Како функционира автоматското пуштање?

Следната епизода од серијата автоматски се пушта кога ќе завршите со гледање на епизодата, што ви овозможува лесно гледање на епизодите една по друга.

Кога ќе почне одјавната шпица на крајот, Следна епизода се појавува долу десно со одбројување од 10 секунди. За да започнете со гледање веднаш, изберете Следна епизода или почекајте 10 секунди и епизодата автоматски ќе се пушти.

Ако сакате да ја гледате одјавната шпица, можете да го отфрлите одбројувањето за Следна епизода. Еве како:

 • Apple TV: Притиснете го копчето Мени на далечинскиот управувач на Apple TV.
 • Други телевизиски уреди: Притиснете го копчето за назад на далечинскиот управувач.
 • Телефони, таблети и компјутери: Изберете X покрај копчето Следна епизода.

Ако го отфрлите одбројувањето, следната епизода нема да се пушти додека епизодата не биде целосно завршена (вклучувајќи ги и сцените од следната епизода).

Исклучување на автоматското пуштање

Еве како да го исклучите автоматското пуштање:

 1. Направи едно од следниве:
  • Телефон или таблет: Допрете го вашиот профил (горе десно), иконата Поставки (запченик, горе десно), а потоа допрете или одете на Репродукција.
  • Компјутер: Изберете го вашиот профил (горе десно), потоа Поставки, а потоа одете надолу на Репродукција.
  • ТВ уред: Изберете ја иконата Поставки (запченик, долу лево), потоа одете надесно на Искуство (или Репродукција).
 2. Овде можете да го вклучите или исклучите автоматското пуштање.