Промена на претплата фактурирана од Samsung

Ако сте се регистрирале користејќи ја апликацијата HBO Max на телевизор Samsung, тогаш вашата претплата се наплаќа од Samsung.

Прво, потврдете дека вашата претплата е фактурирана од Samsung:

Како да го најдам мојот давател на наплата
 1. Отворете го HBO Max или најавете се на HBOMax.com на компјутерот. Не можете да се најавите?
 2. Направете едно од следниве:
  • Телефон или таблет: Допри го вашиот профил (горе десно), иконата Поставки (запченик, горе десно), а потоа допри или оди на Претплата.
  • ТВ уред: Изберете ја иконата Поставки (запченик, долу лево), а потоа изберете Сметка.
  • Компјутер: Избери го вашиот профил (горе десно), потоа избери Поставки и најди Претплата.
   Информациите за претплатата се достапни само на профилите за возрасни.
 3. Овде можете да видите преку кого се наплаќа вашата претплата:
  • Samsung: Видете информации подолу.
  • Друг давател: Пронајдете вашиот давател на наплата на оваа страница.

Други начини да го пронајдете вашиот давател на наплата:

 • HBOMax.com/account: Одете на HBOMax.com/account и најавете се.
 • Извод од банка: Можете исто така да го прегледате вашиот извод од банка за наплата на претплата на HBO Max. Ако на вашата наплата за претплата е наведена Samsung Electronics или нешто слично, тогаш вашата претплата најверојатно се наплаќа преку Samsung.

Прашања и одговори за претплата што се наплаќа преку Samsung

Како да откажам?

Важно

За да избегнете наплата за вашиот следен период на наплата, откажете ја претплатата најмалку 24 часа пред следниот датум на наплата. Деинсталацијата на апликацијата HBO Max нема да ја откаже вашата претплата.

Ако ви се наплаќа преку Samsung, можете да ја откажете претплатата на Samsung TV или на интернет. Еве како:

Откажување на Samsung TV

Чекорите се разликуваат во зависност од моделот на телевизор. За повеќе информации, одете на написот Откажување претплата на Samsung.

Откажување преку samsungcheckout.com

 1. Одете на samsungcheckout.com и најавете се на вашата сметка на Samsung.
 2. Од менито Историја на купување, изберете Претплати.
 3. Најдете ја вашата претплата на HBO Max и потоа изберете Одрегистрирај.

Откако ќе ја откажете, треба да добиете е-пошта од Samsung со која се потврдува вашето откажување. Можете да продолжите со стримување додека вашата претплата не истече на крајот на периодот за наплата.

Ако ви треба помош за откажување на вашата претплата, контактирајте со нас.

Кога ќе се обнови мојата претплата?

Првата наплата се спроведува кога ќе ја започнете претплатата. Потоа, вашата претплата автоматски ќе се обновува на повторлива основа додека не ја откажете. Плаќате за вашата претплата на почетокот на вашиот период за наплата.

За да го пронајдете датумот на автоматско обновување:

 1. Одете на samsungcheckout.com и најавете се на вашата сметка на Samsung.
 2. Од менито Историја на купување, изберете Претплати.
 3. Изберете ја вашата претплата на HBO Max и потоа проверете го полето Статус за вашиот следен датум за плаќање.

Како да го променам мојот начин на плаќање?

Ако ви се наплаќа преку Samsung TV, еве како да го промените начинот на плаќање:

 1. Одете на samsungcheckout.com и најавете се на вашата сметка на Samsung.
 2. Изберете Начин на плаќање и потоа Додај начин на плаќање.
 3. Потоа изберете Кредитна/дебитна картичка и променете ги вашите информации за плаќање.

Како да го променам мојот период на наплата?

За да го промените периодот на наплата, откажете ја претплатата и потоа изберете друг период на наплата кога ќе ја обновите претплатата. Еве како:

 1. Откажете ја претплатата преку Samsung TV.
 2. Почекајте да истече вашата претплата.
 3. Откако ќе истече вашата претплата, обновете ја претплатата на вашиот Samsung TV и изберете месечна или годишна наплата.
Полска
Годишните претплати не се достапни во Полска.

Може ли да добијам рефундација?

Контактирајте со нас во врска со какви било барања за рефундација.