Ändra ett HBO-fakturerat abonnemang

HBO Max-abonnemang är tillgängliga via många leverantörer. Hur du ändrar eller hanterar ditt abonnemang varierar beroende på faktureringsleverantör (din faktureringsleverantör är den du registrerade dig genom eller som fakturerar dig för HBO Max).

Ta först reda på genom vem ditt abonnemang faktureras:

Hitta min faktureringsleverantör
  1. Öppna HBO Max eller logga in på HBOMax.com på din dator. Kan du inte logga in?
  2. Gör något av följande:
    • Telefon eller surfplatta: Tryck på din profil (uppe till höger), ikonen Inställningar (kugghjul, uppe till höger) och tryck sedan på eller bläddra till Abonnemang.
    • TV-enhet: Välj ikonen för inställningar (tannhjul, nederst til venstre) och därefter Konto.
    • Dator: Välj din profil (uppe till höger), välj sedan Inställningar och hitta Abonnemang.
      Abonnemangsinformation är endast tillgänglig för Vuxenprofiler.
  3. Här kan du se vem ditt abonnemang faktureras genom:
    • HBO Nordic AB: Se information nedan.
    • Annan leverantör: Hitta din faktureringsleverantör på den här sidan.

Andra sätt att hitta din faktureringsleverantör:

• HBOMax.com/account: Gå till HBOMax.com/account och logga in på ditt HBO Max account.
  • Kontoutdrag: Du kan även granska ditt kontoutdrag för en HBO Max-abonnemangsdebitering. Om din abonnemangsdebitering nämner help.HBOMax.com faktureras ditt abonnemang sannolikt via oss (HBO Nordic AB).

Frågor och svar om HBO Max-fakturering

När är mitt nästa betalningsdatum?

Ditt abonnemang förnyas automatiskt på ditt betalningsdatum. Så här hittar du ditt nästa betalningsdatum:

1. Öppna HBO Max eller logga in på HBOMax.com på din dator. Kan du inte logga in?
  2. Gör något av följande:
    • Telefon eller surfplatta: Tryck på din profil (uppe till höger), ikonen Inställningar (kugghjul, uppe till höger) och tryck sedan på eller bläddra till Abonnemang.
    • Computer: Välj din profil (uppe till höger), välj sedan Inställningar och hitta Abonnemang.
      Abonnemangsinformation är endast tillgänglig för Vuxenprofiler.
  3. Se datumet som visas efter betalningsdatumet.

Om du vill byta från månatlig till årlig fakturering (35 % billigare), se Hur ändrar jag min faktureringsperiod?

Inget betalningsdatum?
Nästa betalningsdatum visas bara om ditt abonnemang faktureras via HBO Nordic AB. Om du faktureras via en annan leverantör väljer du Läs mer eller hittar din leverantör på den här sidan.

Hur avbryter jag?

Ditt abonnemang förnyas automatiskt varje månad eller år tills du avbryter det. För att få reda på när ditt abonnemang förnyas, se När är mitt nästa betalningsdatum?

Viktigt
För att undvika att debiteras för din nästa faktureringsperiod ska du avbryta ditt abonnemang minst 24 timmar före ditt nästa betalningsdatum. Att avinstallera HBO Max-appen avbryter inte ditt abonnemang. Avbryt istället ditt abonnemang med hjälp av stegen nedan

Sätt att avbryta

HBO Max-mobilapp

Gör följande på din telefon eller surfplatta:

1. Öppna HBO Max, tryck på din profil (uppe till höger) och sedan på ikonen Inställningar (kugghjul, uppe till höger). Kan du inte logga in?
  2. Tryck eller bläddra till Abonnemang och välj sedan Hantera abonnemang.
    Om du inte har det här alternativet väljer du Läs mer eller hittar din faktureringsleverantör på den här sidan.
  3. Tryck på Avbryt abonnemang.
  4. Bekräfta din annullering och notera ditt utgångsdatum. Du kan fortsätta streama tills ditt abonnemang går ut i slutet av din faktureringscykel.
Dator

Gör följande på din dator:

