Поддржани уреди на HBO Max

HBO Max е достапен на следниве уреди:

Кој уред го користиш?

Поддржани се следниве телефони или таблети:

Android телефон или таблет
 • Повеќето Android телефони и таблети со Android OS 5 или понова верзија

Инсталација: На твојот уред Apple, отвори ја Аpp Store и пребарај за HBO Max. Потоа, избери HBO Max, а потоа избери ја опцијата за преземање.

Најава или регистрација: Отворете ја HBO Max и избери Најава ce или Претплати се веднаш.

Инсталирање HBO Max од кое било друго место освен преку оригиналната апликација Google Play не е поддржано. Huawei телефони и таблети повеќе не се поддржани.

iPhone, iPad и iPod Touch
 • Apple iPhone, iPad и iPod Touch со iOS 14 и iPad OS 14 или понова верзија

Инсталација: На вашиот уред Apple, отворете ја Аpp Store и пребарајте за HBO Max. Потоа, изберете HBO Max, а потоа изберете ја опцијата за преземање.

Ажурирај го софтверот на твојот уред

За подобро искуство при гледање, ажурирај го софтверот на твојот iPhone или iPad на најновата верзија. Еве како:

 • Отвори Поставки на уредот Apple, потоа избери Општо Ажурирање на софтверот. За повеќе информации, оди на написот на Apple „Ажурирај го твојот iPhone или iPad“.
 • Ако не можеш да го ажурираш твојот iPhone, iPad или iPod Touch на iOS 14 или на понова верзија, обиди се да се префрлиш на друг поддржан уред за подобро искуство.

Најава или регистрација: Отворете го HBO Max и изберете Најава или Регистрирајте се сега.

Следниве компјутери се поддржани:

 • Компјутер со Windows 7 или понова верзија
 • Mac со macOS 10.10 (Yosemite) или понова верзија
 • Google Chromebook со прелистувач Chrome верзија 95 или понова

Следниве веб-прелистувачи се официјално поддржани:

 • Најновата верзија на Chrome или Firefox
 • Најновата верзија на Microsoft Edge за Windows
 • Safari верзија 12 или понова

Можете да гледате HBO Max на различни прелистувачи. За најдобро искуство, користете официјално поддржан прелистувач.

Не треба да инсталираш апликација. Наместо тоа, одина HBOMax.com и избери Најави ce или Претплати се веднаш (горе десно).

HBO Max е поддржан на следниве телевизиски уреди:

Android TV
 • Android TV со Android OS 5 или понова верзија

За да инсталираш: на Android TV отвори ја Play Store и пребарај HBO Max. Потоа, избери ја HBO Max и избери една од овие опции:

 • Претплати се и инсталирај: Започни нова претплата на HBO Max и инсталирај ја апликацијата HBO Max.
 • Инсталирај: Инсталирај ја апликацијата HBO Max.

Апликацијата HBO Max е поддржана на уреди што имаат сертификат за Google Play и Dolby, инсталирани преку оригиналната апликација Google Play. Инсталирање HBO Max од кое било друго место освен преку оригиналната апликација Google Play не е поддржано.

Најава или регистрација: Отвори ја HBO Max и избери Најави се или Претплати се веднаш.

Apple TV
 • Apple TV 4K или Apple TV HD со најновиот софтвер tvOS

Инсталација: На твојот Apple TV, отвори ја App Store и пребарај за HBO Max. Потоа, избери ја HBO Max. Потоа, изберете HBO Max, а потоа избери ја опцијата за преземање.

Најава или регистрација: Отвори ја HBO Max и избери Најави се или Претплати се веднаш.

LG TV
 • LG TVs со webOS 3.5 или понова верзија

Инсталација: На LG TV, отвори ја LG Content Store и пребарај за HBO Max. Потоа избери ја апликацијата HBO Max и избери Инсталирај. Ако HBO Max не е во LG Content Store, твојот LG TV може да не е поддржан

Најава или регистрација: Отвори ја HBO Max и избери Најави се или Претплати се веднаш.

PlayStation (во одредени земји)
 • PlayStation 4 и PlayStation 5

Инсталација:

 • PlayStation 4: Оди на PlayStation Store и пребарај за „HBO Max“. Потоа, избери HBO Max и избери Преземи.
 • PlayStation 5: На твојот PlayStation 5, оди на Медиуми > Сите апликации и пребарај за HBO Max. Потоа, избери HBO Max и избери Преземи.

Најава или регистрација: Отвори ја HBO Max и избери Најави се. Или, ако треба да се регистрираш, види Како да се регистрирам?

Samsung TV
 • Модели Samsung TV 2016 или понови

Инсталација: На твојот Samsung TV, избери Апликации, а потоа пребарај за HBO Max. Потоа, избери ја и преземи ја HBO Max. Ако HBO Max не е во продавницата за апликации на Samsung, твојот Samsung TV може да не е поддржан.

Најава или регистрација: Отвори ја HBO Max и избери Најави се. Или, ако треба да се регистрираш, види Како да се регистрирам?

Vodafone TV (во одредени земји)

Апликацијата HBO Max е достапна на следните уреди на Vodafone TV во Чешка Република, Унгарија, Португалија и Романија:

 • Vodafone TV Gen 1, Gen 2 и Gen 3

Притисни го копчето Почетна страница или Мени на далечинскиот управувач на Vodaphone TV, потоа оди во Апликации и избери HBO Max. Сега, може да се најавиш и да започнеш со гледање. Или, ако треба да се регистрираш, види Како да се регистрирам?

Конзола Xbox (во одредени земји)
 • Xbox One
 • Xbox серија X/S

За да инсталираш: Оди на Store на твојата конзола Xbox и пребарај за HBO Max. Потоа, избери HBO Max и избери Инсталирај.

Најава или регистрација: Отвори ја HBO Max и избери Најави се. Или, ако треба да се регистрираш, види Како да се регистрирам?

Други начини за гледање на телевизорот

Ако немаш некој од уредите наведени погоре, еве неколку други начини за гледање на телевизор: