Lägga till, hantera och byta profiler

När du loggar in på HBO Max ser du skärmen Vem tittar på? Här kan du välja vem som tittar och hanterar profiler för personer i ditt hushåll.

Profiler hjälper dig att hålla reda på vad du har tittat på (så att du kan fortsätta titta där du slutade) och vad du vill titta på (Min lista).

Lägga till en profil

Du kan lägga till profiler för vuxna och barn i ditt hushåll. Ditt konto kan ha totalt 5 profiler. Det finns två typer av profiler: Vuxna och Barn.

Lägga till en vuxenprofil
  1. Gör något av följande:
    • TV-enhet: Choose your profile icon in the upper-left corner.
    • Telefon eller surfplatta: Välj profilikonen (nedre kanten på telefoner, vänster kant på surfplattor).
    • Dator: Välj din profilikon i det övre högra hörnet.
  2. Välj Byt profil.
  3. Välj Lägg till vuxen.
  4. Gör något av följande:
    • Telefon eller surfplatta: Tryck på kameraikonen och välj sedan att ta ett foto, ladda upp en bild eller välja en karaktär (för mer information, se lägga till profilbilder). Välj därefter en färg och ange ett namn.
    • TV eller dator: Ange ett namn och välj en färg (du kan lägga till profilbilder senare).
  5. Välj Spara.
Lägga till en barnprofil
  1. Gör något av följande:
    • TV-enhet: Välj din profilikon i det övre vänstra hörnet.
    • Telefon eller surfplatta: Välj profilikonen (nedre kanten på telefoner, vänster kant på surfplattor).
    • Dator: Välj din profilikon i det övre högra hörnet.
  2. Choose Byt profil.
  3. Choose Lägg till barn. Om ditt konto inte har en PIN-kod kommer du bli ombedd att skapa en.
  4. Gör något av följande:
    • Telefon eller surfplatta: Tryck på kameraikonen och välj sedan att ta ett foto, ladda upp en bild eller välja en karaktär (för mer information, se lägga till profilbilder). Välj därefter en färg och ange ditt barns namn och födelsedatum (månad och år).
    • TV eller dator: Ange ditt barns namn och födelsedatum (månad och år) och välj därefter en färg (du kan lägga till profilbilder senare).
  5. Välj Nästa.
  6. Välj innehållsbetyg som ditt barn kan titta på. Filmer och TV-program med ett betyg över ditt val kan inte ses av den här profilen. Som standard kan ditt barn inte byta till en annan profil (utan din pinkod).
  7. Välj Spara.

När en barnprofil är aktiv ser du startsidan för barn. För mer information, se Allt om barnprofiler.

Byta profiler

Så här byter du till en annan profil:

1. Gör något av följande:
    • TV-enhet: Välj din profilikon i det övre vänstra hörnet.
    • Telefon eller surfplatta: Välj profilikonen (nedre kanten på telefoner, vänster kant på surfplattor).
    • Dator: Välj din profilikon i det övre högra hörnet.
  2. Välj Byt profil.
  3. Välj en profil. Barnprofiler har en låsikon. Ett stängt lås betyder att ditt barn inte kan byta till en annan profil (en PIN-kod behövs), medan ett öppet lås betyder att ditt barn kan byta till en annan profil.

När du byter till en barnprofil ser du startsidan för barn. För mer information, se Allt om barnprofiler.

Vem tittar-skärmen

Här är vad som händer när du öppnar HBO Max:

• TV eller dator: Om den senaste profilen som användes var en barnprofil kommer HBO Max öppnas med denna profil. Om den senaste profilen var en vuxenprofil ser du skärmen "Vem tittar" när du öppnar HBO Max.
  • Telefon eller surfplatta: HBO Max öppnas alltid med den senaste profilen som använts (du ser inte skärmen "Vem tittar").

Redigera en profil

Det finns två typer av profiler: Vuxna och Barn. På skärmen "Vem tittar?" har barnprofiler en låsikon.

Så här redigerar du en profil:

1. Välj din profilikon.
  2. Välj Byt profil.
  3. Välj Hantera profiler.
  4. Välj en profil. Barnprofiler har en låsikon.
  5. Barnprofil: Ange din PIN-kod och välj Enter.
  6. Så här ändrar du profilbilden:
    • Telefon eller surfplatta: Tryck på kameraikonen och välj sedan att ta ett foto, ladda upp en bild eller välj en karaktär. Om du väljer "Ta foto" eller "Ladda upp från enhet" måste du ge HBO Max åtkomst till din kamera eller ditt fotobibliotek.
  7. Barnprofil: Du kan ändra ditt barns namn och födelsedatum, och även de kategorier de får titta på. Om du vill att ditt barn inte ska kunna byta till en annan profil markerar du kryssrutan Kräv PIN-kod för att byta profil.
  8. Vuxenprofil: Redigera namnet eller välj en annan ramfärg.
  9. Välj Spara.

Radera en profil

1. Välj din profilikon.
  2. Välj Byt profil.
  3. Välj Hantera profiler.
  4. Välj en profil. Barnprofiler har en låsikon
  5. Barnprofil: Ange din PIN-kod och välj Enter.
  6. Välj Radera profil (längst ner på skärmen). Du kan inte radera din primära profil, men du kan redigera den (se föregående avsnitt).
  7. Välj Radera för att bekräfta. Detta kommer radera profilen och dess information såsom Min lista och Fortsätt titta.

Lägga till en profilbild

Du kan lägga till en profilbild eller en karaktär i din profil. Gör så här:

1. Öppna HBO Max-appen på din telefon eller surfplatta.
  2. Tryck på profilikonen (nedre kanten på telefoner, vänster kant på surfplattor).
  3. Tryck på Byt profil.
  4. Tryck på Hantera profiler.
  5. Välj en profil.
  6. Barnprofil: Ange din PIN-kod och tryck på Enter.
  7. Tryck på kameraikonen och välj sedan att ta ett foto, ladda upp en bild eller välj en karaktär. Om du väljer "Ta foto" eller "Ladda upp från enhet" måste du ge HBO Max åtkomst till din kamera eller ditt fotobibliotek
  8. Ta ett foto, välj en bild att ladda upp eller välj en karaktär.
  9. Tryck på Spara.

Din profilbild ska visas på alla enheter.

Om profilbilder

• Vuxen- och barnprofiler har var och en ett eget bibliotek med karaktärer att välja mellan.
  • Den maximala filstorleken för en profilbild är 10 MB (om du laddar upp en bild som är större än 10 MB sparas inte bilden med din profil).
  • Om du vill ta bort en karaktär eller en bild trycker du på ikonen Kamera och väljer sedan Ta bort karaktär eller Ta bort foto.
  • För att begära en karaktär från en HBO Max-serie eller film, använd vårt formulär för feedback.