Profielen toevoegen, beheren en wisselen

Als je bij HBO Max inlogt, krijg je het scherm Wie kijkt er? te zien. Kies hier wie er kijkt en beheer profielen voor personen in je huishouden.

Profielen helpen je bij te houden wat je al hebt bekeken (zodat je verder kunt kijken vanaf waar je gebleven was) en wat je nog wilt bekijken (Mijn lijst).

Vodafone TV TiVo box
Op de HBO Max-app op de Vodafone TV TiVo box kan niet meer dan één profiel worden gebruikt.

Een profiel toevoegen

Je kunt profielen toevoegen voor volwassenen en kids in je huishouden. Je kunt op je account maximaal vijf profielen aanmaken. Er zijn twee soorten profielen: Volwassene en kind.

Een profiel voor volwassenen toevoegen
  1. Kies een van de volgende opties:
    • Televisie: Kies je profielpictogram linksboven in de hoek.
    • Telefoon of tablet: Kies het profielpictogram (onderrand op een telefoon, linkerrand op een tablet).
    • Computer: Kies je profielpictogram rechtsboven in de hoek.
  2. Kies Van profiel wisselen.
  3. Kies + Volwassene.
  4. Kies een van de volgende opties:
    • Telefoon of tablet: Tik op het pictogram Camera en kies de optie om een foto te maken, een foto te uploaden of een personage te kiezen (Zie profielfoto's toevoegen voor meer informatie). Kies vervolgens een kleur en voer een naam in.
    • Televisie of computer: Voer een naam in en kies een kleur (je kunt later een profielfoto toevoegen).
  5. Kies Opslaan.
Een kindprofiel toevoegen
  1. Kies een van de volgende opties:
    • Televisie: Kies je profielpictogram linksboven in de hoek.
    • Telefoon of tablet: Kies het profielpictogram (onderrand op een telefoon, linkerrand op een tablet).
    • Computer: Kies je profielpictogram rechtsboven in de hoek.
  2. Kies Van profiel wisselen.
  3. Kies + Kind. Als je account geen pincode heeft, word je gevraagd er een te maken.
  4. Kies een van de volgende opties:
    • Telefoon of tablet: Tik op het pictogram Camera en kies de optie om een foto te maken, een foto te uploaden of een personage te kiezen (Zie profielfoto's toevoegen voor meer informatie). Kies vervolgens een kleur en voer de naam en geboortedatum (maand en jaar) van je kind in.
    • Televisie of computer: Voer de naam en geboortedatum (maand en jaar) van je kind in en kies een kleur (je kunt later een profielfoto toevoegen).
  5. Kies Volgende.
  6. Kies de inhoudsclassificaties waar je kind naar mag kijken. Films en tv-programma's met een classificatie hoger dan je hebt ingesteld, kunnen niet door dit profiel worden bekeken. Je kind kan nooit van profiel wisselen (zonder jouw pincode).
  7. Kies Opslaan.

Bij een kindprofiel krijg je het startscherm voor kids te zien.

Van profiel wisselen

Om van profiel te wisselen:

1. Kies een van de volgende opties:
    • Televisie: Kies je profielpictogram linksboven in de hoek.
    • Telefoon of tablet: Kies het profielpictogram (onderrand op een telefoon, linkerrand op een tablet).
    • Computer: Kies je profielpictogram rechtsboven in de hoek.
  2. Kies Van profiel wisselen.
  3. Kies een profiel. Kindprofielen hebben een kinderslot. Een gesloten kinderslot betekent dat je kind niet van profiel kan wisselen (daarvoor is een pincode nodig) en een open kinderslot betekent dat je kind wel van profiel kan wisselen.

Als je overschakelt naar een kindprofiel krijg je het startscherm voor kids te zien.

