Kaikki Lasten profiileista

Profiileja on kahdentyyppisiä: aikuisten ja lasten profiilit. Tililläsi saa olla enintään viisi profiilia. Voit luoda kullekin lapselle oman profiilin, jossa lapsen katselemaa sisältöä rajoitetaan lapsilukkoasetuksilla.

Miksi Lasten profiileja kannattaa luoda?
  • Lapsilukot. Voit rajoittaa lapsesi katsomaa sisältöä sisältöluokitusten perusteella.
  • Lapset-aloitussivulla on ohjelmia ja elokuvia lapsesi iän mukaan. Pienemmät lapset (2–9-vuotiaat) löytävät ohjelmia ja elokuvia valitsemalla lempihahmonsa kuvan (esim. Elmo tai Scooby Doo).
  • Lapsellasi on oma Oma listansa ja Jatka katselua -listansa.
  • Voit estää lasta vaihtamasta Aikuisen profiiliin. Lasten profiileilla ei myöskään pääse tilinhallintaominaisuuksiin, kuten salasanaan ja laskutustietoihin.
Lapsen profiilin lisääminen

Tässä ohjeet Lapsen profiilin lisäämiseen:

1. Valitse profiilisi (televisioissa vasemmassa yläkulmassa, muissa laitteissa oikeassa yläkulmassa).
  2. Valitse Vaihda profiilia.
  3. Valitse Lisää Lapsi (tai + Lapsi televisioissa). Jos tililläsi ei ole PIN-koodia, sinua pyydetään luomaan sellainen.
  4. Tee yksi seuraavista:
    • Puhelin tai tabletti: Napauta kamerakuvaketta (kamera) ja valitse sitten, haluatko ottaa valokuvan, ladata kuvan tai valita hahmon (katso lisätietoja kohdasta Profiilikuvien lisääminen). Valitse sitten väri ja anna lapsesi nimi ja syntymäaika (kuukausi ja vuosi).
    • TV tai tietokone: Anna lapsesi nimi ja syntymäaika (kuukausi ja vuosi) ja valitse sitten väri (voit lisätä profiilikuvia myöhemmin).
  5. Valitse Seuraava.
  6. Valitse sisältöluokitukset, joita lapsesi voi katsella. Tällä profiililla ei voi katsoa elokuvia ja TV-ohjelmia, joiden luokitus on valitsemasi luokituksen yläpuolella. Oletusarvoisesti lapsesi ei voi vaihtaa toiseen profiiliin (ilman PIN-koodiasi).
  7. Valitse Tallenna.

Kun Lapsen profiili on käytössä, näet Lapset-aloitusnäytön

Lapset-aloitusnäyttö

Kun Lapsen profiili on valittu, näet Lapset-aloitusnäytön, jossa näkyy ohjelmia ja elokuvia lapsesi iän perusteella (profiilin syntymäajan mukaan). Aloitusnäytössä on myös Jatka katselua- ja Oma lista -rivi.

Lasten profiilien aloitusnäyttö mukautetaan lapsen iän perusteella. Aloitusnäyttöjä on neljänlaisia:

• Pikkulapset: 2–5-vuotiaat
  • Isot lapset: 6–9-vuotiaat
  • Esiteinit: 10–12-vuotiaat
  • Teinit: 13–17-vuotiaat

Pikkulasten ja isojen lasten (2–9-vuotiaat) aloitusnäytössä on rivi HBO Maxin ohjelmien ja elokuvien hahmoja. Näin lapset löytävät ohjelmia ja elokuvia lempihahmostaan valitsemalla sen kuvan (esim. Elmo tai Scooby Doo).

Lapset (ja aikuisetkin!) voivat lisätä profiiliinsa profiilikuvan tai hahmon. Katso tätä koskevia lisätietoja kohdasta Profiilikuvan lisääminen.

Kun Lapsen profiili on käytössä...

