Problemen met HBO Max op je televisie oplossen

Kies je apparaat hieronder in geval van andere app- of streamingproblemen voor mogelijke oplossingen.

Kies het apparaat dat je gebruikt

Android TV

Als je problemen hebt met streamen, probeer dan het volgende:

Werk je software bij

1. Navigeer naar de HBO Max-app op je Android TV en houd de Selecteer-knop ingedrukt. Kies dan Details weergeven > Werk bij (indien beschikbaar).
  2. Werk je Android TV bij. Om dit te doen, ga je naar Instellingen > Systeem > Over > Systeemupdate > Update zoeken.

Controleer je verbindingssnelheid

Als video's bufferen of van slechte kwaliteit zijn, kan dat het gevolg zijn van een trage of inconsistente netwerkverbinding.

Download een snelheidstest in de Google Play Store en controleer de snelheid van je internetverbinding (of controleer je downloadsnelheid op een computer die met hetzelfde netwerk als je Android TV is verbonden. Open hiervoor een browser en zoek naar 'internetsnelheidstest').

De downloadsnelheid moet minimaal 5 Mbps zijn om een video in HD te streamen (50+ Mbps wordt aanbevolen voor 4K-video's). Zie HBO Max blijft vastlopen of bufferen voor meer informatie.

Log uit en start je apparaat opnieuw op

1. Log uit bij HBO Max.
  2. Ga op je Android TV naar Instellingen > Over > Opnieuw opstarten > Opnieuw opstarten.
  3. Open HBO Max, log in en probeer opnieuw te streamen.

Wis de cache en gegevens van de app

1. Ga op je Android TV naar Instellingen > Apps.
  2. Selecteer HBO Max in de lijst met apps.
  3. Selecteer Cache wissen.
  4. Selecteer Gegevens wissen.
  5. Open HBO Max, log in en probeer opnieuw te streamen.

Verwijder HBO Max en installeer de app opnieuw.

1. Ga op je Android TV naar Instellingen > Apps en selecteer HBO Max.
  2. Selecteer Verwijderen.
  3. Ga naar Apps en zoek HBO Max.
  4. Selecteer HBO Max en kies dan Installeren.
  5. Open HBO Max, log in en probeer opnieuw te streamen.

Ga naar Android TV help voor meer informatie over je Android TV.

Apple TV

Als je problemen hebt met streamen, probeer dan het volgende:

Werk je software bij

1. Zorg dat je de nieuwste versie van de HBO Max-app hebt. Zoek naar HBO Max in de App Store. Kies Werk bij als er een update beschikbaar is.
  2. Controleer of de software van je Apple TV up-to-date is via Instellingen > Systeem > Software-updates > Software bijwerken.

Controleer je verbindingssnelheid

Als video's bufferen of van slechte kwaliteit zijn, kan dat het gevolg zijn van een trage of inconsistente netwerkverbinding.

Download een snelheidstest in de Apple App Store en controleer de snelheid van je internetverbinding (of controleer je downloadsnelheid op een computer die met hetzelfde netwerk als je Apple TV is verbonden. Open hiervoor een browser en zoek naar 'internetsnelheidstest').

De downloadsnelheid moet minimaal 5 Mbps zijn om een video in HD te streamen (50+ Mbps wordt aanbevolen voor 4K-video's). Zie HBO Max blijft vastlopen of bufferen voor meer informatie

Log uit en start je Apple TV opnieuw op

1. Log uit bij HBO Max
  2. Start je Apple TV opnieuw op via Instellingen > Systeem > Opnieuw opstarten.
  3. Open HBO Max, log in en probeer opnieuw te streamen.

Verwijder HBO Max en installeer de app opnieuw.

1. Navigeer naar de HBO Max-app op het startscherm.
  2. Houd het Touch-oppervlak twee seconden ingedrukt en druk dan op de knop Afspelen/Pauzeren.
  3. Kies Verwijderen.
  4. Open de App Store op je Apple TV.
  5. Zoek de HBO Max-app en kies Installeren.
  6. Open HBO Max, log in en probeer opnieuw te streamen.
LG TV

Als je problemen hebt met streamen, probeer dan het volgende:

Werk HBO Max bij

Kijk of er een update beschikbaar is voor HBO Max. Zo doe je dat:

1. Open de LG Content Store op je LG TV.
  2. Selecteer Apps.
  3. Selecteer Mijn Apps.
  4. Zoek en selecteer HBO Max en selecteer dan Werk bij.

Controleer je verbindingssnelheid

Als video's bufferen of van slechte kwaliteit zijn, kan dat het gevolg zijn van een trage of inconsistente netwerkverbinding. Controleer je downloadsnelheid vanaf een computer die met hetzelfde netwerk als je LG TV is verbonden. Open hiervoor een browser en zoek naar 'internetsnelheidstest'.

