryck på betalningsmetoden du vill ändra och redigera informationen.

För mer information, gå till Apples artikel Ändra Apple ID-betalning.

Hur ser jag min faktureringshistorik?

För att granska din faktureringshistorik, gå till Apples artikel Köphistorik.