Afspeelopties en -instellingen

Er zijn een aantal afspeelopties beschikbaar op HBO Max.

Welk apparaat gebruik je?

Tik op het scherm wanneer je een titel aan het kijken bent om de afspeelopties te zien.

Afspelen/Pauzeren

Tik op de knop Afspelen/Pauzeren (in het midden van het scherm) om een video af te spelen of te pauzeren.

Overslaan/Vooruit

Tik op de knop Overslaan naast de knop Afspelen/Pauzeren om 15 seconden vooruit of terug te spoelen.

Voortgangsbalk

De voortgangsbalk geeft aan waar je bent gebleven met kijken. Je kunt overal in de balk tikken of tikken en slepen om vooruit of terug te spoelen (de stip). Hoeveel minuten je al hebt gekeken en de totale duur van de video zie je linksonder in de hoek.

Volume

Gebruik de volumeknoppen op je telefoon of tablet om het volume aan te passen.

Beeld-in-beeld (alleen iOS)

Je kunt de functie beeld-in-beeld gebruiken om HBO Max te kijken terwijl je andere apps op je iPad of iPhone gebruikt. De functie beeld-in-beeld is beschikbaar op de volgende apparaten:

• Apple iPad (met iOS 9+)
  • Apple iPhone (met iOS 14+)

Zo gebruik je de functie beeld-in-beeld:

1. Swipe omhoog vanaf de rand onderaan het scherm (de beweging waarmee je op iOS naar het startscherm gaat) terwijl je een titel afspeelt. Wat je aan het streamen bent, wordt verkleind en blijft afspelen.
  2. Open een andere app. Het afspeelscherm blijft dan bovenaan je telefoon- of tabletscherm staan.
  3. Tik op het icoon Afspelen (driehoek) om verder te kijken.

Zie Beeld-in-beeld op de iPad of Beeld-in-beeld op de iPhone voor meer informatie.

Opties rechtsboven op het scherm

Chromecast

Tik op de Google Cast-knop (rechthoek met wifi-symbool) om HBO Max vanaf je telefoon of tablet naar je televisie te streamen. Zie Casten naar je televisie met Chromecast voor meer informatie.

AirPlay (alleen iOS)

Tik op de knop AirPlay om HBO Max te streamen vanaf je iOS-apparaat naar je apparaat dat AirPlay 2 ondersteunt. Zie Streamen met AirPlay voor meer informatie.

Ondertiteling en alternatieve audio

Tik op de knop Audio en ondertiteling (tekstballon) om de ondertiteling en audiotracks aan te passen. Zie Ondertiteling en alternatieve audio voor meer informatie.

Streamen via een mobiel netwerk

Als je een 3G- of snellere mobiele verbinding hebt, kun je HBO Max streamen via je mobiele netwerk door je mobiele data te gebruiken. Probeer echter vooral te streamen via een wifi-verbinding aangezien het streamen van video's veel data verbruikt.

Zo voorkom je dat je via een mobiel netwerk streamt:

1. Open HBO Max op je telefoon of tablet en tik op je profiel (rechtsboven).
  2. Tik op het icoon Instellingen (tandwiel, rechtsboven) en tik dan op of scrol naar Afspelen.
  3. Schakel Alleen streamen via wifi uit.

Klik op het scherm wanneer je een titel aan het kijken bent om de afspeelopties te zien.

Opties onderaan het scherm

Afspelen/Pauzeren

Klik op de knop Afspelen/Pauzeren (onder in het scherm) om een video af te spelen of te pauzeren. Je kunt ook op de spatiebalk drukken.

Overslaan/Vooruit

Klik op de knop Overslaan naast de knop Afspelen/Pauzeren om 15 seconden vooruit of terug te spoelen. Je kunt ook op de linker of rechter pijltjestoets drukken.

Voortgangsbalk

De voortgangsbalk geeft aan waar je bent gebleven met kijken. Je kunt overal in de balk klikken of klikken en slepen om vooruit of terug te spoelen (de stip). Hoeveel minuten je al hebt gekeken en de totale duur van de video zie je linksonder in de hoek.