De downloadsnelheid moet minimaal 5 Mbps zijn om een video in HD te streamen (50+ Mbps wordt aanbevolen voor 4K-video's). Zie HBO Max blijft vastlopen of bufferen voor meer informatie.

Log uit en start je LG TV opnieuw op

1. Log uit bij HBO Max
  2. Koppel je LG TV los.
  3. Wacht 20 seconden en sluit je televisie weer aan.
  4. Open HBO Max, log in en probeer opnieuw te streamen.

Werk je LG TV bij

Werk de firmware van je LG TV bij. Zo doe je dat:

1. Druk op de knop Instellingen op de afstandsbediening van je LG TV.
  2. Selecteer Alle instellingen > Algemeen > Over deze televisie > Updates zoeken. Als er een update beschikbaar is, volg dan de stappen om deze te downloaden en te installeren.

Verwijder HBO Max en installeer de app opnieuw.

1. Druk op de knop Home op de afstandsbediening van je LG TV.
  2. Houd de knop Selecteren ingedrukt (midden van de D-pad-knop) om de bewerkingsmodus in te schakelen.
  3. Zoek HBO Max, scrol omhoog over de D-pad-knop en selecteer de X boven de app.
  4. Selecteer Ja om te bevestigen.
  5. Installeer HBO Max opnieuw (open de LG Content Store en installeer HBO Max).
  6. Open dan HBO Max, kies Aan de slag, log in en probeer opnieuw te streamen.
PlayStation-console (in bepaalde landen)

Als je problemen hebt met streamen, probeer dan het volgende:

Werk je software bij

Ga naar het menu Instellingen en kies Systeemsoftware-update. Open dan HBO Max en probeer opnieuw te streamen

Controleer je verbindingssnelheid

Als video's bufferen of van slechte kwaliteit zijn, kan dat het gevolg zijn van een trage of inconsistente netwerkverbinding.

• Je hebt een snelle internetverbinding en een minimale downloadsnelheid van 5 Mbps nodig om een video in HD te streamen.
    • Ga op je PlayStation 4 naar Instellingen > Netwerk > Internetverbindingstest.
    • Ga op je PlayStation 5 naar Instellingen > Netwerk > Verbindingsstatus > Verbindingsstatus weergeven > Verbindingssnelheid.
  • Controleer de servicestatus van PlayStation op de statuspagina van PlayStation.

Zie HBO Max blijft vastlopen of bufferen voor meer informatie

Log uit en start je PlayStation opnieuw op

1. Log uit bij HBO Max
  2. Zet je PlayStation-console uit.
  3. Wacht 20 seconden en zet je PlayStation weer aan.
  4. Open HBO Max opnieuw, log in en probeer opnieuw te streamen.

Verwijder HBO Max en installeer de app opnieuw.

PlayStation 4

1. Ga in het XMB-startmenu van je PlayStation naar TV-/videodiensten.
  2. Navigeer naar de HBO Max-app en druk op de knop Opties op je controller.
  3. Selecteer Verwijderen.
  4. Installeer HBO Max opnieuw (ga naar de PlayStation Store en download HBO Max).
  5. Open HBO Max, log in en probeer opnieuw te streamen.

PlayStation 5

1. Navigeer naar de HBO Max-app in het startmenu Media op je PlayStation 5 en druk dan op de knop Opties op je controller.
  2. Selecteer Verwijderen en dan OK.
  3. Installeer HBO Max opnieuw (ga naar Alle Apps en download HBO Max).
  4. Open HBO Max, log in en probeer opnieuw te streamen.
Samsung TV

Als je problemen hebt met streamen, probeer dan het volgende:

Werk HBO Max bij

Kijk of er een update beschikbaar is voor de HBO Max-app. Zo doe je dat:

1. Open de Smart Hub op je Samsung TV.
  2. Selecteer Apps.
  3. Selecteer het pictogram Instellingen (rechtsboven in de hoek).
  4. Selecteer Updates.
  5. Zoek en selecteer HBO Max en selecteer dan Werk bij.
  6. Open HBO Max en probeer opnieuw te streamen.

Controleer je verbindingssnelheid

Als video's bufferen of van slechte kwaliteit zijn, kan dat het gevolg zijn van een trage of inconsistente netwerkverbinding. Test je downloadsnelheid vanaf een computer die met hetzelfde netwerk als je Samsung TV is verbonden. Open hiervoor een browser en zoek naar 'internetsnelheidstest'.

