Profielen toevoegen, beheren en wisselen

Profielen helpen je bij te houden wat je al hebt bekeken en wat je nog wilt bekijken (Mijn lijst).

Er zijn twee soorten profielen: Volwassene en kind. Je kunt profielen toevoegen voor iedereen in je huishouden. Je kunt op je account maximaal vijf profielen aanmaken.

Vodafone TV TiVo box
In de HBO Max-app op de Vodafone TV TiVo box kan slechts één profiel worden gebruikt.
Een profiel toevoegen
  1. Kies je profiel (linksboven op televisies, rechtsboven op andere apparaten).
  2. Kies Van profiel wisselen.
  3. Kies of je een profiel voor volwassenen of een kindprofiel wilt toevoegen.
    Eerste kindprofiel? Je wordt gevraagd om een pincode in te stellen. Met een pincode kan je kind het ingestelde ouderlijk toezicht niet wijzigen.
  4. Kies een van de volgende opties:
    • Telefoon of tablet: Tik op het icoon Camera en kies de optie om een foto te maken, een foto te uploaden of een personage te kiezen (Zie Een profielfoto toevoegen hieronder). Kies vervolgens een kleur en voer een naam in (bij een profiel voor volwassenen) of voer de naam en geboortedatum van je kind in (bij een kindprofiel).
    • Televisie of computer: Voer een naam in en kies een kleur (bij een profiel voor volwassenen) of voer de naam en geboortedatum van je kind in (bij een kindprofiel). Je kunt later een profielfoto toevoegen.
  5. Kindprofiel: Kies Volgende. Kies dan de leeftijdsclassificaties waar je kind naar mag kijken. Films en tv-programma's met een classificatie die hoger is dan je hebt ingesteld, kunnen niet door dit profiel worden bekeken. Je kind kan nooit van profiel wisselen (zonder jouw pincode).
  6. Kies Opslaan.

Bij een kindprofiel krijg je het startscherm voor kinderen te zien. Zie Alles over kindprofielen voor meer informatie.

Van profiel wisselen
  1. Kies je profiel (linksboven op televisies, rechtsboven op andere apparaten).
  2. Kies Van profiel wisselen.
  3. Kies een profiel. Kindprofielen hebben een kinderslot. Een gesloten kinderslot (gesloten slot) betekent dat je kind niet van profiel kan wisselen (daarvoor is een pincode nodig) en een open kinderslot (open slot) betekent dat je kind wel van profiel kan wisselen.

Opmerking  Heb je problemen met het invoeren van je pincode? Druk dan op de knop Selecteer of OK op je afstandsbediening om het toetsenbord op het scherm te openen.

Als je overschakelt naar een kindprofiel krijg je het startscherm voor kinderen te zien. Zie Alles over kindprofielen voor meer informatie.

'Wie kijkt er'-scherm

Als je inlogt, krijg je het scherm 'Wie kijkt er' te zien. Kies hier wie er kijkt en beheer je profielen.

Dit gebeurt er als je HBO Max opent:

• Televisie of computer: Als het laatst gebruikte profiel een profiel voor volwassenen is, zie je het scherm 'Wie kijkt er' als je HBO Max opent. Als het profiel dat het laatst is gebruikt een kindprofiel is, zie je dat profiel als je HBO Max opent.
  • Telefoon of tablet: HBO Max opent altijd het laatst gebruikte profiel (in plaats van het scherm 'Wie kijkt er').
Een profiel bewerken
  1. Kies je profiel.
  2. Kies Van profiel wisselen en dan Profielen beheren (het kan zijn dat je naar beneden moet scrollen).
  3. Kies een profiel. Kindprofielen hebben een kinderslot (gesloten slot).
  4. Kindprofiel: Voer je pincode in en kies Bevestigen. Heb je problemen met het invoeren van je pincode? Druk dan op de knop Selecteer of OK op je afstandsbediening om het toetsenbord op het scherm te openen.
  5. Om je profielfoto te wijzigen:
    • Telefoon of tablet: Tik op het icoon Camera Profielfoto bijwerken en kies de optie om een foto te maken, een foto te uploaden of een personage te kiezen. Als je de optie om een foto te maken of een foto te uploaden kiest, moet je HBO Max toegang geven tot je camera of foto's.
    • Computer: Selecteer je profielfoto en kies dan een personage.
  6. Kies een van de volgende opties:
    • Profiel voor volwassenen: Wijzig de naam of kaderkleur.
    • Kindprofiel: Je kunt de naam en geboortedatum van je kind wijzigen en ook de leeftijdsclassificaties die ze mogen bekijken. Als je wilt voorkomen dat je kind van profiel wisselt, vink dan Pincode vereist om van profiel te wisselen aan.
  7. Kies Opslaan.
Een profiel verwijderen
  1. Kies je profiel.
  2. Kies Van profiel wisselen en dan Profielen beheren (het kan zijn dat je naar beneden moet scrollen).
  3. Kies een profiel. Kindprofielen hebben een kinderslot (gesloten slot).
  4. Kindprofiel: Voer je pincode in en kies Bevestigen. Heb je problemen met het invoeren van je pincode? Druk dan op de knop Selecteer of OK op je afstandsbediening om het toetsenbord op het scherm te openen.
  5. Kies Profiel verwijderen (onderaan het scherm). Je kunt je hoofdprofiel niet verwijderen, maar wel bewerken (zie vorige sectie).
  6. Kies Verwijderen om te bevestigen. Zo verwijder je het profiel en de gegevens ervan, zoals Mijn lijst en Verder kijken.
Een profielfoto toevoegen
  1. Open HBO Max op je telefoon of tablet en tik op je profiel (rechtsboven).
  2. Tik op Van profiel wisselen en dan op Profielen beheren (het kan zijn dat je naar beneden moet scrollen)
  3. Kies een profiel.
  4. Kindprofiel: Voer je pincode in en kies Bevestigen.
  5. Tik op het icoon Camera Profielfoto bijwerken en kies de optie om een foto te maken, een foto te uploaden of een personage te kiezen. Als je de optie om een foto te maken of een foto te uploaden kiest, moet je HBO Max toegang geven tot je camera of foto's.
  6. Maak een foto, kies een foto om te uploaden of kies een personage.
  7. Tik op Opslaan.

Je profielfoto wordt op alle apparaten weergegeven.

Goed om te weten

• Profielen voor volwassenen en kinderen hebben ieder hun eigen collectie personages om uit te kiezen.
  • De maximale bestandsgrootte voor een profielfoto is 10 MB (als je een foto uploadt die groter is dan 10 MB, wordt de foto niet opgeslagen in je profiel).
  • Om een personage of foto te verwijderen, tik op het icoon Camera Profielfoto bijwerken en kies dan Personage verwijderen of Foto verwijderen.
  • Vul ons feedbackformulier in om een personage uit een programma of film van HBO Max aan te vragen.