Chromecast

Klik op de Google Cast-knop om HBO Max vanaf je computer naar je televisie te streamen. Zie Casten naar je televisie met Chromecast voor meer informatie.

Volume

Beweeg de muis over het icoon Geluid (luidspreker), klik op de stip en sleep deze over de volumebalk om het volume aan te passen. Je kunt ook drukken op de pijltjestoetsen die naar boven en beneden wijzen.

Klik op het icoon Geluid (luidspreker) of druk op M om het volume te dempen. Om het volume weer aan te zetten, klik je nog een keer op het icoon Geluid of M (het volume staat dan weer op hetzelfde niveau als daarvoor).

Je kunt ook de volumeknop op je computer gebruiken.

Ondertiteling en alternatieve audio

Klik op de knop Audio en ondertiteling (tekstballon) om de ondertiteling en audiotracks aan te passen. Zie Ondertiteling en alternatieve audio voor meer informatie.

Volledig scherm

Klik op de knop Volledig scherm (rechtsonder) om de video die je aan het kijken bent te vergroten. Klik opnieuw op de knop Volledig scherm of druk op de Esc-toets om het volledige scherm af te sluiten.

Hier vind je de afspeelopties die je kunt aanpassen wanneer je op je televisie kijkt:

Afspelen/Pauzeren

Zo speel je een video af of pauzeer je die wanneer je een titel kijkt.

Android TV

Druk op het midden van de D-pad-knop op de afstandsbediening van je Android TV.

Apple TV

Druk op het Touch-oppervlak of de knop Afspelen/Pauzeren op de afstandsbediening van je Apple TV.

KPN TV-apparaat (alleen voor Nederland)

Druk op de middelste knop van de D-pad op de afstandsbediening.

LG Smart TV

Druk op het midden van de D-pad-knop op de afstandsbediening van je LG Smart TV. Of druk op de knoppen Afspelen/Pauzeren onder de D-pad-knop.

PlayStation-console

Druk op de knop X op de controller van je PlayStation.

Samsung TV

Druk op het midden van de D-pad-knop op de afstandsbediening van je Samsung TV.

Vodafone TV (bepaalde landen)

Druk op het midden van de D-pad-knop op de afstandsbediening van je Vodafone TV. Of druk op de knop Afspelen/Pauzeren boven de D-pad-knop.

VodafoneZiggo TV (alleen voor Nederland)

Druk op de middelste knop van je D-pad op je afstandsbediening van VodafoneZiggo TV. Of druk op de afspelen-/pauzeknop boven de D-pad.

Xbox-console

Druk op de knop A op de controller van je Xbox.

Snel vooruitspoelen of terugspoelen

Zo kun je snel vooruitspoelen en terugspoelen terwijl je een titel kijkt:

Android TV

Houd de rechtse knop van de D-pad ingedrukt om snel vooruit te spoelen en de linkse knop van de D-pad om terug te spoelen. Druk nogmaals op dezelfde knop om de afspeelsnelheid te verhogen (tot 4x) of druk op de tegengestelde knop om de afspeelsnelheid te verlagen. Druk op het midden van de D-pad-knop om het afspelen te hervatten.

Vooruit-/Terugspoelen

Druk op de linkse of rechtse knop van de D-pad om 15 seconden vooruit of terug te spoelen.

Apple TV

Houd de linker- of rechterkant van het Touch-oppervlak ingedrukt om snel vooruit of terug te spoelen (op de afstandsbediening van je Apple TV). Je kunt ook op de linkerkant van het Touch-oppervlak drukken om 10 seconden terug te spoelen en op de rechterkant om 10 seconden vooruit te spoelen.

KPN TV-apparaat (alleen voor Nederland)

Druk op de rechterknop van de D-pad om vooruit te spoelen en op de linkerknop van de D-pad om terug te spoelen. Druk nogmaals op de knop om de snelheid te verhogen (tot 4x) en druk op de knop aan de andere kant om de snelheid te verlagen. Druk op de middelste knop van de D-pad om het afspelen te hervatten.

Vooruit-/Terugspoelen

Druk op de linker- of rechterknop van de D-pad om 15 seconden vooruit of achteruit te gaan.

