Prenos oddaj in filmov prek aplikacije HBO Max

Oddaje in filme lahko prenesete v telefon ali tablični računalnik in si jih ogledate pozneje, ko nimate vzpostavljene povezave s spletom.

Kako prenesem vsebino?

Za prenos vsebine potrebujete:

Vsebino prenesete na naslednji način:

  1. V telefonu ali tabličnem računalniku odprite aplikacijo HBO Max.
  2. Prepričajte se, da ste vpisani in imate vzpostavljeno povezavo z omrežjem Wi-Fi. Prenosi so privzeto omejeni na omrežje Wi-Fi. Če želite to spremeniti, tapnite ikono za profil > Nastavitve (zgoraj levo) > Možnosti videa in nato izklopite možnost Prenos samo prek omrežja Wi-Fi.
  3. Izberite epizodo ali film, ki ga želite prenesti. Za prenos je na voljo večina oddaj in filmov.
  4. Tapnite ikono za prenos (puščica, ki kaže navzdol).
  5. V krogu je prikazan napredek prenosa. To ikono lahko tapnete, če želite prekiniti in nadaljevati prenašanje. Za ogled napredka prenosa lahko tapnete tudi ikono za profil in nato Prenesene vsebine.

V računu imate lahko največ 30 prenesenih vsebin naenkrat (potekli elementi niso vključeni v to število). To velja za vse profile in naprave.

Ko začnete gledati preneseno vsebino, si jo morate do konca ogledati v 48 urah, saj bo nato potekla. Po poteku lahko preneseno vsebino obnovite ali izbrišete.

  • Zvok in podnapisi. Jezik zvoka in podnapisov lahko izberete, ko začnete gledati vsebino. Pri nekaterih oddajah in filmih boste morda jezik morali izbrati pred prenosom.
  • Kopije. V vašem računu je lahko največ 5 kopij iste oddaje ali filma (v vseh profilih in napravah).
  • Shranjevanje na kartico SD. Prenesene vsebine so shranjene v notranjem pomnilniku naprave (prenosov ni mogoče shraniti na kartico SD).
Kako si ogledam prenesene vsebine?

Ogled prenesenih vsebin:

  • Tapnite ikono za profil (spodnji rob v telefonih, levi rob v tabličnih računalnikih) in nato tapnite Prenosi (za ogled/predvajanje prenesene vsebine morate biti vpisani).

Ogled prenesene vsebine:

  • Tapnite ikono za profil, tapnite Prenesene vsebine in nato tapnite še ikono za predvajanje (trikotnik) na eni od prenesenih vsebin.

Prenesene oddaje in filme lahko predvajate tudi, kadar odpotujete v drugo državo. Za več informacij si oglejte Pretakanje vsebine aplikacije HBO Max na potovanju.

  • Koliko? V vašem računu je lahko skupaj 30 prenesenih vsebin (v vseh profilih in napravah). Ko je v računu 30 prenesenih vsebin, morate pred prenosom nove vsebine izbrisati nekaj prenesenih vsebin iz naprave. Če želite preveriti, katere mobilne naprave so uporabljale vaš račun, odprite svoj profil in izberite Upravljaj naprave.
  • Potek. Prenesene vsebine, ki si jih niste ogledali, potečejo po 30 dneh ali 48 urah po začetku gledanja (ali ko oddaja ali film ni več na voljo v storitvi HBO Max). Preneseno vsebino lahko po poteku obnovite ali izbrišete.
  • Ikona ključavnice. Ko odprete razdelek »Prenosi«, so v njem prikazane vse prenesene vsebine v napravi, ne glede na to, kateri profil je začel prenos. Osebe z otroškimi profili si ne morejo ogledati prenesenih vsebin, ki so omejene s starševskim nadzorom (ob teh prenesenih vsebinah bo prikazana ikona ključavnice).
Zakaj ne morem predvajati prenesene vsebine?

