Varför debiterades jag för en gratis provperiod?

Vissa HBO Max-abonnemang och kampanjerbjudanden inkluderar en gratis provperiod. Här är några anledningar till att du kan se en debitering efter att du startat ett abonnemang:

• Erbjudandet inkluderar inte en gratis provperiod. Om ditt abonnemang eller kampanjerbjudande inte inkluderar en gratis provperiod så debiteras du för HBO Max när du registrerar dig. En gratis provperiod ingår för närvarande inte när du skapar ett konto på HBO Max via App Store eller HBOMax.com.
  • Inte berättigad till en gratis provperiod. Om din prenumeration eller ditt kampanjerbjudande inkluderar en gratis provperiod så nämns behörighetskriterierna när du registrerar dig. Vissa erbjudanden är till exempel endast tillgängliga för nya HBO Max-abonnenter. Om du tror att du har debiterats felaktigt så kontaktar du din faktureringsleverantör för hjälp (se Vem fakturerar mig nedan).
  • Reserverat belopp. Om du ser en väntande debitering på din betalningsmetod efter att du startat en gratis provperiod så är det troligtvis ett reserverat belopp (se Vad är ett reserverat belopp nedan).
Vem fakturerar mig?
Gör en av följande saker för att få reda på vem som fakturerar dig:
  • Telefon eller surfplatta: Öppna HBO Max-appen och tryck därefter på profilikonen (nedre kanten på telefoner, vänstra kanten på surfplattor). Tryck på ikonen för inställningar (uppe till vänster) och därefter på Abonnemang.
  • Dator: Gå till HBOMax.com och logga in (om nödvändigt). Välj din profilikon (uppe till höger) och därefte Abonnemang.
  • LG TV eller PlayStation: Choose the Settings icon (lower left) and then choose Konto.
  • Annan TV-enhet: Öppna HBO Max-appen, välj ikonen för inställningar (nere till vänster) och därefter Konto.
  • HBOMax.com/account: Gå till HBOMax.com/account och logga in på ditt HBO Max-konto.
  • Kontoutdrag: Granska ditt kontoutdrag för en HBO Max-abonnemangsdebitering. (Om ditt abonnemang är en del av ett TV-paket eller en trådlös plan kommer du inte att se en individuell debitering för HBO Max.)

Vad är ett reserverat belopp?

Om din faktureringsleverantör erbjuder en gratis provperiod kan din leverantör verifiera din betalningsmetod med hjälp av ett reserverat belopp på ditt kort (beloppet varierar beroende på leverantör). Detta görs för att se till att din betalningsmetod är giltig och kan debiteras framgångsrikt i framtiden (när din kostnadsfria provperiod är över).

Detta reserverade belopp är tillfälligt och bör försvinna inom 7-10 dagar (tiden det tar att ta bort ett reserverat belopp varierar beroende på finansinstitut). Det reserverade beloppet är inte en debitering men kan påverka ditt tillgängliga saldo. Du kan kontakta ditt finansinstitut för att få reda på när det reserverade beloppet försvinner och när beloppet återvänder till ditt tillgängliga saldo.