LG Smart TV

Druk op de rechtse knop van de D-pad om snel vooruit te spoelen en op de linkse knop van de D-pad om terug te spoelen. Of druk op de knoppen Vooruit/Terug onder de D-pad-knop. Druk nogmaals op dezelfde knop om de afspeelsnelheid te verhogen (tot 4x) of druk op de tegengestelde knop om de afspeelsnelheid te verlagen. Druk op het midden van de D-pad-knop om het afspelen te hervatten.

Vooruit-/Terugspoelen

Druk op de linkse of rechtse knop van de D-pad om 15 seconden vooruit of terug te spoelen.

PlayStation-console

Houd de knop R2 ingedrukt om snel vooruit te spoelen en de knop L2 om terug te spoelen.

Samsung TV

Druk op de rechtse knop van de D-pad om snel vooruit te spoelen en op de linkse knop van de D-pad om terug te spoelen. Druk nogmaals op dezelfde knop om de afspeelsnelheid te verhogen (tot 4x) of druk op de tegengestelde knop om de afspeelsnelheid te verlagen. Druk op het midden van de D-pad-knop om het afspelen te hervatten.

Vooruit-/Terugspoelen

Druk op de linkse of rechtse knop van de D-pad om 15 seconden vooruit of terug te spoelen.

Vodafone TV (bepaalde landen)

Druk op de rechtse knop van de D-pad om snel vooruit te spoelen en op de linkse knop van de D-pad om terug te spoelen. Of druk op de knoppen Vooruit/Terug boven de D-pad-knop. Druk nogmaals op dezelfde knop om de afspeelsnelheid te verhogen (tot 4x) of druk op de tegengestelde knop om de afspeelsnelheid te verlagen. Druk op het midden van de D-pad-knop om het afspelen te hervatten.

Vooruit-/Terugspoelen

Druk op de linkse of rechtse knop van de D-pad om 15 seconden vooruit of terug te spoelen.

VodafoneZiggo TV (alleen voor Nederland)

Druk op de rechterknop van je D-pad om vooruit te spoelen en de linkerknop van je D-pad om achteruit te spoelen. Of druk op de vooruit-/achteruitknop boven de D-pad. Druk opnieuw op de knop om de snelheid te vermeerderen (tot 4x) en druk op de tegenoverliggende knop om de snelheid te verminderen. Druk op de middelste knop van de D-pad om opnieuw normaal af te spelen.

Ga naar het begin/einde van de aflevering

Druk voor 15 seconden op de linker- of rechterknop van de D-pad.

Xbox-console

Druk op de rechtse knop van de D-pad om snel vooruit te spoelen en op de linkse knop van de D-pad om terug te spoelen (of de linker of rechter bumper).

Een programma of film hervatten
Apple TV

Zo kijk je een titel die je aan het kijken bent vanaf het begin:

• Druk op het Touch-oppervlak (afstandsbediening van de 1e generatie) of op het midden van de clickpad (afstandsbediening van de 2e generatie) en kies dan Vanaf het begin kijken.
Andere apparaten

Zo kijk je een titel die je aan het kijken bent vanaf het begin:

1. Ga terug naar het scherm met de beschrijving van de film of aflevering.
  2. Kies het icoon Hervatten (pijl die naar achteruit wijst). Het programma of de film speelt vanaf het begin af.
Voortgangsbalk

De voortgangsbalk geeft aan waar je bent gebleven met kijken. Hoeveel minuten je al hebt gekeken en de totale duur van de video zie je rechtsonder in de hoek.

Zo gebruik je de voortgangsbalk terwijl je een titel kijkt:

Android TV

Druk op het midden van de D-pad-knop op je afstandsbediening en houd dan de rechtse knop van de D-pad ingedrukt om de voortgangsbalk vooruit te spoelen en de linkse knop om de voortgangsbalk terug te spoelen.

