Lägga till, hantera och byta profiler

Profiler hjälper dig att hålla reda på vad du har tittat på och vad du vill titta på(Min lista).

Det finns två typer av profiler: Vuxna och Barn. Du kan lägga till profiler för alla i ditt hushåll. Ditt konto kan ha totalt 5 profiler.

Vodafone TV TiVo-box
HBO Max-appen på Vodafone TV TiVo-boxen har inte stöd för flera profiler.
Lägga till en profil
  1. Välj din profil (uppe till vänster på tv-apparater, uppe till höger på andra enheter).
  2. Välj Byt profil.
  3. Välj om du vill lägga till en vuxen- eller barnprofil.
    Första barnprofilen? Du blir ombedd att skapa en PIN-kod. PIN-koden hindrar ditt barn från att ändra de föräldrakontroller som du har ställt in.
  4. Gör en av följande:
    • Telefon eller surfplatta: Tryck på kamerasymbolen Uppdatera profilbilden och välj sedan att ta ett foto, ladda upp en bild eller välja en karaktär (för mer information, se Lägg till en profilbild nedan). Välj sedan en färg och ange ett namn (för en vuxenprofil) eller ange ditt barns namn och födelsedatum (för en barnprofil).
    • TV eller dator: Ange ett namn och välj en färg (för en vuxenprofil) eller ange ditt barns namn och födelsedatum (för en barnprofil). Du kan lägga till en profilbild senare.
  5. Barnprofil: Välj Nästa. Välj sedan vilka innehållsklassificeringar som ditt barn kan titta på. Filmer och TV-program med ett betyg över ditt val kan inte ses av den här profilen. Som standard kan ditt barn inte byta till en annan profil (utan din pinkod).
  6. Välj Spara.

När en barnprofil är aktiv ser du startsidan för barn. För mer information, se Allt om barnprofiler.

Byt profiler
  1. Välj din profil (uppe till vänster på tv-apparater, uppe till höger på andra enheter).
  2. Välj Byt profil.
  3. Välj en profil. Barnprofiler har en låsikon. Ett stängt lås (stängt hänglås) betyder att ditt barn inte kan byta till en annan profil (en PIN-kod behövs), medan ett öppet lås (öppet hänglås) betyder att ditt barn kan byta till en annan profil.

Obs  Om du har problem med att ange din PIN-kod så trycker du på knappen Välj eller OK på fjärrkontrollen för att öppna tangentbordet på skärmen.

När du byter till en barnprofil ser du startsidan för barn. För mer information, se Allt om barnprofiler.

Skärmen ”Vem tittar”

När du loggar in visas skärmen Vem tittar. Här kan du välja vem som tittar och hantera dina profiler.

Här är vad som händer när du öppnar HBO Max:

• TV eller dator: Om den senaste profilen var en vuxenprofil ser du skärmen "Vem tittar" när du öppnar HBO Max. Om den senaste profilen som användes var en barnprofil kommer HBO Max öppnas med denna profil.
  • Telefon eller surfplatta: HBO Max öppnas alltid med den senaste profilen som använts (du ser inte skärmen "Vem tittar").
Redigera en profil
  1. Välj din profil.
  2. Välj Byt profil och sedan på Hantera profiler (du kan behöva bläddra nedåt).
  3. Välj en profil. Barnprofiler har en låsikon (stängt hänglås).
  4. Barnprofil: Ange din PIN-kod och välj Enter. Om du har problem med att ange din PIN-kod så trycker du på knappen Välj eller OK på fjärrkontrollen för att öppna tangentbordet på skärmen.
  5. Så här ändrar du profilbilden:
    • Telefon eller surfplatta: Tryck på kameraikonenUppdatera profilbilden och välj sedan att ta ett foto, ladda upp en bild eller välj en karaktär. Om du väljer att ta eller ladda upp ett foto måste du ge HBO Max tillgång till din kamera eller ditt fotobibliotek.
    • Dator: Välj din profilbild och välj sedan en karaktär.
  6. Gör en av följande:
    • Vuxenprofil: Ändra namnet eller ramens färg.
    • Barnprofil: Du kan ändra ditt barns namn och födelsedatum, och även de kategorier de får titta på. Om du vill att ditt barn inte ska kunna byta till en annan profil markerar du kryssrutan Kräv PIN-kod för att byta profil.
  7. Välj Spara.
Radera en profil
  1. Välj din profil.
  2. Välj Byt profil och sedan på Hantera profiler (du kan behöva bläddra nedåt).
  3. Välj en profil. Barnprofiler har en låsikon (stängt hänglås).
  4. Barnprofil: Ange din PIN-kod och välj Enter. Om du har problem med att ange din PIN-kod så trycker du på knappen Välj eller OK på fjärrkontrollen för att öppna tangentbordet på skärmen.
  5. Välj Radera profil (längst ner på skärmen). Du kan inte radera din primära profil, men du kan redigera den (se föregående avsnitt).
  6. Välj Radera för att bekräfta. Detta kommer radera profilen och dess information såsom Min lista och Fortsätt titta.
Lägg till en profilbild
  1. Öppna HBO Max på din telefon eller surfplatta och tryck sedan på din profil (uppe till höger).
  2. Tryck på Byt profil och sedan på Hantera profiler (du kan behöva bläddra nedåt).
  3. Välj en profil.
  4. Barnprofil: Ange din PIN-kod och tryck på Enter.
  5. Tryck på kameraikonen och välj sedan att ta ett foto, ladda upp en bild eller välj en karaktär. Om du väljer att ta eller ladda upp ett foto måste du ge HBO Max tillgång till din kamera eller ditt fotobibliotek.
  6. Ta ett foto, välj en bild att ladda upp eller välj en karaktär.
  7. Tryck på Spara.

Din profilbild ska visas på alla enheter.

Saker att veta

• Vuxen- och barnprofiler har var och en ett eget bibliotek med karaktärer att välja mellan.
  • Den maximala filstorleken för en profilbild är 10 MB (om du laddar upp en bild som är större än 10 MB sparas inte bilden med din profil).
  • Om du vill ta bort en karaktär eller en bild trycker du på ikonen KameraUppdatera profilbilden och väljer sedan Ta bort karaktär eller Ta bort foto.
  • För att begära en karaktär från en HBO Max-serie eller film, använd vårt formulär för feedback.