Порака „HBO Max не е достапен“

HBO Max е достапна во одредени земји во Европа. За листа на земји, види Каде е достапен HBO Max?

Ако се наоѓаш во некоја од овие области и добиеш порака „HBO Max сè уште не е достапен во твојот регион“, можно е твојата IP-адреса да е блокирана или погрешно да се идентификува дека е надвор од област во која се нуди услугата на HBO Max. За да го решиш ова, обиди се со овие чекори:

Чекор 1: Одблокирај ја твојата IP-адреса

  • Оневозможи го твојот VPN, прокси или услугата за анонимизација за да не ти биде блокирана IP-адресата.

Чекор 2: Рестартирај ги твоите мрежни уреди.

Обиди се со рестартирање на модемот и рутерот. Еве како:

  1. Исклучи или извади го кабелот на уредот со HBO Max.
  2. Исклучи го напојувањето од твоите мрежни уреди (модем, рутер, итн.).
  3. Почекај 30 секунди.
  4. Повторно поврзи го напојувањето на твојот модем и почекај да се поврзе на интернет (околу една минута).
  5. Повторно поврзи го напојувањето на твојот рутер и почекај да се поврзе на интернет.
  6. Повторно вклучи го уредот со HBO Max.
  7. Отвори го HBO Max и обиди се да гледаш нешто.

Чекор 3: Контактирај со твојот давател на интернет-услуги

Ако имаш оневозможено VPN, прокси-услуги и услуги за анонимизација, побарај помош од твојот давател на интернет-услуги.

Чекор 4: Контактирај со нас

Ако се наоѓаш во поддржана земја или регион и сѐ уште ја добиваш пораката „HBO Max сѐ уште не е достапна во твојот регион“, собери ги следниве информации и контактирај нѐ:

  • Твојот давател на интернет-услуги (ДИУ)
  • Твојата IP-адреса (отвори прелистувач и напиши „која е мојата IP-адреса“ за да ја дознаеш)