• Näet Lapset-aloitusnäytön ja Selaa-valikko sisältää lapsille tarkoitettua sisältöä. Ohjelmissa ja elokuvissa, joita ei voi katsoa (kuten on määritelty profiilin plapsilukoilla), näkyy lukkokuvake (suljettu riippulukko), eikä niitä voi toistaa.
  • Hakutuloksiin sisältyvät vain ohjelmat ja elokuvat, joiden katsominen on sallittua (profiilissa asetettujen lapsilukkojen mukaisesti).
  • Voit adata ohjelmia ja elokuvia puhelimeen tai tablettiin, mutta vain profiilin lapsilukkojenmukaisesti.
  • Osa asetuksista ei ole käytettävissä. Lasten profiileilla ei pääse tilinhallintaominaisuuksiin; esimerkkejä: tili (joka sisältää sähköpostiosoitteen ja salasanan), tilaustiedot, laitteiden hallinta, lapsilukot ja ilmoitukset.
Profiilin vaihtaminen

Oletusarvona on, että lapsi ei voi vaihtaa omasta profiilistaan toiseen ilman PIN-koodia, jonka olet määrittänyt. Voit vaihtaa PIN-koodisi milloin tahansa lapsilukkoasetuksissa.

Jos kyseessä on vanhempi lapsi, voit poistaa käytöstä PIN-koodikehotuksen, joka näytetään profiileja vaihdettaessa. Näin poistat sen käytöstä:

1. Valitse profiilisi (televisiossa vasemmasta yläkulmasta ja muilla laitteilla oikeasta yläkulmasta).
  2. Valitse Vaihda profiilia.
  3. Valitse Profiilien hallinta (saatat joutua siirtymään alaspäin ruudulla).
  4. Valitse lapsen profiili. Sen kohdalla on lukkokuvake.
  5. Kirjoita PIN-koodisi ja valitse OK.
    Huomaa: jos PIN-koodin kirjoittamisessa on ongelmia, valitse kaukosäätimestä Select- tai OK-painike, jolloin ruudulle avautuu näppäimistö.
  6. Poista merkintä Vaadi PIN-koodi profiilien vaihtamiseen -valintaruudusta ja valitse sitten Tallenna (saatat joutua siirtymään alaspäin ruudulla, jotta näet kyseisen vaihtoehdon).
Kuka katsoo? -näyttö

Näin tapahtuu, kun avaat HBO Maxin:

• TV tai tietokone: Jos viimeksi käytetty profiili oli Lapsen profiili, HBO Max avautuu tällä profiililla. Jos viimeksi käytetty profiili oli Aikuisen profiili, näet ”Kuka katsoo?” -näytön avatessasi HBO Maxin.
  • Puhelin tai tabletti: HBO Max avautuu aina viimeksi käytetyllä profiililla (et näe ”Kuka katsoo?” -näyttöä).
Lapsilukkoasetusten muuttaminen
  1. Valitse profiilisi.
  2. Valitse ensin Vaihda profiilia ja sitten Profiilien hallinta (saatat joutua siirtymään alaspäin ruudulla).
  3. Valitse profiili. Lasten profiilien kohdalla on lukkokuvake.
  4. Kirjoita tarvittaessa PIN-koodisi ja valitse OK. Jos PIN-koodin kirjoittamisessa on ongelmia, paina kaukosäätimen Select- tai OK-painiketta, jolloin ruudulle avautuu näppäimistö.
  5. Voit muuttaa lapsen nimen ja syntymäajan sekä ikärajat, jotka määrittävät, mitä sisältöä lapsi saa katsoa. Voit myös lisätä merkinnän Vaadi PIN-koodi profiilin vaihtamiseen -valintaruutuun tai poistaa merkinnän.
  6. Valitse Tallenna.

Et voi muuttaa lapsen profiilia aikuisen profiiliksi. Voit kuitenkin valita korkeimmat ikärajat ohjelmien ja elokuvien katseluun, jolloin profiililla voidaan katsoa kaikkea sisältöä.

Lisätietoja profiilien muokkaamisesta tai poistamisesta on kohdassa Profiilien lisääminen, hallinta ja vaihtaminen