HBO Max laddar långsamt, buffrar eller pausar

Många faktorer kan påverka videouppspelningen, inklusive nätverksbandbredd, anslutningshastighet och tillgängligt minne på enheten.

Vilken enhet använder du?

Om videon ofta buffrar eller är av dålig kvalitet kan du prova de här stegen:

Steg 1: Uppdatera HBO Max

Se till att du har den senaste versionen av HBO Max-appen:

• Android: Öppna Play Store på din Android-enhet och sök efter HBO Max. Om en uppdatering är tillgänglig så trycker du på Uppdatera.
  • iOS: Öppna App Store på din Apple-enhet och sök efter HBO Max. Om en uppdatering är tillgänglig så trycker du på Uppdatera.

Steg 2: Växla till WiFi

Om du använder en mobil dataanslutning kan du ansluta till ett trådlöst nätverk för att se om uppspelningen förbättras (gå till Inställningar på enheten för att ansluta till ett WiFi-nätverk).

Steg 3: Testa din anslutningshastighet

Om videon ofta buffrar eller har dålig kvalitet ska du testa hastigheten på din internetanslutning:

• Android: Ladda ner en app för att testa internethastigheten från Google Play Store och testa din anslutningshastighet.
  • iOS: Ladda ner en app för att testa internethastigheten från Apple App Store och testa din anslutningshastighet.

För att streama HD-videor behöver du en minsta nedladdningshastighet på 5 Mbit/s.

Steg 4: Minska aktiviteten i ditt nätverk

Om andra personer använder samma nätverk kan du be dem att tillfälligt avbryta sin aktivitet. Detta kommer att tilldela så mycket bandbredd som möjligt för streaming HBO Max.

Steg 5: Starta om dina enheter

1. Stäng av eller koppla ur telefonen eller surfplattan med HBO Max.
  2. Koppla bort strömmen från nätverksenheterna (modem, router, o.s.v.).
  3. Vänta 30 sekunder.
  4. Anslut strömmen till modemet igen och vänta tills det är anslutet till Internet (tar ungefär en minut).
  5. Anslut strömmen till routern igen och vänta tills den ansluter till Internet.
  6. Slå på din telefon eller surfplatta. Öppna sedan HBO Max och se om problemet är löst.

Steg 6: Prova en annan enhet

Prova att streama HBO Max på en annan enhet som stöds som är ansluten till samma nätverk. Detta hjälper dig att avgöra om problemet är relaterat till ditt nätverk eller en specifik enhet.

Om videon ofta buffrar eller är av dålig kvalitet kan du prova de här stegen:

Steg 1: Kontrollera din webbläsare

Se till att du använder en webbläsare som stöds.

Om din webbläsare stöds så uppdaterar du din webbläsare till den senaste versionen. För att få reda på hur du gör detta söker du på internet efter "uppdatering" + namnet på din webbläsare (d.v.s. uppdatering av Chrome).

Steg 2: Testa din anslutningshastighet

Testa din internetanslutning för att se till att du har en minsta nedladdningshastighet på 5 Mbit/s. Du gör detta genom att öppna en webbläsare och söka efter "Test av internethastighet". Om din nedladdningshastighet inte uppfyller minimikravet så kontaktar du din internetleverantör för felsökning av din anslutningshastighet.

Steg 3: Prova en annan webbläsare

Prova att använda en annan webbläsare som stöds. Om videor spelas upp framgångsrikt med en annan webbläsare så kontrollerar du din webbläsarkonfiguration:

• Se till att kakor från tredje part är aktiverade.
  • Inaktivera annonsblockeringsprogram.
  • Stäng av privat surfning eller inkognitoläge.
  • Inaktivera webbläsarplugins och tillägg.

Stäng och öppna din webbläsare igen och prova därefter att spela upp en video igen.

Steg 4: Minska aktiviteten i nätverket

Om andra personer använder samma nätverk kan du be dem att tillfälligt avbryta sin aktivitet. Detta kommer att tilldela så mycket bandbredd som möjligt för streaming HBO Max.