Če pri predvajanju prenesene vsebine prihaja do težav, upoštevajte ta navodila:

  1. Ko imate vzpostavljeno povezavo z internetom, tapnite ikono za profil in se prepričajte, da ste vpisani.
  2. Zaprite aplikacijo HBO Max.
  3. V telefonu ali tabličnem računalniku vklopite letalski način ali izklopite omrežje Wi-Fi.
  4. Odprite HBO Max. Odpreti bi se morala stran »Prenesene vsebine«.
  5. Tapnite ikono za predvajanje (trikotnik) na eni od prenesenih vsebin.
Pretakanje prek mobilnega omrežja

Če imate mobilno povezavo 3G ali hitrejšo, lahko vsebine aplikacije HBO Max pretakate prek mobilnega omrežja z uporabo mobilnih podatkov. Ker pa je za pretakanje videoposnetkov porabljena velika količina podatkov, vam priporočamo, da pretakanje omejite na povezave Wi-Fi.

Omejitev pretakanja prek mobilnega omrežja:

  1. V telefonu ali tabličnem računalniku odprite HBO Max in tapnite ikono za profil (po potrebi se vpišite).
  2. Tapnite ikono za nastavitve (zgoraj levo) in nato še Možnosti videa.

Če želite omejiti pretakanje na povezave Wi-Fi, vklopite možnost Pretakaj samo prek omrežja Wi-Fi.

Če želite pred pretakanjem prek mobilnega omrežja prejeti opozorilo, vklopite možnost Opozorilo o pretakanju prek mobilnega omrežja.

Spreminjanje kakovosti prenesene vsebine

Oddaje in filmi so privzeto preneseni v najvišji kakovosti za vašo napravo.

Če želite spremeniti kakovost prenesene vsebine:

  1. Tapnite ikono za profil in nato še ikono za nastavitve (zgoraj levo).
  2. Tapnite Možnosti videa.
  3. Tapnite Kakovost prenesene vsebine in nato izberite:
    • Najvišja kakovost: prenesite vsebino v najvišji kakovosti (večje datoteke, daljši čas prenosa).
    • Najhitrejši prenos: prenesite vsebino v nižji kakovosti (manjše datoteke, krajši čas prenosa).

Nastavitev za kakovost prenesene vsebine je uporabljena za vse profile v telefonu ali tabličnem računalniku. Najvišja kakovost prenesene vsebine je 1080p.

Kako obnovim prenesene vsebine?

Ko prenesena vsebina poteče, jo morate najprej obnoviti, da si jo lahko ogledate.

Če želite obnoviti preneseno vsebino:

  1. Tapnite ikono za profil in nato še Prenesene vsebine.
  2. Tapnite ikono !, ki je prikazana na potekli preneseni vsebini, in nato tapnite Obnovi (za obnovitev prenesene vsebine potrebujete internetno povezavo).

Zakaj je moja prenesena vsebina potekla?

  • Prenesene vsebine, ki si jih niste ogledali, potečejo 30 dni po prenosu (ali ko oddaja ali film ni več na voljo v storitvi HBO Max). Če želite izvedeti, kdaj bodo vaše prenesene vsebine potekle, odprite seznam »Prenosi«.
  • Ko začnete gledati preneseno vsebino, si jo morate do konca ogledati v 48 urah, saj bo nato potekla.
  • Preneseno vsebino lahko obnovite večkrat. Prenesene vsebine, ki niso več na voljo v storitvi HBO Max, potečejo samodejno in jih ni mogoče obnoviti.
Kako izbrišem prenesene vsebine?

Če želite izbrisati preneseno vsebino:

  1. Tapnite ikono za profil in nato še Prenosi.
  2. Tapnite Uredi.
  3. Tapnite X ob preneseni vsebini, da jo izbrišete. Če želite izbrisati vse prenesene vsebine, tapnite Počisti vse.
  4. Ko končate urejanje, tapnite Končano.