Најави се на HBO Max

Веќе имаш сметка на HBO Max (или сметка на HBO GO или HBO Portugal со активна претплата)? Супер! Еве како можеш да се најавиш.

ТВ или мобилен оператор?
Ако немаш сметка и имаш претплата на HBO Max преку ТВ или мобилен оператор, види Регистрирај се кај оператор.

Кој уред го користиш?

Избери го твојот телевизиски уред:

Android TV, Apple TV, или PlayStation
Забелешка
Апликацијата HBO Max не е достапна на уредите PlayStation во сите земји.

Еве како да се најавиш:

 1. Отвори ја HBO Max на телевизорот и избери Најави се (или избери емисија или филм, а потоа избери Најави се).
 2. Избери Најави се.
 3. Внеси ја е-поштата и лозинката за твојата сметка на HBO Max (или сметката на HBO GO или HBO Portugal), а потоа избери Најави се. Ти треба помош? Види Не можам да се најавам.
  ТВ или мобилен оператор?
  Ако немаш сметка и имаш HBO Max преку ТВ или мобилен оператор, види Регистрирај се кај оператор.
 4. Избери го твојот профил и сè е подготвено да започнеш со гледање.
Samsung TV

Еве како да се најавиш:

 1. Отвори ја HBO Max на телевизорот и избери Најави се (или избери емисија или филм, а потоа избери Најави се).
 2. Избери Најави се. Остани на екранот со кодот од 6 знаци додека го земаш телефонот или компјутерот.
 3. На телефонот или компјутерот, оди на hbomax.com/tvsignin (или напиши https://hbomax.com/tvsignin во лентата за адреси на прелистувачот). Треба да видиш страница Внеси код.
 4. Внеси го кодот од 6 знаци што се појавува на телевизорот и потоа избери Следно. Кодот не работи?
 5. Внеси ја е-поштата и лозинката за твојата сметка на HBO Max (или сметката на HBO GO или HBO Portugal), а потоа избери Најави се. Ти треба помош? Види Не можам да се најавам.
  ТВ или мобилен оператор?
  Ако немаш сметка и имаш HBO Max преку ТВ или мобилен оператор, види Регистрирај се кај оператор.
 6. Штом телевизорот ќе се ажурира (ова може да потрае една минута), сè е подготвено да започнеш со гледање.
Друг ТВ уред

LG TV, Vodafone или Xbox

Забелешка
Апликацијата HBO Max не е достапна на уредите Xbox во сите земји.

Еве како да се најавиш:

 1. Отвори ја HBO Max на телевизорот и избери Најави се (или избери емисија или филм, а потоа избери Најави се).
 2. Избери Најави се. Остани на екранот со кодот од 6 знаци додека го земаш телефонот или компјутерот.
 3. На телефонот или компјутерот, оди на hbomax.com/tvsignin (или напиши https://hbomax.com/tvsignin во лентата за адреси на прелистувачот). Треба да видиш страница Внеси код.
  Конзоли Xbox
  Можеш со телефонот да го скенираш QR-кодот на телевизорот.
 4. Внеси го кодот од 6 знаци што се појавува на телевизорот и потоа избери Следно. Кодот не работи?
 5. Внеси ја е-поштата и лозинката за твојата сметка на HBO Max (или сметката на HBO GO или HBO Portugal), а потоа избери Најави се. Ти треба помош? Види Не можам да се најавам.
  ТВ или мобилен оператор?
  Ако немаш сметка и имаш HBO Max преку ТВ или мобилен оператор, види Регистрирај се кај оператор.
 6. Штом телевизорот ќе се ажурира (ова може да потрае една минута), сè е подготвено да започнеш со гледање.

Решавање проблеми

Каде да го внесам кодот?

На телефонот или компјутерот, оди на hbomax.com/tvsignin (или напиши https://hbomax.com/tvsignin во лентата за адреси на прелистувачот). Треба да видиш страница Внеси код каде што може да го внесеш кодот од 6 знаци од телевизорот (https://www.hbomax.com/activate).