1. Gå till HBOMax.com on your computer och logga in (om nödvändigt). Kan du inte logga in?
  2. Välj din profil (uppe till höger), välj sedan Inställningar och hitta Abonnemang.
  3. Välj Hantera abonnemang.
    Om du inte har det här alternativet väljer du Läs mer eller hittar din faktureringsleverantör på den här sidan.
  4. Välj Avbryt abonnemang.
  5. Bekräfta din annullering och notera ditt utgångsdatum. Du kan fortsätta streama tills ditt abonnemang går ut i slutet av din faktureringscykel.
HBOMax.com/account

Gör följande på din telefon eller dator:

1. Gå till HBOMax.com/account. Kan du inte logga in?
  2. Ange din e-postadress och lösenord för HBO Max och välj därefter Logga in. Kan du inte logga in?
  3. Välj Cancel Subscription.
    Om du inte har det här alternativet väljer du Läs mer eller hittar din faktureringsleverantör på den här sidan.
  4. Bekräfta din annullering och notera ditt utgångsdatum. Du kan fortsätta streama tills ditt abonnemang går ut i slutet av din faktureringscykel.

När du annullerat får du ett e-postmeddelande från oss som bekräftar din annullering. Om du ändrar dig kan du upprepa stegen ovan och välja Återuppta abonnemang (istället för Avbryt). När ditt abonnemang gått ut kan du förnya ditt abonnemang för att börja streama igen.

Årliga abonnemang
Om du ändrar ditt abonnemang från månadsbetalning till årlig betalning kommer ändringen inte att synas före ditt nästa betalningsdatum (i slutet av den årliga faktureringsperioden). Vill du göra ändringar under din årliga faktureringsperiod vänligen kontakta oss.

Hur ändrar jag min faktureringsperiod?

Om ditt abonnemang faktureras via HBO Nordic AB kan du ändra din faktureringsperiod (månadsvis eller årligen) med HBO Max-mobilappen eller din dator.

Viktigt
När du byter till årlig fakturering kommer du att debiteras prisskillnaden mellan planerna (plus tillämpliga skatter) och ditt betalningsdatum kommer att justeras.
HBO Max-mobilapp

På din telefon eller surfplatta:

1. Öppna HBO Max och tryck sedan på din profil (uppe till höger). Kan du inte logga in?
  2. Tryck på ikonen Inställningar (kugghjul, uppe till höger) och tryck sedan på eller bläddra till Abonnemang.
  3. Tryck på Hantera abonnemang och därefter Byt plan.
    Om Hantera abonnemang inte är tillgängligt ska du notera genom vem ditt abonnemang faktureras, se Visa mitt abonnemang.
  4. Välj ditt abonnemang: Månadsvis eller årligen.
  5. Välj Fortsätt och bekräfta ändringen.

Ditt abonnemang har uppdaterats till din nya faktureringsperiod. Du kommer få ett e-postmeddelande från oss som bekräftar ändringen.

Dator

På din dator:

1. Logga in på HBOMax.com på din dator. Kan du inte logga in?
  2. Välj din profil (uppe till höger), välj sedan Inställningar och hitta Abonnemang.
  3. Välj Hantera abonnemang och därefter Byt plan.
    Manage Subscription isn't available? Take note of who your subscription is billed through and see Visa mitt abonnemang.
  4. Välj ditt abonnemang: Månadsvis eller årligen.
  5. Välj Fortsätt och bekräfta ändringen.

Ditt abonnemang har uppdaterats till din nya faktureringsperiod. Du kommer få ett e-postmeddelande från oss som bekräftar ändringen.

HBOMax.com/account

På din telefon eller dator:

1. Gå till HBOMax.com/account och logga in på ditt konto. Kan du inte logga in?
  2. Välj Byt plan.
    Om Byt plan inte är tillgängligt ska du notera genom vem ditt abonnemang faktureras se Visa mitt abonnemang.
  3. Välj ditt abonnemang: Månadsvis eller årligen.
  4. Välj Fortsätt och bekräfta ändringen.

