Meddelandet "Innehållet är inte tillgängligt"

Om du får felmeddelandet "Innehållet är inte tillgängligt" när du försöker titta på något så provar du följande steg:

Steg 1: Spela en annan serie eller film

Prova att spela en annan serie eller film på samma enhet.

Om du får samma fel så väljer du enheten du använder nedan och provar felsökningsstegen:

Annars provar du nästa steg.

Steg 2: Prova en annan enhet

Prova att spela serien eller filmen som inte går att spela upp på en annan enhet som stöds.

Om du får samma fel så meddelar du oss vilket avsnitt eller film som inte kan spelas. För detta använder du vårt Kontakta oss-formulär (Välj ett ämne och därefter e-post).