Не можам да ја поврзам претплатата преку мојот давател на услуги

Ако немаш сметка, а имаш HBO Max преку телевизиски или мобилен оператор, направи ги чекорите за Регистрирај се кај оператор.

Ако не можеш да ја поврзеш претплатата од твојот телевизиски или мобилен оператор, обиди се со овие чекори:

Проверете ги информациите на вашата сметка

Ако добиеш порака „Информациите за сметката на давателот се неточни“, обиди се со овие чекори:

 • Оди на веб-страницата на твојот давател за да најдеш информации за тоа како да ја поврзеш твојата претплата со сметката на HBO Max или обиди се со чекорите за Регистрирај се кај оператор.
 • Провери дали твојот телевизиски пакет или мобилна претплата вклучува HBO Max. За да го направиш ова, најави се на твојата сметка на давателот (на веб-страницата на давателот) и провери дали е вклучен HBO Max.

Сметката на давателот е веќе регистрирана

Ако ја добиеш оваа порака, тоа значи дека твојата претплата е веќе поврзана со сметка. За да започнеш со гледање, најави се на HBO Max.

Обиди се со решавање проблеми на уредот.

Кој уред го користеше кога избра Регистрирај се кај оператор на екранот за најава?

Телефон или таблет со iOS

Обиди се со следново:

Обиди се со друг уред

Обиди се со чекорите за Регистрирај се кај оператор на друг уред. На пример, обиди се со чекорите за Регистрирај се кај оператор на компјутер (на HBOMax.com) или на телевизор (види поддржани уреди).

Избриши и повторно инсталирај
 1. Избриши ја апликацијата HBO Max од твојот уред со iOS. За да дознаеш како, оди на статијата Избриши апликација на Apple.
 2. Отвори ја App Store и инсталирај ја апликацијата HBO Max.
 3. Отвори го HBO Max, избери Најава и потоа Регистрирај се кај оператор.
 4. Внеси ги информациите за сметката на твојот давател и избери Поднеси.

Откако ќе ја поврзеш твојата претплата, ќе може да се најавиш на кој било поддржан уред користејќи ја е-поштата и лозинката за HBO Max.

Телефон или таблет со Android

Обиди се со следново:

Обиди се со друг уред

Обиди се со чекорите за Регистрирај се кај оператор на друг уред. На пример, обиди се со чекорите за Регистрирај се кај оператор на компјутер (на HBOMax.com) или на телевизор (види поддржани уреди).

Избриши го кешот и повторно инсталирај

Избриши ги кешот и податоците на апликацијата, потоа деинсталирај и повторно инсталирај. Еве како:

 1. На твојот уред со Android, оди во Поставки (или кај постари верзии на Android, оди во Поставки > Апликации > Управување со апликации и најди го HBO Max).
 2. Допри Пребарај и напиши HBO Max.
 3. Допри HBO Max (Информации за апликацијата) од резултатите од пребарувањето.
 4. Допри Складирање и кеш.
 5. Допри Избриши складирање (и потврди го бришењето), потоа Избриши кеш.
 6. Допри за назад и потоа допри Деинсталирај.
 7. Отвори ја Play Store и пребарај HBO Max. Откако ќе го најдеш, избери го и допри Инсталирај.
 8. Отвори го HBO Max, избери Најава и потоа Регистрирај се кај оператор.
 9. Внеси ги информациите за сметката на твојот давател и избери Поднеси.

Откако ќе ја поврзеш твојата претплата, ќе може да се најавиш на кој било поддржан уред користејќи ја е-поштата и лозинката за HBO Max.

Телевизиски уред

(Android TV, Apple TV, LG Smart TV, PlayStation, Samsung TV, или Xbox)

Обиди се со друг уред

Обиди се со чекорите за Регистрирај се кај оператор на друг уред. На пример, обиди се со чекорите за Регистрирај се кај оператор на компјутер (на HBOMax.com) или на апликацијата HBO Max на телефон или таблет (iOS или Android).

Кодот не работи

Ако имаш проблеми со кодот од твојот телевизор, види Кодот не работи.

Откако ќе ја поврзеш твојата претплата, ќе може да се најавиш на кој било поддржан уред користејќи ја е-поштата и лозинката за HBO Max.

Компјутер

Еве неколку работи со кои треба да се обидеш:

Обиди се со друг уред

Обиди се со чекорите за Регистрирај се кај оператор на телефон или таблет (iOS или Android).

Ажурирај го прелистувачот
 • Провери дали користиш поддржан прелистувач.
 • Провери дали има достапно ажурирање за твојот прелистувач. За да дознаеш како да го направиш ова, на интернет пребарај ажурирање за + името на прелистувачот (на пр., ажурирање за Chrome).
Обиди се со друг прелистувач

Обиди се со чекорите за Регистрирај се кај оператор користејќи друг поддржан прелистувач.

Откако ќе ја поврзеш твојата претплата, ќе може да се најавиш на кој било поддржан уред.