Račun je pronađen: Poveži ili kreiraj račun

Kada povezujete svoju pretplatu putem pružatelja usluge možete vidjeti zaslon Račun je pronađen. Ovo se događa ako upišete adresu e-pošte koja je već u upotrebi.

Račun je pronađen

Zaslonom Račun je pronađen pružaju se dvije mogućnosti:

Potvrdite adresu e-pošte (povežite račune)

Ovom mogućnošću povezuje se račun koji smo pronašli s vašom pretplatom na HBO Max putem vašeg televizijskog ili mobilnog operatora. Nakon odabira ove mogućnosti, u ulaznoj pošti potražite poruku e-pošte pošiljatelja HBO Max (naslov poruke glasi „Ovo je tvoj jednokratni kod”). Zatim upišite kôd iz poruke e-pošte i odaberite Poveži račune. Ako ne primite ovu poruku e-pošte, pogledajte odjeljak Niste primili poruku e-pošte?

Nakon što registrirate i povežete svoje račune za HBO Max naplatit će vam se putem računa televizijskog ili mobilnog operatora ili pružatelja usluge interneta. Ako vam je postojeći račun imao aktivnu pretplatu koju…

  • naplaćujemo mi (HBO Nordic AB ili HBO Europe SRO), otkazat ćemo vam pretplatu.
  • naplaćuje drugi pružatelj usluge, ne možemo vam otkazati pretplatu. Trebat ćete upravljati pretplatom kako vam se ne bi dva puta naplatila.

Ako se povežete na račun za HBO Max, zadržat ćete postojeće profile u koje su uključene postavke kao što su: Moj popis, Roditeljska zaštita i Nastavi gledati. Postavke vašeg profila nisu spremljene ako se povežete na račune za HBO GO ili HBO Portugal.

Kreiraj novi račun (ne povezuj račune)

Ovom mogućnošću kreira se novi račun za HBO Max (nećemo ga povezati s postojećim računom koji smo pronašli). Nakon odabira ove mogućnosti trebat ćete upisati različitu adresu e-pošte. Vaš novi račun za HBO Max neće imati postavke vašega prethodnog računa kao što su: Moj popis, Roditeljska zaštita i Nastavi gledati.

Niste primili poruku e-pošte?

Ako niste primili e-poruku „Ovo je tvoj jednokratni kod”, učinite sljedeće:

  • Pretražite sve mape ulazne pošte kako biste pronašli e-poruku od usluge HBO Max (što uključuje mape Promocije i Mapa s neželjenim sadržajem).
  • Odaberite gumb Ponovno pošalji jednokratni kôd na zaslonu stavke Upišite kôd i iznova provjerite e-poštu.
  • Provjerite adresu e-pošte koja se prikazuje na vrhu zaslonu stavke Upišite kôd.