Зошто ми беше наплатено откако откажав?

Ако видиш дека ти е наплатено по откажување на претплатата на HBO Max, тоа може да биде затоа што:

Имаш откажано непосредно пред датумот на автоматско обновување

Можеби претплатата ја имаш откажано помалку од 24 часа пред следниот датум на наплата. Некои даватели на услуги за наплата ќе ти наплатат 1 или 2 дена пред да започне следниот циклус на наплата (времето на оваа наплата зависи од давателот на услугата за наплата).

Важно
Ако видиш дека ти е наплатено за претплата по откажување на претплатата, провери дали претплатата е навистина откажана (види го следниот дел).

Претплатата е сè уште активна

Ако видиш дека ти е наплатено за претплата по откажувањето, претплатата може да е сè уште активна. Провери дали претплатата има датум на истекување и/или статус „откажана“.

За да го провериш статусот на претплатата, пронајди го твојот давател на услуги за наплата подолу:

 • Apple TV: Следи ги чекорите за откажување на Apple. Ако твојата претплата на HBO Max е откажана, ќе има датум на завршување на претплатата (и нема да има опција за откажување).
 • Google Play: Оди на страницата Претплати на Google и најави се на сметката на Google со твојата претплата на HBO Max. Ако претплатата е откажана, ќе има опција Повторно започни или Обнови. Види исто така: Чекори за откажување на Google.
 • HBO Europe SRO или HBO Nordic AB: Најавете се на HBOMax.com/account. Оди на твојот профил, избери Претплата, а потоа Управување со претплатата. Ако претплатата е откажана, но не е истечена, ќе ја видиш опцијата да продолжиш со претплатата (ако претплатата е истечена, ќе ја видиш опцијата за обновување). Ти треба помош? Види Промена на претплата фактурирана од HBO.
 • Samsung: Најави се на твојата сметка на Samsung на samsungcheckout.com, а потоа, од менито Историја на купување, избери Претплати. Најди ја HBO Max и избери Откажи регистрација (ако е достапно). Види исто така: Чекори за откажување на Samsung.
 • ТВ или мобилен оператор: Најави се на сметката на твојот ТВ или мобилен оператор за да го провериш статусот на твојата претплата на HBO Max. Ако ти треба помош за да го направиш ова, контактирај со твојот оператор.

Ако не знаеш кој е твојот давател на услуги за наплата (или не е наведен погоре), види Кој ми наплаќа. Откако ќе дознаеш кој е твојот давател на услуги за наплата, избери го на страницата Како да откажеш.

Потврда за откажување
Некои даватели на услуги за наплата ти испраќаат е-пошта кога ќе откажеш претплата. Провери го приемното сандаче за е-пошта што го потврдува откажувањето на твојата претплата на HBO Max.

Имаш повеќе од една претплата

Можеби имаш повеќе сметки на HBO Max.

За да најдеш повеќе сметки...

За да видиш дали имаш повеќе од една сметка, направи го следново:

 1. Отвори ја HBO Max на секој уред што го користиш (телефон, таблет, телевизор, компјутер).
 2. Направи едно од следниве:
  • Телефон или таблет: Допрете го вашиот профил (горе десно), иконата Поставки (запченик, горе десно), а потоа најдете или допрете Сметка.
  • Компјутер: Изберете го вашиот профил (горе десно), потоа изберете Поставки и најдете Сметка.
  • ТВ уред: Избери ја иконата Поставки (запченик, долу лево), а потоа избери Сметка.
 3. Запомни ја твојата е-пошта за сметката:

Најавен/а си со повеќе адреси на е-пошта?

Ако најдеш повеќе од една адреса за е-пошта, тогаш имаш повеќе сметки на HBO Max. За да го средиш ова, за секоја сметка оди во Поставки за да дознаеш кој ти наплаќа (види Кој ми наплаќа?).

Откако ќе дознаеш кој ти наплаќа, може да одлучиш која претплата сакаш да ја откажеш (види Како да откажам?).

Не најде повеќе од една сметка?

Ако се имаш најавено со истата сметка на сите уреди и гледаш повеќекратни наплати секој месец, контактирај со нас. При рака треба да ги имаш следниве информации:

 • Твојата адреса на е-пошта на HBO Max
 • Информации за наплатите на твојата банкатска картичка или сметка на PayPal