Alles over Kindprofielen

Er zijn twee soorten profielen: Volwassene en kind. Je kunt op je account maximaal vijf profielen aanmaken. Je kunt voor ieder kind een Kindprofiel aanmaken met ouderlijk toezicht dat beperkt wat ze kunnen kijken.

Wat zijn de voordelen van een Kindprofiel?

• Ouderlijk toezicht. Je kunt met leeftijdsclassificaties beperken wat je kind mag kijken.
  • Op het startscherm voor kids staan programma's en films die geschikt zijn voor de leeftijd van je kind. Jongere kinderen (2-9 jaar) kunnen titels ontdekken door de afbeelding van hun favoriete personage te selecteren (bijvoorbeeld Elmo of Scooby Doo).
  • Je kind heeft een eigen Mijn lijst en een eigen lijst Verder Kijken.
  • Je kunt een pincode instellen om te voorkomen dat je kind wisselt naar een profiel voor volwassenen.

Bij een Kindprofiel...

• Krijg je het startscherm voor kids te zien en in het menu Bladeren vind je content voor kids. Staat er een kinderslot (gesloten slot) bij programma's en films die kids niet mogen kijken (op basis van het ingestelde ouderlijk toezicht van het profiel). Deze titels kunnen dan ook niet worden afgespeeld.
  • Tussen de zoekresultaten staan alleen programma's en films die met het profiel gekeken mogen worden (op basis van het ingestelde ouderlijk toezicht van het profiel).
  • Je kunt programma's en films downloaden op je telefoon of tablet, maar alleen de content die toegestaan is op basis van het ingestelde ouderlijk toezicht van het profiel.
  • Sommige instellingen zijn niet beschikbaar. Via een Kindprofiel heb je geen toegang tot functies om het account te beheren, zoals: Account (waaronder e-mail en wachtwoord), Abonnementsgegevens, Apparaten beheren, Ouderlijk toezicht en Meldingen.
Een Kindprofiel toevoegen (ouderlijk toezicht)

Maak voor je kind een Kindprofiel aan met ouderlijk toezicht. Zo doe je dat:

1. Kies je profiel (linksboven op televisies, rechtsboven op andere apparaten).
  2. Kies Van profiel wisselen.
  3. Kies Kind toevoegen (of + Kind op televisies). Als je account geen pincode heeft, word je gevraagd er een te maken.
  4. Kies een van de volgende opties:
    • Telefoon of tablet: Tik op het icoon Camera (camera) en kies de optie om een foto te maken, een foto te uploaden of een personage te kiezen. Kies vervolgens een kleur en voer de naam en geboortedatum (maand en jaar) van je kind in.
    • Televisie of computer: Voer de naam en geboortedatum (maand en jaar) van je kind in en kies een kleur (je kunt later een profielfoto toevoegen).
  5. Kies Volgende.
  6. Kies de leeftijdsclassificaties waar je kind naar mag kijken. Je kunt bijvoorbeeld instellen dat er alleen tv-programma's worden aangeboden voor kids van 7 jaar en ouder en alleen films die geschikt zijn voor alle leeftijden. Films en programma's met een leeftijdsclassificatie die hoger is dan je hebt ingesteld, kunnen niet door dit profiel worden bekeken. (De leeftijdsclassificaties die standaard zijn ingesteld zijn aanbevelingen en gebaseerd op de geboortedatum die je hebt ingevoerd).
  7. Kies Opslaan.

Om een Kindprofiel te bewerken of het ouderlijk toezicht op een Kindprofiel te wijzigen, zie Een profiel bewerken.

Werkt het ouderlijk toezicht niet?
  • Controleer of er beperkingen zijn ingesteld op je apparaat (controleer bijvoorbeeld de Contentbeperkingen op je iOS-apparaat). Als het ouderlijk toezicht op je apparaat meer beperkt dan wat je op HBO Max hebt ingesteld, houdt HBO Max het ouderlijk toezicht aan dat op je apparaat is ingesteld.
  • Het ouderlijk toezicht dat je hebt ingesteld bij je TV-provider wordt niet automatisch overgenomen op HBO Max.
Wisselen naar een Kindprofiel

Zo wissel je naar een Kindprofiel:

1. Kies je profiel (linksboven op televisies, rechtsboven op andere apparaten).
  2. Kies Van profiel wisselen.
  3. Kies een Kindprofiel (een profiel met een kinderslot (gesloten slot)).
Gesloten of open kinderslot
Een gesloten kinderslot (gesloten slot) betekent dat je kind niet van profiel kan wisselen (daarvoor is een pincode nodig) en een open kinderslot (open slot) betekent dat je kind wel van profiel kan wisselen. Ga verder naar de volgende sectie voor meer informatie.

