Прашања и одговори за наплата на HBO Max

Еве неколку често поставувани прашања и одговори:

Плаќање за HBO Max

Колку чини HBO Max?

HBO Max е достапен на HBOMax.com од многу даватели и цените се разликуваат според давателот и земјата. За информации за цените, видете HBOMax.com.

Дали има дополнителни надоместоци?

Во зависност од вашата локација, може да ви се наплаќаат локални даноци. Некои финансиски институции може да додадат такси за трансакции ако не користите локален начин на плаќање. Овие такси ги наплаќа вашата банка - директно контактирајте со вашата банка доколку имате какви било прашања.

Што ако наплатата не е она што го очекував?

Ако вашата наплата изгледа поинаку отколку она што сте го очекувале, еве неколку можни причини:

 • Применливите даноци се додаваат на цената за претплата и тие се засноваат на вашата моментална локација.
 • Можеби имате различен период на наплата од оној што мислевте (годишна или месечна).
 • Вашиот промотивен период или период со попуст можеби завршил и ви ја наплатиле стандардната цена на претплата.

Доколку не е ниту една од овие причини и ако ви се наплаќа преку нас (HBO Nordic AB), контактирајте со нас. Ако ви се наплаќа преку друга компанија, контактирајте со нив за помош.

Кои начини на плаќање се прифаќаат?

Ако се регистрирате преку нас на HBOMax.com, можете да користите Visa, MasterCard, PayPal и iDEAL (само во Холандија).

Вашата кредитна или дебитна картичка треба да поддржува автоматски повторливи плаќања и да биде издадена во земјата каде што сте се регистрирале.

Доколку се претплатите преку...

 • Телевизиски или мобилен оператор: Проверете кај вашиот оператор за да дознаете кои начини на плаќање се прифатени.
 • Продавници за апликации: Проверете во продавницата за апликации (Apple, Google Play или Samsung) за да дознаете кои начини на плаќање се прифатени.
Како да го променам мојот начин на плаќање?

За да дознаете како да го промените начинот на плаќање, видете Промени плаќање.

Што треба да направам ако не можам да го променам начинот на плаќање?

Ако не можете да го додадете или ажурирате вашиот начин на плаќање, видете Не можам да го променам начинот на плаќање.

Дали имате картичка за подарок?

Не, во моментов немаме картички за подарок за HBO Max.

Повторлива наплата

Кој ми наплаќа?

HBO Max е достапен од многу даватели. Вашиот давател е оној преку кого сте се регистрирале или оној што ви наплаќа за HBO Max.

За да го најдете вашиот давател:

 1. Отворете го HBO Max или најавете се на HBOMax.com на компјутерот. Не можете да се најавите?
 2. Направете едно од следниве:
  • Телефон или таблет: Допрете го вашиот профил (горе десно), иконата Поставки (запченик, горе десно), а потоа допрете или одете на Претплата.
  • Телевизиски уред: Изберете ја иконата Поставки (запченик, долу лево), а потоа изберете Сметка.
  • Компјутер: Изберете го вашиот профил (горе десно), потоа изберете Поставки и најдете Претплата.
   Информациите за претплатата се достапни само на профилите за возрасни.
 3. Овде можете да видите преку кого се наплаќа вашата претплата.

Други опции

 • HBOMax.com/account: Одете на HBOMax.com/account.
 • Извод од банка: Прегледајте го вашиот извод од банка за наплата на претплата на HBO Max. (Ако вашата претплата е дел од телевизиски пакет или безжичен план, можеби нема да видите индивидуална наплата за HBO Max.)
Кога ќе ми биде наплатено?

Ако вашата претплата не вклучува бесплатен пробен период, првата наплата се спроведува кога ќе ја започнете претплатата. Плаќате за вашата претплата на почетокот на секој период за наплата. Потоа, вашата претплата автоматски ќе се обновува секој месец или година додека не ја откажете претплатата.

За да го најдете вашиот следен датум на наплата:

 1. Отворете го HBO Max или најавете се на HBOMax.com на компјутерот. Не можете да се најавите?
 2. Направете едно од следниве:
  • Телефон или таблет: Допрете го вашиот профил (горе десно), иконата Поставки (запченик, горе десно), а потоа допрете или одете на Претплата.
  • Телевизиски уред: Изберете ја иконата Поставки (запченик, долу лево), а потоа изберете Сметка.
  • Компјутер: Изберете го вашиот профил (горе десно), потоа изберете Поставки и најдете Претплата.
   Информациите за претплатата се достапни само на профилите за возрасни.
 3. Овде можете да видите преку кого се наплаќа вашата претплата.
 4. Пронајдете го вашиот давател на наплата подолу:
Како да откажам?

Претплатата на HBO Max автоматски се обновува секој месец или година додека не ја откажете. За чекорите за откажување, видете Како да откажам?