Tillgänglighetsfunktioner på HBO Max

Du kan använda tillgänglighetsfunktioner för att navigera i HBO  Max-appen och strömma på serier och filmer på HBO  Max. HBO  Max stöder följande funktioner:

Undertexter

De flesta serier och filmer på HBO Max kan ses med undertext. Under uppspelning kan du aktivera eller inaktivera undertexter genom att välja Ljud och undertext-ikonen (pratbubbla) och sedan välja ett språk. För mer information, se Undertexter, textning och ljud.

Teckenspråk

Utvalt innehåll finns tillgängligt med teckenspråkstolkning. Välj sökikonen (förstoringsglas) och skriv sedan teckenspråk för att hitta titlar med stöd för teckenspråk på HBO Max. Om en titel har teckenspråkstolkning visas en symbol med två händer.

Ljudbeskrivning

Ljudbeskrivning är ett alternativt ljudspår som beskriver vad som händer på skärmen (exempelvis med hjälp av en berättarröst som i detalj beskriver scenen eller handlingen som äger rum). Utvalt innehåll på HBO Max finns tillgängligt med ljudbeskrivning. Välj sökikonen (förstoringsglas) och skriv sedan Ljudbeskrivning för att hitta titlar med stöd för ljudbeskrivning på HBO Max.

Välj din enhet för att spela upp en titel med ljudbeskrivning:

Apple TV

1. Börja spela upp ett program eller en film och tryck sedan på Play/Pause-knappen för att visa uppspelningsmenyn.
  2. Svep uppåt på fjärrkontrollen för att komma till Undertexter och svep sedan åt höger för att välja Ljud.
  3. Svep nedåt för att komma till Svenska – ljudbeskrivning (om tillgängligt, i avsnittet Språk) och välj detta alternativ.
  4. Om du vill stänga av ljudbeskrivningar öppnar du ljudmenyn igen och väljer originalspråket.

Andra tv-apparater

1. Börja spela upp ett program eller en film och pausa sedan uppspelningen för att se uppspelningsmenyn.
  2. Välj Ljud och undertexter med hjälp av din fjärrkontroll (detta öppnar menyn Ljud och bildtexter).
  3. Gå till Svenska – ljudbeskrivning (i avsnittet Ljud, om tillgängligt) och välj detta alternativ. Tryck på bakåtknappen för att spara dina ändringar.

Om du vill stänga av ljudbeskrivningar öppnar du menyn Ljud och undertexter igen och väljer originalspråket i avsnittet Ljud.

Med skärmläsare

1. Börja spela upp ett program eller en film och dubbelklicka sedan på skärmen för att öppna uppspelningsmenyn.
  2. Svep för att komma till Ljud och undertexter och dubbelklicka därefter för att välja detta alternativ (detta öppnar menyn för ljud och undertexter).
  3. Svep för att komma till Svenska – ljudbeskrivning (i avsnittet Ljud, om tillgängligt) och dubbelklicka för att välja detta alternativ.
  4. Svep för att komma till Stäng inställningar för ljud och bildtexter, och dubbelklicka för att välja detta alternativ.

Utan skärmläsare

1. Börja spela upp ett program eller en film och dubbelklicka sedan på skärmen för att öppna uppspelningsmenyn.
  2. I det övre högra hörnet klickar du sedan på ikonen Ljud och bildtexter (pratbubbla).
  3. I avsnittet Ljud klickar du på Svenska – ljudbeskrivning (om tillgängligt) och sedan på X för att avsluta.

Om du vill stänga av ljudbeskrivningar öppnar du menyn Ljud och undertexter igen och väljer originalspråket i avsnittet Ljud.

Med en skärmläsare

1. Börja spela upp ett program eller en film och tryck sedan på mellanslagstangenten eller P för att pausa uppspelningen.
  2. Välj Ljud och undertexter (detta öppnar menyn Ljud och undertexter).
  3. Välj Svenska – ljudbeskrivning (i avsnittet Ljud, om tillgängligt).
  4. Välj Stäng inställningar för ljud och bildtexter.

