Движење низ апликацијата HBO Max

Почетен екран

Кога првпат ќе ја отвориш HBO Max, се наоѓаш на почетниот екран. Ова е местото каде што ќе најдеш одбрани серии и филмови, како и твојот список Продолжи со гледање, препораки (За тебе) и Мојот список.

Детски профили
За да дознаеш повеќе за детскиот почетен екран, види Детски профили и родителски контроли.

За да одиш на Почетен екран:

  • ТВ уред: Оди налево и избери ја иконата Почетен екран (куќа).
  • Компјутер: Избери ја иконата Мени (3 хоризонтални линии), а потоа избери Почетен екран.
  • Телефон или таблет: Допри на иконата Почетен екран (куќа).

За тебе (препораки)

„За тебе“ е ред на почетниот екран со препораки за емисии и филмови врз основа на она што го имаш гледано во минатото (само за профили за возрасни). Може да почнеш да гледаш нешто од овој ред или да додадеш препорака за емисија или филм во Мојот список за да гледаш подоцна.

Прелистај

Ако не сте сигурни што сакате да гледате, изберете ја иконата Прелистај (3 хоризонтални линии).

Овде можеш да прелистуваш од продукцијата Originals, што има ново (Тукушто додадено) и по жанр (на пр. акција или комедија). Откако ќе избереш жанр, можеш да ги стесниш резултатите со избирање од хоризонталното мени (на пр. Одбрано, Тукушто додадено). На пример, од менито Прелистај може да избереш Комедија, а потоа Серии за да ги видиш сите комични серии.

Ако активниот профил е Детски профил, може да прелистуваш по возрасна група (на пр. Возраст: 10-12), Тукушто додадено, Анимација или да прелистуваш по ликови.

Пребарај

Ако знаеш што сакаш да гледаш, може да ја користиш опцијата Пребарај. Избери ја иконата Пребарај (лупа) и потоа напиши име на серијата, наслов на филмот или епизодата, режисер, писател, лик, бренд (нпр. HBO или DC), жанр или актер или актерка. Како што пишуваш, ќе почнат да се појавуваат совпаѓања. Резултатите од пребарувањето вклучуваат само серии и филмови што може да се гледаат на активниот профил. За да дознаеш повеќе, види Прелистување и пребарување.

Не можеш да се одлучиш која епизода да ја гледаш? За да пуштиш епизода по случаен избор, побарај серија што ти се допаѓа, а потоа изберете Измешај на страницата за опис на серијата. Измешај е достапно со одредени серии (на пр. цртани и ситкоми) на компјутери и некои телевизиски уреди. Остани со нас бидејќи додаваме Измешај на повеќе уреди.

Профил

Избери ја иконата на твојот профил за да менуваш, додаваш или управуваш со профили. Профилот е исто така местото каде што може да пристапиш до Моите работи (Мојот список и Продолжи со гледање). Твојата Претплата (податоци за наплата), Родителски контроли и твојата Сметка се достапни или во Поставки.

Центри

Центрите ти овозможуваат да прелистуваш серии и филмови од еден бренд, на пр. HBO или DC.