Pincode vereist om van profiel te wisselen

Wanneer je voor het eerst een Kindprofiel maakt, wordt je gevraagd om een pincode voor je account te maken. Je kind kan het profiel nooit bewerken of nooit van profiel wisselen zonder deze pincode in te voeren. Je kunt je pincode op elk moment wijzigen.

Voor oudere kinderen kun je uitschakelen dat er een pincode nodig is om van profiel te wisselen. Zo doe je dat:

1. Kies je profiel (linksboven op televisies, rechtsboven op andere apparaten).
  2. Kies Van profiel wisselen.
  3. Kies Profielen beheren.
  4. Kies het profiel van je kind. Kindprofielen hebben een kinderslot (gesloten slot).
  5. Voer je pincode in en kies Bevestigen.
    Opmerking  Heb je problemen met het invoeren van je pincode? Druk dan op de knop Selecteer of OK op je afstandsbediening om het toetsenbord op het scherm te openen.
  6. Vink het vakje voor Pincode vereist om van profiel te wisselen uit en kies dan Opslaan (het kan zijn dat je moet scrollen om deze optie te zien).

'Wie kijkt er'-scherm

Dit gebeurt er als je HBO Max opent:

• Televisie of computer: Als het profiel dat het laatst is gebruikt een Kindprofiel is, zie je dat profiel als je HBO Max opent. Als het laatst gebruikte profiel een profiel voor volwassenen is, zie je het scherm 'Wie kijkt er' als je HBO Max opent.
  • Telefoon of tablet: HBO Max opent altijd het laatst gebruikte profiel (in plaats van het scherm 'Wie kijkt er').
Leeftijdsclassificaties

Met classificaties wordt aangegeven voor welke leeftijd bepaalde afleveringen en films op HBO Max geschikt zijn. De leeftijdsclassificatie voor een aflevering of film zie je:

• Op de pagina met informatie over een aflevering of film.
  • Linksboven in de hoek wanneer je voor het eerst een aflevering of film afspeelt.

Je kunt kiezen uit zes leeftijdsclassificaties voor films en tv-programma's:

• Alle leeftijden  Geschikt voor alle leeftijden
  • 7+   Aanbevolen voor 7 jaar en ouder
  • 10+   Aanbevolen voor 10 jaar en ouder
  • 13+   Aanbevolen voor 13 jaar en ouder
  • 16+   Aanbevolen voor 16 jaar en ouder
  • 18+   Geschikt voor 18 jaar en ouder
Reizen

Als je naar landen reist waar HBO Max beschikbaar is, blijft het door jou ingestelde ouderlijk toezicht gelden. Programma's en films worden geclassificeerd volgens het lokale classificatiesysteem, waardoor titels in andere landen mogelijk anders worden geclassificeerd. Zie Stream HBO Max als je op reis bent voor meer informatie.

Startscherm voor kids

Bij een Kindprofiel krijg je het startscherm voor kids te zien met programma's en films die geschikt zijn voor de leeftijd van je kind (op basis van de geboortedatum die staat ingesteld op het profiel). Op het startscherm vind je ook de rijen Verder kijken en Mijn lijst.

Het startscherm van Kindprofielen is gepersonaliseerd op basis van de leeftijd van je kind. Je kunt kiezen uit vier verschillende startschermen:

• Jongere kids: 2-5 jaar
  • Oudere kids: 6-9 jaar
  • Tieners: 10-12 jaar
  • Jongeren: 13-17 jaar

Op het startscherm voor jongere kids en oudere kids (leeftijd 2-9) staat een rij personages uit programma's en films die op HBO Max staan. Zo kunnen kids titels met hun favoriete personages ontdekken door afbeeldingen te selecteren (bijvoorbeeld van Elmo of Scooby Doo).

Kids (en ook volwassenen!) kunnen een profielfoto of personage aan hun profiel toevoegen. Zie Een profielfoto toevoegen voor meer informatie hierover.