Účet byl nalezen: Přidružení nebo vytvoření účtu

Při přidružení poskytovatele předplatného se může zobrazit obrazovka Účet byl nalezen. K tomu dojde, pokud zadáte e-mail, který se již používá.

Účet byl nalezen

Na obrazovce Účet byl nalezen jsou dvě možnosti:

Ověření e-mailové adresy (přidružení účtů)

Tato možnost přidruží účet, který jsme našli, k předplatnému HBO Max prostřednictvím vašeho televizního nebo mobilního operátora. Po výběru této možnosti zkontrolujte, zda vám do schránky nepřišel e-mail od odesílatele HBO Max (v předmětu je uvedeno „Tady je váš jednorázový kód“). Poté zadejte kód z e-mailu a vyberte možnost Přidružit účty. Pokud tento e-mail neobdržíte, projděte si téma Neobdrželi jste e-mail?

Po registraci a přidružení účtů vám bude HBO Max účtováno prostřednictvím účtu vašeho televizního, internetového nebo mobilního operátora. Pokud měl váš stávající účet aktivní předplatné, které je…

  • Vyúčtováno prostřednictvím nás (společností HBO Nordic AB nebo HBO Europe SRO) – předplatné zrušíme za vás.
  • Účtováno prostřednictvím jiného poskytovatele – předplatné zrušit nemůžeme. Abyste se vyhnuli dvojímu účtování, musíte předplatné spravovat.

Pokud provedete přidružení k účtu HBO Max, zachováte si své stávající profily, a to včetně nastavení, jako je Můj seznam, rodičovská kontrola a Pokračovat ve sledování. Nastavení vašeho profilu se neuloží, pokud je přidružený k účtu HBO GO nebo HBO Portugal.

Vytvoření nového účtu (bez přidružení účtů)

Tato možnost vytvoří nový účet HBO Max (neproběhne přidružení ke stávajícímu účtu, který jsme našli). Po výběru této možnosti budete vyzváni k zadání jiné e-mailové adresy. Váš nový účet HBO Max nebude mít předchozí nastavení účtu – například Můj seznam, rodičovskou kontrolu a Pokračovat ve sledování.

Nedostali jste e-mail?

Pokud jste neobdrželi e-mail „Tady je váš jednorázový kód“, postupujte následovně:

  • Vyhledejte ve všech složkách schránky e-mail od HBO Max (včetně složek Promo akcí a složka nevyžádané pošty).
  • Na obrazovce Zadejte kód vyberte tlačítko Znovu odeslat jednorázový kód a znovu zkontrolujte svůj e-mail.
  • Zkontrolujte e-mailovou adresu, která se zobrazí v horní části obrazovky Zadejte kód.