De downloadsnelheid moet minimaal 5 Mbps zijn om een video in HD te streamen (50+ Mbps wordt aanbevolen voor 4K-video's). Zie HBO Max blijft vastlopen of bufferen voor meer informatie.

Log uit en start je Samsung TV opnieuw op

1. Log uit bij HBO Max
  2. Koppel je Samsung TV los.
  3. Wacht 20 seconden en sluit je televisie weer aan.
  4. Open HBO Max opnieuw, log in en probeer opnieuw te streamen.

Werk je Samsung TV bij

Werk de firmware van je Samsung TV bij. Zo doe je dat:

1. Druk op de knop Menu op de afstandsbediening van je Samsung TV.
  2. Selecteer Instellingen > Ondersteuning > Software-update > Nu bijwerken. Je televisie start opnieuw op en je krijgt een melding wanneer de update klaar is.

Werk je Smart Hub bij zodra de update klaar is:

1. Open de Smart Hub en ga naar de Apps-pagina.
  2. Blijf vijf minuten op de Apps-pagina.
  3. Open HBO Max opnieuw en probeer opnieuw te streamen.

Verwijder HBO Max en installeer de app opnieuw.

1. Open de Smart Hub.
  2. Gebruik de pijltjesknoppen op je afstandsbediening om te navigeren naar de HBO Max.
  3. Volg een van de volgende stappen afhankelijk van je televisie:
    • Houd Enter ingedrukt op je afstandsbediening, kies Verwijderen, en selecteer dan Ja om te bevestigen.
    • Druk op de pijl naar beneden op je afstandsbediening, kies Verwijderen en dan nogmaals Verwijderen om te bevestigen.
  4. Zoek naar HBO Max.
  5. Selecteer HBO Max om de app opnieuw te installeren.
  6. Selecteer Uitvoeren als de app is geïnstalleerd, log in en probeer opnieuw te streamen.
Vodafone TV (in bepaalde landen)

Een HBO Max-app is niet in alle landen beschikbaar op Vodafone TV-apparaten.

Werk je software bij

1. Kijk of er een update voor HBO Max beschikbaar is.
  2. Werk de software van je Vodafone TV bij via Instellingen > Apparaatinstellingen > Over > Systeemupdate.

Log uit en start opnieuw op

1. Log uit bij HBO Max
  2. Koppel je Vodafone TV los.
  3. Wacht 20 seconden en sluit je televisie weer aan.
  4. Open HBO Max opnieuw, log in en probeer opnieuw te streamen.

Controleer je verbindingssnelheid

Als video's bufferen of van slechte kwaliteit zijn, kan dat het gevolg zijn van een trage of inconsistente netwerkverbinding. Controleer je downloadsnelheid vanaf een computer die met hetzelfde netwerk als je Vodafone TV is verbonden. Open hiervoor een browser en zoek naar 'internetsnelheidstest'.

De downloadsnelheid moet minimaal 5 Mbps zijn om een video in HD te streamen. Zie HBO Max blijft vastlopen of bufferen voor meer informatie.

Xbox-console (in bepaalde landen)

Als je problemen hebt met streamen, probeer dan het volgende:

Controleer de servicestatus van Xbox

Controleer de status van HBO Max en de service van Xbox op de statuspagina van Xbox.

Werk je software bij

1. Ga naar Instellingen > Systeem > Updates > Console bijwerken om te zien of er updates voor je Xbox-console beschikbaar zijn.
  2. Ga naar Mijn games & apps, navigeer naar de HBO Max-app, druk op de Menu-knop op je controller en selecteer App beheren om de app bij te werken (als er een update beschikbaar is).
  3. Open HBO Max en probeer opnieuw te streamen.

Log uit en start je console opnieuw op

1. Log uit bij HBO Max.
  2. Druk op de Xbox-knop op je controller en selecteer Console opnieuw opstarten > Opnieuw opstarten.
  3. Open HBO Max, log in en probeer opnieuw te streamen.

Controleer je verbindingssnelheid

Ga naar de pagina Problemen met verbinding oplossen van Xbox en doe de Xbox-snelheidstest.

De downloadsnelheid moet minimaal 5 Mbps zijn om een video in HD te streamen (50+ Mbps wordt aanbevolen voor 4K-video's). Zie HBO Max blijft vastlopen of bufferen voor meer informatie.

Verwijder HBO Max en installeer de app opnieuw.

1. Ga naar Mijn games & apps.
  2. Navigeer naar de HBO Max-app en druk op de knop Menu van je controller.
  3. Selecteer Verwijderen.
  4. Installeer HBO Max opnieuw (ga naar Apps en download HBO Max).
  5. Open HBO Max, log in en probeer opnieuw te streamen.