Ditt abonnemang har uppdaterats till din nya faktureringsperiod. Du kommer få ett e-postmeddelande från oss som bekräftar ändringen.

När kommer denna förändring att träda i kraft?

• Byt till månadsfakturering: Denna ändring träder i kraft på ditt nästa betalningsdatum (i slutet av din årliga faktureringsperiod).
  • Byta till årlig fakturering: Denna förändring träder i kraft omedelbart. Du kommer debiteras prisskillnaden mellan planer (plus tillämpliga skatter) och ditt nästa betalningsdatum är om 1 år.

Om du vill avbryta en månadsvis faktureringsändring som inte är effektiv omedelbart loggar du in på HBOMax.com/account och välj Avbryt väntande planändring.

Erbjudanden
Om du byter till årlig fakturering under en kampanjperiod så förlorar du fördelen med ditt erbjudande.

Vad händer om avgiften inte är som jag förväntade mig?

Om din avgift inte är som förväntat kan det bero på olika orsaker:

• Tillämpliga skatter läggs till på kostnaden för ditt abonnemang, baserade på din nuvarande position.
  • Du kanske har en annan faktureringsperiod än du trodde (per månad eller år).
  • Din kampanjperiod eller rabatterade period kan ha gått ut och du debiterades standardavgiften för ditt abonnemang.

Om ingen av dessa orsaker stämmer och om du faktureras genom oss (HBO Nordic AB), kontakta oss. Om du faktureras genom ett annat företag, kontakta dem för att få hjälp.

Hur ändrar jag min betalningsmetod?

Du kan använda följande: Visa, MasterCard eller PayPal.

Ditt kredit- eller betalkort måste ha stöd för automatiska återkommande betalningar och vara utfärdat i det land där du registrerade dig.

Det finns några sätt att ändra din betalningsmetod för ditt abonnemang.

Hur skulle du vilja ändra din betalning?

HBO Max-mobilapp

Gör följande på din telefon eller surfplatta:

1. Öppna HBO Max, tryck på din profil (uppe till höger) och sedan på ikonen Inställningar (tannhjul, øverst til høyre). Kan du inte logga in?
  2. Tryck eller bläddra till Abonnemang och välj sedan Hantera abonnemang.
    Om du inte har det här alternativet väljer du Läs mer eller hittar din faktureringsleverantör på den här sidan.
  3. Tryck på Redigera betalningsmetod.
  4. Redigera din betalningsinformation och välj Spara.
  5. Din bank kan kräva att du verifierar din identitet med 3D-Secure innan du godkänner transaktionen. Kontakta din bank om du har problem med 3D-Secure.

Din uppdaterade betalningsinformation kommer att användas för din nästa abonnemangsdebitering.

Dator

Gör följande på din dator:

1. Logga in på HBOMax.com på din dator och gå därefter till Profil (uppe till höger). Kan du inte logga in?
  2. Välj Inställningar, leta sedan upp Abonnemang och välj Hantera abonnemang.
    Om du inte har det här alternativet väljer du Läs mer eller hittar din faktureringsleverantör på den här sidan.
  3. Välj Redigera betalningsmetod.
  4. Redigera din betalningsinformation och välj Spara.
  5. Din bank kan kräva att du verifierar din identitet med 3D-Secure innan du godkänner transaktionen. Kontakta din bank om du har problem med 3D-Secure.

Din uppdaterade betalningsinformation kommer att användas för din nästa abonnemangsdebitering.

HBOMax.com/account

Gör följande på din telefon eller dator:

1. Gå till HBOMax.com/account och logga in (om nödvändigt). Kan du inte logga in?
  2. Välj Redigera betalningsmetod.
    Om du inte har det här alternativet väljer du Läs mer eller hittar din faktureringsleverantör på den här sidan.
  3. Redigera din betalningsinformation och välj Spara.
  4. Din bank kan kräva att du verifierar din identitet med 3D-Secure innan du godkänner transaktionen. Kontakta din bank om du har problem med 3D-Secure.

Din uppdaterade betalningsinformation kommer att användas för din nästa abonnemangsdebitering.