'Wie kijkt er'-scherm

Dit gebeurt er als je HBO Max opent:

• Televisie of computer: Als het profiel dat het laatst is gebruikt een kindprofiel is, zie je dat profiel als je HBO Max opent. Als het laatst gebruikte profiel een profiel voor volwassenen is, zie je het scherm 'Wie kijkt er' als je HBO Max opent.
  • Telefoon of tablet: HBO Max opent altijd het laatst gebruikte profiel (in plaats van het scherm 'Wie kijkt er').

Een profiel bewerken

Er zijn twee soorten profielen: Volwassene en kind. Op het scherm 'Wie kijkt er' hebben kindprofielen een kinderslot.

Om een profiel te bewerken:

1. Kies je profielpictogram.
  2. Kies Van profiel wisselen.
  3. Kies Profielen beheren.
  4. Kies een profiel. Kindprofielen hebben een kinderslot.
  5. Kindprofiel: Voer je pincode in en kies Bevestigen.
    Opmerking  Heb je problemen met het invoeren van je pincode? Druk dan op Selecteer of OK op je afstandsbediening om het toetsenbord op het scherm te openen.
  6. Om je profielfoto te wijzigen:
    • Telefoon of tablet: Tik op het pictogram Camera en kies de optie om een foto te maken, een foto te uploaden of een personage te kiezen. Als je de optie 'Foto maken' of 'Uploaden vanaf apparaat' kiest, moet je HBO Max toegang geven tot je camera of foto's.
  7. Kindprofiel: Je kunt de naam en geboortedatum van je kind wijzigen en ook de classificaties die ze mogen bekijken. Als je wilt voorkomen dat je kind van profiel wisselt, vink dan Pincode vereist om van profiel te wisselen aan.
  8. Profiel voor volwassene: Wijzig de naam of kies een andere kaderkleur.
  9. Kies Opslaan.

Een profiel verwijderen

1. Kies je profielpictogram.
  2. Kies Van profiel wisselen.
  3. Kies Profielen beheren.
  4. Kies een profiel. Kindprofielen hebben een kinderslot.
  5. Kindprofiel: Voer je pincode in en kies Bevestigen.
    Opmerking  Heb je problemen met het invoeren van je pincode? Druk dan op Selecteer of OK op je afstandsbediening om het toetsenbord op het scherm te openen.
  6. Kies Profiel verwijderen (onderaan het scherm). Je kunt je hoofdprofiel niet verwijderen, maar wel bewerken (zie vorige sectie).
  7. Kies Verwijderen om te bevestigen. Zo verwijder je het profiel en de gegevens ervan, zoals Mijn lijst en Verderkijken.

Voeg een profielfoto toe

Je kunt een profielfoto of personage aan je profiel toevoegen. Zo doe je dat:

1. Open de HBO Max-app op je telefoon of tablet.
  2. Tik op het profielpictogram (onderrand op een telefoon, linkerrand op een tablet).
  3. Tik op Van profiel wisselen.
  4. Tik op Profielen beheren.
  5. Kies een profiel.
  6. Kindprofiel: Voer je pincode in en kies Bevestigen.
  7. Tik op het pictogram Camera en kies de optie om een foto te maken, een foto te uploaden of een personage te kiezen. Als je de optie 'Foto maken' of 'Uploaden vanaf apparaat' kiest, moet je HBO Max toegang geven tot je camera of foto's.
  8. Maak een foto, kies een foto om te uploaden of kies een personage.
  9. Tik op Opslaan.

Je profielfoto wordt op alle apparaten weergegeven.

Over profielfoto's

• Profielen voor volwassenen en kids hebben ieder hun eigen collectie personages om uit te kiezen.
  • De maximale bestandsgrootte voor een profielfoto is 10 MB (als je een foto uploadt die groter is dan 10 MB, wordt de foto niet opgeslagen in je profiel).
  • Om een personage of foto te verwijderen, tik op het pictogram Camera en kies dan Personage verwijderen of Foto verwijderen.
  • Vul ons feedbackformulier in om een personage uit een serie of film van HBO Max aan te vragen.