Utan skärmläsare

1. Börja spela upp ett program eller en film och klicka därefter på skärmen.
  2. Klicka på ikonen för ljud och bildtexter (pratbubbla) i nedre högra hörnet.
  3. Välj Svenska – ljudbeskrivning (om tillgängligt) i avsnittet Ljud och klicka därefter på X för att avsluta.

Öppna Ljud och undertexter igen och välj originalspråket i avsnittet Ljud för att stänga av ljudbeskrivningarna.

Skärmläsare

Du kan använda skärmläsare för att hitta och spela upp titlar på HBO  Max. Följande skärmläsare stöds av HBO Max.

Telefon eller surfplatta

HBO Max stöder följande skärmläsare:

Du kan strömma med AirPlay eller Chromecast och använda skärmläsaren på din telefon eller surfplatta för att styra videouppspelning.

Dator

HBO Max stöder följande skärmläsare:

Du kan strömma med AirPlay eller Chromecast och använda skärmläsaren på din dator för att styra videouppspelning.

TV

HBO Max har lite stöd för följande skärmläsare:

Vi arbetar på att förbättra skärmläsarupplevelsen på alla TV-enheter som stöds.

Kortkommandon

Vilken enhet använder du?

Mobil eller surfplatta

Du kan använda ett externt tangentbord för att navigera i HBO Max och styra uppspelningen. Gör så här:

Navigera på HBO Max

• Tryck på Tab eller piltangenterna för att flytta mellan objekt.
  • Tryck på Spacebar för att välja det valda objektet.
  • Tryck på Esc för att stänga menyer och överlägg.

Styr uppspelningen

Börja titta på ett program eller en film och använd sedan följande kortkommandon:

• Uppspelningskontroller: Tryck på Mellanslag eller P för att pausa och öppna uppspelningskontrollerna. Tryck sedan på Tab eller en piltangent för att flytta mellan objekt. Tryck på Esc för att stänga uppspelningskontrollerna. Tryck på Esc igen för att stänga videospelaren.
  • Spola framåt eller bakåt: Tryck på höger piltangent för att hoppa 15 sekunder framåt och på vänster piltangent för att hoppa 15 sekunder bakåt.
  • Öppna menyn för ljud och textning:
    • Tryck på C för att öppna menyn och fokusera på Textning.
    • Tryck på A för att öppna menyn och fokusera på Ljud.
iOS: Fungerar inte tangentbordet?
På din iOS-enhet går du till Inställningar > Tillgänglighet > Tangentbord > Full tillgång till tangentbord > aktivera Full tillgång till tangentbord. För mer information, gå tilliPhone: Justera tangentbordsinställning eller iPad: Justera tangentbordsinställningar.

Dator

Du kan använda ett tangentbord för att navigera på HBOMax.com och styra uppspelningen. Gör så här:

Navigera på HBOMax.com

• Tryck på Tab för att flytta mellan objekt.
  • Tryck på Enter för att välja det valda objektet.
  • Tryck på Esc för att stänga menyer och överlägg.

Styr uppspelningen

Börja titta på ett program eller en film och använd sedan följande kortkommandon:

• Uppspelningskontroller: Tryck på Mellanslag eller P för att pausa och öppna uppspelningskontrollerna. Tryck sedan på Tab för att flytta mellan objekt. Tryck på Esc för att stänga uppspelningskontrollerna.
  • Spola framåt eller bakåt: Tryck på höger piltangent för att hoppa 15 sekunder framåt och på vänster piltangent för att hoppa 15 sekunder bakåt.
  • Volym: Använd piltangenterna uppåt och nedåt för att justera volymen. Tryck på M för att stänga av ljudet.
  • Helskärm: Tryck på F för att öppna och stänga helskärm.

Siri-diktering

Du kan använda tal-till-text för att söka efter serier eller filmer på din Apple TV.

1. Öppna HBO Max på din Apple TV och välj Sök-ikonen.
  2. Tryck och håll ned mikrofonen på fjärrkontrollen.
  3. Tala in din sökterm i fjärrkontrollen.

Du kan söka på HBO Max efter titel, genre, skådespelare med mera. För en lista över sätt att söka HBO Max, se Bläddra och sök HBO Max.