Titta på HBO Max i 4K HDR

Du kan titta på följande filmer i 4K Ultra HD, HDR 10 och Dolby Vision på utvalda enheter.

• 8-Bit Christmas
  • The Conjuring: The Devil Made Me Do It
  • Dune
  • Godzilla vs Kong
  • In the Heights
  • The Matrix
  • The Matrix Reloaded
  • The Matrix Revolutions
  • Malignant
  • Mortal Kombat
  • No Sudden Move
  • Reminiscence
  • Space Jam: A New Legacy
  • The Suicide Squad
  • Those Who Wish Me Dead
  • Tom & Jerry
  • Wonder Woman 1984
  • Zack Snyder’s Justice League
  • Zack Snyder's Justice League: Justice is Gray

Filmer tillgängliga i 4K HDR finns även i HD på alla enheter som stöds.

HBO Max spelar upp ljud och video av högsta kvalitet för din enhet.

Vad du behöver

Här är vad du behöver för att streama i 4K HDR med Dolby Atmos-ljud:

Dolby Atmos är endast tillgängligt med det engelska ljudspåret. Alla enheter måste ha stöd för HDMI 2.0 och HDCP 2.2 (din TV, mediaspelare, ljud-/videomottagare, kablar, adaptrar och andra anslutna enheter).

Om du uppfyller ovanstående krav och titeln är tillgänglig i 4K bör HBO Max automatiskt spela titeln i 4K HDR. HBO Max justerar automatiskt videokvaliteten baserat på ditt nätverks bandbredd och anslutningshastighet (du kan inte justera upplösningen manuellt i HBO Max).

Om titeln inte verkar spelas upp i 4K HDR kan du prova följande:

Steg 1: Kontrollera dina enheter

Se till att din TV har stöd för 4K-upplösning och HDR 10. För att göra detta hittar du ditt TV-modellnummer och söker därefter på internet efter information om din TV:s upplösning.

Enhet med stöd för 4K

Du kan titta på i 4K på följande enheter:

Vi arbetar på att lägga till fler enheter och 4K-filmer framöver.

Obs  Dolby Atmos är endast tillgängligt på Apple TV 4K och med det engelska ljudspåret.

Steg 2: Uppdatera HBO Max

Se till att du har den senaste versionen av HBO Max. För att göra detta öppnar du appbutiken på din enhet och söker efter HBO Max. Om det finns en appuppdatering väljer du att uppdatera eller ladda ner uppdateringen. För mer hjälp, se Steg 1 på sidan Felsökning av TV.

Steg 3: Testa din internethastighet

Se till att din nedladdningshastighet är minst 25 Mbit/s. HBO Max justerar automatiskt videokvaliteten baserat på din anslutnings nedladdningshastighet. Om din nedladdningshastighet är mindre än 25 Mbit/s kommer serien eller filmen inte att streama i 4K HDR.

Högre hastigheter ger en mer konsekvent 4K HDR-streaming. För bästa upplevelse rekommenderar vi en enhet med en nedladdningshastighet på 50+ Mbit/s.

Testa din anslutningshastighet

För att få reda på hur du testar din anslutningshastighet går du till sidan Felsökning av TV och väljer din TV-enhet.

Prova en kabelanslutning

Om du upplever långsamma eller inkonsekventa hastigheter över WiFi provar du att ansluta din enhet till din router med en Ethernet-kabel.

Minska aktiviteten i ditt nätverk

Om andra personer använder samma nätverk kan du be dem att tillfälligt avbryta sin aktivitet. Detta kommer att tilldela så mycket bandbredd som möjligt för streaming.

Steg 4: Prova med en annan kabel eller HDMI-port

Om du använder en streamingspelare (t.ex. Apple TV):

• Se till att du använder en höghastighets 4K HDMI-kabel.
  • Se till att din HDMI-kabel är ansluten till en HDCP 2.2-kompatibel HDMI-port på din TV eller ljud-/videomottagare. HDCP 2.2 kanske inte stöds av alla HDMI-portar på din TV (se bruksanvisningen för att ta få på vilken HDMI-port som är HDCP 2.2-kompatibel).
  • Kringgå din reciever, HDMI-omkopplare eller sound bar genom att ansluta din enhet direkt till din TV.

Om du får ett HDCP-fel kan du prova TV-stegen i den här artikeln: Jag får ett HDCP-fel.

Steg 5: Kontrollera dina skärminställningar

När det gäller TV-inställningar föreslår vi att du stänger av rörelseutjämning. Hur du gör detta varierar beroende på din TV-modell. Du kanske även vill ställa in bildläget till bio- eller filmläge.

Hitta din enhet nedan för fler skärmförslag

Apple TV 4K

Kontrollera dina Apple TV-videoinställningar. Gör så här:

1. På din Apple TV går du till Inställningar > Video och ljud > Format.
  2. Välj 4K HDR (om tillgänglig).
  3. Gå därefter till Matcha innehåll. Aktivera Matcha dynamikintervall och Matcha frekvens.
  4. Välj Kontrollera HDMI-anslutning för att bekräfta stöd för det valda formatet.

Om din Apple TV inte upptäcker stöd för 4K HDR, se Apples artikel 4K, HDR och Dolby Vision på din Apple TV 4K.

Chromecast med Google TV och Android TV 4K

Kontrollera din Chromecast med skärminställningarna för Google TV eller Android TV. Gör så här:

1. I det övre högra hörnet på din TV går du till Profil > Inställningar.
  2. Välj Skärm och ljud.
  3. Välj Matcha innehåll. Detta bör automatiskt ställa in din enhet för visning av innehåll i det ursprungliga formatet. Du kan även ställa in upplösningen manuellt genom att gå till Avancerade visningsinställningar.

Om du inte kan visa i 4K HDR, se Streama 4K Ultra HD-innehåll för mer information.

Xbox One S, Xbox One X, och Xbox Series X|S

Kontrollera dina Xbox-visningsinställningar. Kontrollera först att din Xbox-konsol automatiskt upptäcker din TV:

1. På din Xbox går du till Profil och system > Inställningar > Allmänt > TV- och visningsalternativ.
  2. Under Avancerat väljer du Videotrohet och överskanning.
  3. Under Visning väljer du Upptäck automatiskt (rekommenderas).

Se därefter till att 4K-video är aktiverad på din Xbox:

1. På din Xbox går du till Profil och system > Inställningar > Allmänt > TV- och visningsalternativ.
  2. Under Avancerat väljer du Videolägen.
  3. Välj Tillåt 4K, Tillåt HDR10, och Tillåt Dolby Vision.

Du kan även använda din Xbox till att bekräfta att din TV kan visa 4K-video:

1. På din Xbox går du till Profil och system > Inställningar > Allmänt > TV- och visningsalternativ.
  2. Under inställningar väljer du 4K TV-information. Denna sida visar om din TV kan spela upp video i 4K, HDR och/eller Dolby Vision.

För mer information, gå till Xbox:s artikel Felsökning av 4K och HDR.