Гледај на телевизорот со помош на HDMI-кабел

Може да поврзеш поддржан уред (компјутер, телефон или таблет) на телевизорот користејќи HDMI-кабел и да гледаш HBO Max на голем екран.

Што ти треба

Еве што ти треба за да гледаш на телевизор користејќи HDMI-кабел:

 • Кабел HDMI 2.0+ и можеби адаптер ако поврзуваш телефон или таблет.
 • HDTV што поддржува HDCP 2.1+
 • Телефон, таблет или компјутер со можност за излез HDMI 2.0+.

За да уживаш во видео со HD-квалитет, HDMI-кабелот и телевизорот мора да бидат соодветни за HDCP 2.1+.

Поврзи iPhone, iPad или Mac
Користи дигитален AV адаптер Apple Lightning за да го поврзеш твојот iPhone или iPad со телевизор или дигитален AV адаптер Apple USB-C за да поврзеш Mac или iPad Pro со порта USB-C на телевизорот. За да се поврзеш безжично, користи AirPlay.

За да гледаш на телевизор

 1. Поврзи го телефонот, таблетот или компјутерот со телевизорот користејќи HDMI-кабел.
 2. Отвори ја HBO Max на телефон, таблет или компјутер и почни да гледаш нешто. Аудиото и видеото треба да се пуштат на телевизорот.

Ако аудиото и видеото од уредот не се пуштат на телевизорот, обидете се со следново:

 • Исклучи ги двата краја на кабелот и повторно поврзи го кабелот со уредот и телевизорот.
 • Ако користиш адаптер, провери дали е безбедно поврзан со HDMI-кабелот.
 • Обиди се да го поврзеш HDMI-кабелот со друга HDMI-порта на телевизорот.
 • Провери дали телевизорот е поставен на точниот HDMI-извор.
 • Ако видеото се пушти без звук, можеби ќе треба да го промениш изворот на аудио на телевизорот или аудиоприемникот.
 • Провери дали ја имаш најновата верзија на iOS или Android на телефонот или таблетот.

Види исто така: Добивам HDCP-грешка