Не може да се додадат или променат информации за плаќање

Нова претплата?
Ако се обидувате да се претплатите на HBOMax.com и не можете да ги додадете вашите информации за плаќање, видете го делот Грешка при плаќање подолу.

Промена на информациите за плаќање

Ако претплатата ви се наплаќа преку нас (HBO Nordic AB или HBO Europe, s.r.o.), можете да ги промените вашите информации за плаќање на страницата на сметката. Еве како:

 1. Одете на HBOMax.com/account и најавете се на вашата сметка на HBO Max. Не можете да се најавите? Обидете се да ја ресетирате лозинката.
 2. Изберете Уреди начин на плаќање. Ако ја немате оваа опција, забележете од кого се наплаќа вашата претплата и пронајдете ги на страницата Промени го мојот начин на плаќање.
 3. Додајте ги вашите информации за плаќање и изберете Зачувај промени. Ако добиете грешка при плаќањето или не можете да ги зачувате промените, видете го следниот дел.
 4. Вашата банка може да побара од вас да го потврдите вашиот идентитет со 3D-Secure пред да ја одобрат трансакцијата. Ако имате проблеми со 3D-Secure, ве молиме контактирајте со вашата банка.

Вашите ажурирани информации за плаќање ќе се користат за следната наплата на претплатата.

Грешка при плаќањето или не може да се зачуваат промените

Ако претплатата ви се наплаќа преку нас (HBO Nordic AB или HBO Europe, s.r.o.) и добивате грешка при плаќањето или не можете да ги зачувате вашите информации за плаќање, еве неколку работи што треба да ги знаете:

Вашиот начин на плаќање мора да...

 • поддржува меѓународни купувања
 • е издаден во регионот каде што сте ја започнале вашата претплата
 • подджува повторливи плаќања (некои припејд-картички не поддржуваат повторливи плаќања)
 • поддржува плаќања преку интернет
 • биде едно од следниве: Visa, MasterCard, PayPal или iDEAL (само во Холандија)

Ако овие информации не помагаат, еве неколку работи со кои можете да се обидете:

Чекор 1: Потврдете ги информациите за плаќање

 • Осигурите се дека она што го поднесувате се совпаѓа со она што е на вашата картичка: име, број на картичка, датум на истекување и безбедносен код (користете ги чекорите за промена на плаќање погоре).

Чекор 2: Решавање проблеми на вашиот прелистувач

 1. Обидете се да користите различен поддржан прелистувач: Chrome, FireFox, Microsoft Edge или Safari.
 2. Обидете се да користите инкогнито или приватен прозорец на прелистувачот. Еве како:
  • Отворете нов инкогнито или приватен прозорец, а потоа најавете се на HBOMax.com/account. Изберете Уреди начин на плаќање. Внесете ги вашите информации за плаќање и изберете Зачувај промени.
 3. Обидете се да користите компјутер наместо телефон или обратно.

Ако овие чекори не помогнат, обидете се да користите друг начин на плаќање или контактирајте со вашата банка за помош.

Користете друг начин на плаќање

Обидете се да користите различен начин на плаќање. Можете да користите било кое од следниве: Visa, MasterCard, PayPal или iDEAL (само во Холандија).

Контактирајте со вашата банка

Вашата банка може да побара од вас да го потврдите вашиот идентитет со 3D-Secure пред да ја одобрат трансакцијата. Контактирајте со вашата банка или финансиска институција за да дознаете зошто начинот на плаќање не успева.

Контактирајте со нас

Ако сте се обиделе со горенаведените чекори и сте контактирале со вашата банка, ве молиме контактирајте со нас за помош.