Allt om barnprofiler

Det finns två olika profiler: Vuxen och Barn. Ditt konto kan ha upp till 5 profiler. Du kan skapa barnprofiler för vart och ett av dina barn med föräldrakontroll som begränsar innehållet de kan titta på.

Varför skapa barnprofiler?
  • Föräldrakontroller. Du kan begränsa vad ditt barn kan titta på baserat på innehållsbetyg.
  • Startsidan för barn har serier och filmer baserade på ditt barns ålder. Yngre barn (2-9 år) kan upptäcka titlar genom att välja sina favoritkaraktärers bild (t.ex. Elmo eller Scooby Doo).
  • Ditt barn har sin egen Min Lista och Fortsätt titta.
  • Du kan hindra ditt barn från att byta till en vuxenprofil. Barnprofiler har inte åtkomst till funktioner för kontohantering som till exempel ditt lösenord och faktureringsinformation.
Lägga till en barnprofil

Så här lägger du till en barnprofil:

1. Välj din profil (uppe till vänster på tv-apparater, uppe till höger på andra enheter).
  2. Välj Byt profil.
  3. Välj Lägg till barn (eller + barn på tv-apparater). Om ditt konto inte har en PIN-kod kommer du bli ombedd att skapa en.
  4. Gör något av följande:
    • Telefon eller surfplatta: Tryck på kameraikonen (kamera) och välj sedan att ta ett foto, ladda upp en bild eller välja en karaktär (för mer information, se lägga till profilbilder). Välj därefter en färg och ange ditt barns namn och födelsedatum (månad och år).
    • TV eller dator: Ange ditt barns namn och födelsedatum (månad och år) och välj därefter en färg (du kan lägga till profilbilder senare).
  5. Välj Nästa.
  6. Välj innehållsbetyg som ditt barn kan titta på. Filmer och TV-program med ett betyg över ditt val kan inte ses av den här profilen. Som standard kan ditt barn inte byta till en annan profil (utan din pinkod).
  7. Välj Spara.

När en barnprofil är aktiv ser du startsidan för barn.

Startsida för barn

När en barnprofil väljs kommer du att se startsidan för barn med serier och filmer baserat på ditt barns ålder (profilens födelsedatum). Startskärmen innehåller också en rad med Fortsätt titta och Min lista.

Startskärmen för barnprofiler anpassas utifrån ditt barns ålder. Det finns 4 olika startskärmar:

• Småbarn: 2-5 år
  • Stora barn: 6-9 år
  • Nästan tonåringar: 10-12 år
  • Tonåringar: 13-17 år

Startskärmen för småbarn och stora barn (2-9 år) har en rad med karaktärer från serier och filmer på HBO Max. På så sätt kan barn upptäcka titlar med sin favoritkaraktär genom att välja karaktärens bild (t.ex. Elmo eller Scooby Doo).

Barn (och även vuxna!) kan lägga till en profilbild eller karaktär till sin profil. För mer information om detta, se Lägga till en profilbild.

När en barnprofil är aktiv...

• Du kommer att se startskärmen för barn och "Bläddra"-menyn kommer att inkludera innehåll för barn. Serier och filmer som inte kan ses (enligt specifikationerna från profilens föräldrakontroller kommer visas med en låsikon (stängt hänglås) och kan inte spelas upp.
  • Sökresultat kommer endast innehålla serier och filmer som profilen får titta på (enligt profilens föräldrakontroller).
  • Du kan ladda ner serier och filmer på en telefon eller surfplatta, men endast innehåll som är godkänt av profilens föräldrakontroller.
  • Vissa inställningar är inte tillgängliga. Barnprofiler har inte åtkomst till kontohanteringsfunktioner, t.ex.: konto (vilket inkluderar e-post och lösenord), abonnemangsinformation, hantera enheter, föräldrakontroller, och aviseringar.
Byta profiler

Standardinställningen gör att ditt barn inte kan byta från sin profil till en annan utan att först ange den PIN-kod som du har angett. Du kan ändra din PIN-kod när som helst genom att gå till föräldrakontroll.

För äldre barn kan du stänga av PIN-kravet när du byter profil. Så här gör du:

1. Välj din profil (uppe till vänster för TV, uppe till höger för andra enheter)
  2. Välj Byt profil.
  3. Välj Hantera profiler (du kan behöva scrolla ner).
  4. Välj ditt barns profil. Barnprofiler är försedda med en låssymbol (stängt hänglås).
  5. Ange din PIN-kod och välj Enter.
    OBSERVERA Om du har problem med att ange din PIN-kod trycker du på knappen Välj eller OK på fjärrkontrollen för att öppna tangentbordet på skärmen.
  6. Avmarkera kryssrutan Kräv PIN-kod för att byta profil och välj därefter Spara (du kan behöva scrolla ner för att se detta alternativ).
Vem tittar-skärmen

Här är vad som händer när du öppnar HBO Max:

• TV eller dator: Om den senaste profilen som användes var en barnprofil kommer HBO Max öppnas med denna profil. Om den senaste profilen var en vuxenprofil ser du skärmen "Vem tittar" när du öppnar HBO Max.
  • Telefon eller surfplatta: HBO Max öppnas alltid med den senaste profilen som använts (du ser inte skärmen "Vem tittar").
Ändra föräldrakontroll
  1. Välj din profil.
  2. Välj Byt profiler och efter det Hantera profiler (du kan behöva scrolla ner).
  3. Välj en profil. Barnprofiler har en låssymbol.
  4. Ange din PIN-kod (om det krävs) och välj Enter. Om du har problem med att ange din PIN-kod trycker du på knappen Välj eller OK på fjärrkontrollen för att öppna tangentbordet på skärmen.
  5. Du kan ändra ditt barns namn och födelsedatum och inställningen för vilka sorters filmer de får titta på. Du kan också markera eller avmarkera kryssrutan Kräv PIN-kod för att byta profil.
  6. Välj Spara.

Du kan inte ändra en barnprofil till en vuxenprofil. Istället kan du välja de högsta TV- och filmkategorierna för att tillåta den här profilen att streama allt innehåll.

För att ta reda på hur du redigerar eller tar bort profiler, se Lägga till, hantera och byta profiler