Allt om barnprofiler

Det finns två typer av profiler: Vuxna och Barn. Ditt konto kan ha upp till 5 profiler. Du kan skapa en barnprofil för vart och ett av dina barn med föräldrakontroller som begränsar vilket innehåll som visas.

Varför skapa barnprofiler?

• Föräldrakontroller. Du kan begränsa vad ditt barn kan titta på baserat på innehållsbetyg.
  • Startsidan för barn har serier och filmer baserade på ditt barns ålder. Yngre barn (2-9 år) kan upptäcka titlar genom att välja sina favoritkaraktärers bild (t.ex. Elmo eller Scooby Doo).
  • Ditt barn har sin egen Min Lista och Fortsätt titta.
  • Du kan hindra ditt barn från att byta till en vuxenprofil. Barnprofiler har inte åtkomst till funktioner för kontohantering som till exempel ditt lösenord och faktureringsinformation.

Lägga till en barnprofil

Så här lägger du till en barnprofil:

1. Gör något av följande:
    • TV-enhet: Välj din profilikon i det övre vänstra hörnet.
    • Telefon eller surfplatta: Välj profilikonen (nedre kanten på telefoner, vänster kant på surfplattor)
    • Dator: Välj din profilikon i det övre högra hörnet.
  2. Välj Byt profil.
  3. Välj Lägg till barn. Om ditt konto inte har en PIN-kod kommer du bli ombedd att skapa en.
  4. Gör något av följande:
    • Telefon eller surfplatta: Tryck på kameraikonen och välj sedan att ta ett foto, ladda upp en bild eller välja en karaktär (för mer information, se lägga till profilbilder). Välj därefter en färg och ange ditt barns namn och födelsedatum (månad och år).
    • TV eller dator: Ange ditt barns namn och födelsedatum (månad och år) och välj därefter en färg (du kan lägga till profilbilder senare).
  5. Välj Nästa.
  6. Välj innehållsbetyg som ditt barn kan titta på. Filmer och TV-program med ett betyg över ditt val kan inte ses av den här profilen. Som standard kan ditt barn inte byta till en annan profil (utan din pinkod).
  7. Välj Spara.

När en barnprofil är aktiv ser du startsidan för barn.

Startsida för barn

När en barnprofil väljs kommer du att se startsidan för barn med serier och filmer baserat på ditt barns ålder (profilens födelsedatum). Startskärmen innehåller också en rad med Fortsätt titta och Min lista.

Startskärmen för barnprofiler anpassas utifrån ditt barns ålder. Det finns 4 olika startskärmar:

• Småbarn: 2-5 år
  • Stora barn: 6-9 år
  • Nästan tonåringar: 10-12 år
  • Tonåringar: 13-17 år

Startskärmen för småbarn och stora barn (2-9 år) har en rad med karaktärer från serier och filmer på HBO Max. På så sätt kan barn upptäcka titlar med sin favoritkaraktär genom att välja karaktärens bild (t.ex. Elmo eller Scooby Doo).

Barn (och även vuxna!) kan lägga till en profilbild eller karaktär till sin profil. För mer information om detta, se Lägga till en profilbild.

När en barnprofil är aktiv...

• Du kommer att se startskärmen för barn och "Bläddra"-menyn kommer att inkludera innehåll för barn. Serier och filmer som inte kan ses (enligt specifikationerna från profilens föräldrakontroller kommer visas med en låsikon och kan inte spelas upp.
  • Sökresultat kommer endast innehålla serier och filmer som profilen får titta på (enligt profilens föräldrakontroller).
  • Du kan ladda ner serier och filmer på en telefon eller surfplatta, men endast innehåll som är godkänt av profilens föräldrakontroller.
  • Vissa inställningar är inte tillgängliga. Barnprofiler har inte åtkomst till kontohanteringsfunktioner, t.ex.: konto (vilket inkluderar e-post och lösenord), abonnemangsinformation, hantera enheter, föräldrakontroller, och aviseringar.

Byta profiler

Så här byter du till en barnprofil:

1. Gör något av följande:
    • TV-enhet: Välj din profilikon i det övre vänstra hörnet.
    • Telefon eller surfplatta: Välj profilikonen (nedre kanten på telefoner, vänster kant på surfplattor).
    • Dator: Välj din profilikon i det övre högra hörnet.
  2. Välj Byt profil.
  3. Välj en barnprofil (en profil med en låsikon).
Stängt eller öppet lås
En stängd låsikon betyder att ditt barn inte kan byta till en annan profil (en PIN-kod behövs) medan ett öppet lås betyder att ditt barn kan byta till en annan profil. För mer information, se Hindra barn från att byta profiler.

Vem tittar-skärmen

Här är vad som händer när du öppnar HBO Max:

• TV eller dator: Om den senaste profilen som användes var en barnprofil kommer HBO Max öppnas med denna profil. Om den senaste profilen var en vuxenprofil ser du skärmen "Vem tittar" när du öppnar HBO Max.
  • Telefon eller surfplatta: HBO Max öppnas alltid med den senaste profilen som använts (du ser inte skärmen "Vem tittar").