Steg 5: Starta om dina enheter

Starta om din dator och nätverksenheter. Gör så här:

1. Stäng alla appar och starta om datorn.
  2. Koppla bort strömmen från nätverksenheterna (modem, router, o.s.v.).
  3. Vänta 30 sekunder.
  4. Anslut strömmen till modemet igen och vänta tills det är anslutet till Internet (tar ungefär en minut).
  5. Anslut strömmen till routern igen och vänta tills den ansluter till Internet.
  6. Slå på datorn och gå till HBOMax.com och spela upp en video för att se om problemet är löst.

Steg 6: Prova en kabelanslutning

För bäst prestation, prova att använda en trådbunden anslutning till din dator. För att göra detta, anslut din dator till din router med en Ethernet-kabel.

Se till att kablarna till dina nätverksenheter (modem, router, o.s.v.) är tätt anslutna vid båda anslutningspunkterna. En lös koaxial- eller Ethernet-kabel kan försvaga signalen.

Mer felsökning av webbläsare

Om videon ofta buffrar eller är av dålig kvalitet kan du prova de här stegen:

Steg 1: Uppdatera HBO Max

Se till att du har den senaste versionen av HBO Max. För att göra detta öppnar du appbutiken på din enhet och söker efter HBO Max. Om det finns en appuppdatering så laddar du ner uppdateringen.

Steg 2: Testa din anslutningshastighet

Om videon ofta buffrar eller har dålig kvalitet ska du testa hastigheten på din internetanslutning:

• Android TV: Gå till Appar på din Android TV och ladda ner en internethastighetstestapp för att testa din anslutningshastighet (eller testa din hastighet från en dator i samma nätverk). Du gör detta genom att öppna en webbläsare på din dator och söka efter "internethastighetstest".
  • Apple TV: Ladda ner en internethastighetstestapp på din Apple TV för att testa din anslutningshastighet (eller testa din hastighet från en dator i samma nätverk). Du gör detta genom att öppna en webbläsare på din dator och söka efter "internethastighetstest".
  • LG Smart TV: Testa din nedladdningshastighet från en dator på samma nätverk som din LG Smart TV. Du gör detta genom att öppna en webbläsare på din dator och söka efter "internethastighetstest".
  • PlayStation 4: På ditt PlayStation 4 går du till Inställningar > Nätverk > Internet Anslutningstest.
  • PlayStation 5: På ditt PlayStation 5 går du till Inställningar > Nätverk > Anslutningsstatus > Visa anslutningsstatus > Anslutningshastighet.
  • Samsung TV: Testa din nedladdningshastighet från en dator på samma nätverk som din Samsung TV. Du gör detta genom att öppna en webbläsare på din dator och söka efter "internethastighetstest".
  • Xbox-konsol: Kör Xbox-hastighetstestet. Du finner information om hur du gör detta i Xbox hastighetstest.

För att streama HD-videor behöver du en minsta nedladdningshastighet på 5 Mbit/s. För bäst upplevelse vid streaming i 4k rekommenderar vi en nedladdningshastighet på 50+ Mbit/s.

Steg 3: Minska aktiviteten i ditt nätverk

Om andra personer använder samma nätverk kan du be dem att tillfälligt avbryta sin aktivitet. Detta kommer att tilldela så mycket bandbredd som möjligt för streaming HBO Max.

Steg 4: Starta om dina enheter

1. Stäng av eller koppla ur enheten med HBO Max.
  2. Koppla bort strömmen från nätverksenheterna (modem, router, o.s.v.).
  3. Vänta 30 sekunder.
  4. Anslut strömmen till modemet igen och vänta tills det är anslutet till Internet (tar ungefär en minut).
  5. Anslut strömmen till routern igen och vänta tills den ansluter till Internet.
  6. Slå på enheten med HBO Max och se om problemet är löst.

Steg 5: Prova en annan enhet

Prova att streama HBO Max på en annan enhet som stöds som är ansluten till samma nätverk. Detta hjälper dig att avgöra om problemet är relaterat till ditt nätverk eller en specifik enhet.

Steg 6: Prova en kabelanslutning

För bästa prestanda ska du försöka ansluta din streamingenhet till din router med en Ethernet-kabel (istället för att använda en trådlös anslutning).

Se till att kablarna till dina nätverksenheter (modem, router, o.s.v.) är tätt anslutna vid båda anslutningspunkterna. En lös koaxial- eller Ethernet-kabel kan försvaga signalen.