Како да активираш промотивен код на HBO Max

Важно
 • Промотивните кодови за претходно платени промоции и бесплатни пробни периоди кои траат подолго од 7 дена не можат да се активираат на постоечка сметка.
 • Ако претходно имаш активирано промотивна понуда или бесплатен пробен период, можеби нема да имаш право на дополнителни промотивни понуди.

За да активираш промотивен код на HBO Max:

 1. Оди на HBOMax.com/redeem на телефонот или компјутерот.
 2. Внеси го промотивниот код и потоа избери Земи ја промоцијата. Ако имаш проблем со активирање на кодот, види Не можам да го активирам промотивниот код.
 3. Ќе ги видиш информациите за промоцијата, вклучувајќи го периодот на наплата, цената и промотивниот период.
  Напомена Ако направиш промени во планот за претплата, ќе ја изгубиш придобивката од промотивниот код.
 4. Направи едно од следниве:
  • Нов претплатник: Пополни го формуларот за сметка и избери Создај сметка.
   Оваа е-пошта веќе се користи? Ова значи дека веќе постои сметка со адресата на е-пошта што ја внесе. Избери ја врската Најави се и најави се на твојата сметка. Некои промотивни кодови не може да се активираат на постоечка сметка.
  • Повратен претплатник: Избери Најави се во горниот десен агол и најави се на твојата сметка.
   Напомена  Промотивните кодови за претходно платени промоции и бесплатни пробни периоди кои траат подолго од 7 дена не може да се активираат на постоечка сметка.
 5. Додај ги твоите податоци за плаќање. По промотивниот период, твојата претплата автоматски ќе се обновува на повторлива основа според тогашната тековна цена на претплатата (плус применливите даноци) додека не ја откажеш.
 6. Избери ја иконата Започни.
 7. Избери Започни со гледање и сè е подготвено да започнеш со гледање.

Сега може да се најавиш и да гледаш на сите омилени уреди (најави се со е-поштата и лозинката на твојата сметка од чекор 4).

Не можам да го активирам промотивниот код

Не можам да го активирам промотивниот код за план

Ова значи дека планот за претплата што го избра не се совпаѓа со периодот на наплата за промотивниот код. Можеш или да ја задржиш претплатата што ја одбра или да го примениш кодот во периодот на наплата што го нуди промоцијата.

Напомена  Промотивните кодови за претходно платени промоции и бесплатни пробни периоди кои траат подолго од 7 дена не може да се активираат на постоечка сметка.

Оваа е-пошта веќе се користи

Ова значи дека веќе постои сметка со адресата на е-пошта што ја внесе. Избери ја врската Најави се и најави се на твојата сметка.

Напомена  Промотивните кодови за претходно платени промоции и бесплатни пробни периоди кои траат подолго од 7 дена не може да се активираат на постоечка сметка.

Кодот не е важечки

Обиди се повторно да го внесеш промотивниот код. Ако го потврди кодот и сè уште ја гледаш оваа порака за грешка, контактирај со нас.

Кодот е истечен

Промотивните кодови не може да се активираат откако ќе заврши периодот на активација. Провери ги твоите промотивни материјали или картичка за период на активација. Ако твојот промотивен код е во периодот на активација, контактирај со нас.

Немаш право на оваа промоција

Оваа грешка значи дека:

 • Промотивните кодови за претходно платени промоции и бесплатни пробни периоди кои траат подолго од 7 дена не може да се активираат на постоечка сметка.
 • Ако претходно имаш активирано промотивна понуда на HBO Max или бесплатен пробен период, можеби нема да имаш право на дополнителни промотивни понуди. Ако претходно немаш активирано промоција или понуда за бесплатен пробен период на HBO Max, контактирај со нас за помош.
Кодот е веќе активиран

Овој код е веќе активиран. Ако мислиш дека не е така, контактирај со нас.

Кодот не е применлив

Провери ги условите на промотивната понуда за да се осигуриш дека имаш право на таа понуда. Ако ја имаш потврдено твојата подобност, контактирај со нас.

Промоцијата не е започната

Провери го промотивниот материјал поврзан со твојот промотивен код за да се осигуриш дека периодот на активација е започнат. Ако периодот на активација е започнат и се појави оваа грешка, контактирај со нас.