Apple TV
  • Afstandsbediening van de 1e generatie: Druk op het Touch-oppervlak en swipe dan naar links of rechts om de voortgangsbalk vooruit of terug te spoelen.
  • Afstandsbediening van de 2e generatie: Druk op het midden van de clickpad, houd je vinger boven de rand van de clickpad tot er een ring-icoon op je scherm verschijnt en draai dan linksom om vooruit te spoelen en rechtsom om terug te spoelen.
KPN TV-apparaat (alleen voor Nederland)

Druk op de middelste knop van de D-pad op je afstandsbediening, druk vervolgens op de rechterknop van de D-pad om vooruit te gaan en op de linkerknop van de D-pad om achteruit te gaan op de voortgangsbalk.

LG Smart TV

Houd de rechtse knop van de D-pad ingedrukt om de voortgangsbalk vooruit te spoelen en de linkse knop om de voortgangsbalk terug te spoelen.

PlayStation-console

Druk op de knop X op je controller, druk dan de knop L1 in om de voortgangsbalk terug te spoelen en de knop R1 om de voortgangsbalk vooruit te spoelen.

Samsung TV

Druk op het midden van de D-pad-knop op je afstandsbediening en houd dan de rechtse knop van de D-pad ingedrukt om de voortgangsbalk vooruit te spoelen en de linkse knop om de voortgangsbalk terug te spoelen.

Vodafone TV (bepaalde landen)

Houd de rechtse knop van de D-pad ingedrukt om de voortgangsbalk vooruit te spoelen en de linkse knop om de voortgangsbalk terug te spoelen.

Xbox-console

Beweeg de linker joystick op je controller en gebruik de linker of rechter bumper om de voortgangsbalk vooruit of achteruit te spoelen.

(Vaste) Ondertiteling

Zie Ondertiteling en alternatieve audio voor meer informatie.

Andere afspeelopties

Intro overslaan

Je ziet rechtsonder in je scherm mogelijk de knop Overslaan of Intro overslaan als je een titel afspeelt. Kies deze knop om de content over te slaan die voor je programma of film wordt afgespeeld.

Er zijn twee soorten knoppen om content over te slaan:

• Intro overslaan: Zo spoel je vooruit naar de laatste seconde van de intro.
  • Overslaan: Zo spoel je vooruit naar de laatste seconde van een trailer of de samenvatting van de vorige afleveringen.

Waarom zie ik de knop Intro overslaan niet?

De functie Intro overslaan is nog niet beschikbaar voor alle programma's en films. In de loop van de tijd voegen we de functie Intro overslaan aan steeds meer content toe.

De knop Intro overslaan opnieuw in beeld brengen

De knop Intro overslaan verdwijnt na vijf tot zeven seconden. Tik of klik op het scherm van je apparaat om de knop weer in beeld te brengen.

De functie Intro overslaan bracht me naar de verkeerde plek in een video

Als de functie om een deel van de video over te slaan je naar een andere plek in de video brengt dan vlak voor het begin van een programma of film, laat het ons dan weten via ons feedbackformulier.

Videokwaliteit

HBO Max past de videokwaliteit automatisch aan op basis van je netwerkbandbreedte en verbindingssnelheid. De meeste programma's en films zijn beschikbaar in HD. Momenteel kan de videokwaliteit niet handmatig ingesteld worden.

Een video speelt mogelijk in een lagere resolutie af als je netwerkbandbreedte te laag is of je verbindingssnelheid inconsistent is. Zie blijft bufferen of vastlopen als dit gebeurt.

Waarom staan er zwarte balken om de video?

Bij sommige programma's en films van HBO Max staan er zwarte balken om je beeldscherm of boven en onder de video. Zwarte balken komen in beeld wanneer de beeldverhouding van een film of programma niet overeenkomt met de beeldverhouding van je scherm. Zwarte balken worden toegevoegd in plaats van de video te vergroten of bij te snijden.

• Zwarte balken onder en boven: Dit betekent dat de video is gefilmd met een beeldverhouding die breder is dan die van je scherm.
  • Zwarte balken aan de zijkanten: Deze komen in beeld als de video is gefilmd met een vierkante beeldverhouding (bijvoorbeeld 4:3) en je een breedbeeldscherm hebt (16:9) of een ultrabreed scherm (21:9).

Je kunt de beeldverhouding in HBO Max niet handmatig aanpassen om de zwarte balken te verwijderen.