Кодот не работи или е неважечки

Обиди се со следново:

 1. Провери дали си на точната страница (https://www.hbomax.com/activate) во чекор 3 погоре. Избери го овој линк: hbomax.com/activate и потоа внеси го кодот од телевизорот.
 2. Обиди се да користиш друг поддржан прелистувач: Chrome, FireFox, Microsoft Edge или Safari.
 3. Добиј нов код. За да го направиш ова, врати се назад и повторно избери Најави се на телевизорот.
 4. Обиди се да користиш компјутер (наместо телефон). На компјутерот, оди на hbomax.com/activate и потоа внеси го кодот од телевизорот.
 5. Избриши ги податоците од прелистувачот. Еве како:
  • iPhone: На уред со iOS, оди во Поставки > Safari, потоа оди надолу и допри на Исчисти историја и податоци од веб-локација. За да дознаеш повеќе, оди на Исчисти Safari.
  • Телефон со Android: Обиди се со бришење на податоците од прелистување на Chrome на уред со Android. За да откриеш како да го направиш ова, погледни во Избриши кеш и колачиња.
Не можеш да ја решиш загатката Captcha?

Понекогаш ќе побараме од тебе да решиш загатка за да ја одржиме безбедноста на твојата сметка. Ако имаш проблеми со решавањето на загатката Captcha, избери Обиди се со друга загатка или Рестартирај за одново да го започнеш предизвикот.

Исто така, може да избереш и Аудио предизвик за да ја обезбедиш сметката на друг начин.

Еве како да се најавиш на телефонот или таблетот:

 1. Отворете го HBO Max и потоа допрете ја иконата Профил (лице, горе десно).
  Ако веќе сте најавени, допрете ја иконата Поставки (запченик, горе десно), потоа одете надолу и изберете Одјави се.
 2. Допри Најави се на твојата сметка.
 3. Внеси ја е-поштата и лозинката за твојата сметка на HBO Max (или сметката на HBO GO или HBO Portugal), а потоа избери Најави се. Ти треба помош? Види Не можам да се најавам.
  ТВ или мобилен оператор?
  Ако немаш сметка и имаш HBO Max преку ТВ или мобилен оператор, види Регистрирај се кај оператор.
 4. Избери го твојот профил и сè е подготвено да започнеш со гледање.

Не можеш да ја решиш загатката Captcha?

Понекогаш ќе побараме од тебе да решиш загатка за да ја одржиме безбедноста на твојата сметка. Ако имаш проблеми со решавањето на загатката Captcha, избери Обиди се со друга загатка или Рестартирај за одново да го започнеш предизвикот.

Исто така, може да избереш и Аудио предизвик за да ја обезбедиш сметката на друг начин.

Еве како да се најавиш на HBOMax.com:

 1. Оди на HBOMax.com на компјутерот и избери Најави се (горе десно).
  Ако веќе се имаш најавено, избери ја иконата за твојот профил (горе десно), а потоа избери Одјави се.
 2. Внеси ја е-поштата и лозинката за твојата сметка на HBO Max (или сметката на HBO GO или HBO Portugal), а потоа избери Најави се. Ти треба помош? Види Не можам да се најавам.
  ТВ или мобилен оператор?
  Ако немаш сметка и имаш HBO Max преку ТВ или мобилен оператор, види Регистрирај се кај оператор.
 3. Избери го твојот профил и сè е подготвено да започнеш со гледање.

Не можеш да ја решиш загатката Captcha?

Понекогаш ќе побараме од тебе да решиш загатка за да ја одржиме безбедноста на твојата сметка. Ако имаш проблеми со решавањето на загатката Captcha, избери Обиди се со друга загатка или Рестартирај за одново да го започнеш предизвикот.

Исто така, може да избереш и Аудио предизвик за да ја обезбедиш сметката на друг начин.

HBO GO или HBO Portugal
Поставките за HBO, како што е листата на неодамна гледани, нема да бидат достапни во HBO Max.